Chuwi pokrenuo crowdfunding kampanju za izradu vlastitog "Surface Goa"

Chuwi je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom pokušava prikupiti novčana sredstva za izradu UBook 2-u-1 tableta kojim namjerava konkurirati Microsoftu i njegovom Surface Gou

Stjepan Bilić utorak, 5. veljače 2019. u 14:43

Chuwi slovi za jednog od poznatijih kineskih proizvođača relativno jeftinih tableta i prijenosnih računala. Ovih dana je s njihove strane pokrenuta i crowdfunding kampanja na Kickstarteru putem koje pokušavaju prikupiti novčana sredstva za izradu UBook 2-u-1 tableta kojim će pokušati konkurirati Microsoftovu i njegovom Surface Gou.

Chuwi UBook imat će 11,6-inčni zaslon razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka. Kako je riječ o uređaju koji se može koristiti i kao tablet, ali i prijenosno računalo dodavanjem tipkovnice, zaslon je osjetljiv na dodir. A kako se može vidjeti na uvodnoj fotografiji UBook će podržavati i rad s digitalnom olovkom.

Temeljit će se na Intelovom Core m3-6Y30 procesoru i imat će 8 GB RAM-a (LPDDR3). Što se podatkovnog prostora tiče kupci će na raspolaganju imati modele s od 128 GB do 1 TB podatkovnog prostora.  Kako stoji na stranicama kampanje u ponudi će biti samo SSD-ovi, što znači da bi UBook trebao istovremeno biti i brz i lagan.

Chuwi unaprijed najavljuje kako će s jednim punjenjem baterije (30,4 Whr) UBook moći raditi i do 9,5 sati. UBook imat će poveći broj portova – na desnom boku nalazit će se utor za napajanje, Micro HDMI te po jedan USB 3.0 (Type-A) i USB-C port. Na lijevom boku uz 3,5-milimetarski audio port nalazit će se i jedan USB 3.0 (Type-A) port te zvučnik.

Sa stražnje strane nalazit će se pozadinska kamera, a na gornjoj strani čitač memorijskih kartica (microSD) te tipke za reguliranje glasnoće i uključivanje, odnosno isključivanje uređaja. Na prednjoj strani osim zaslona, tablet će imati i prednju kameru za video pozive i selfije. Ovisno o tome koliko Chuwi prikupi novca, kupci bi uz kupovinu tableta mogli dobiti i besplatnu tipkovnicu te stylus, no samo ako se prikupe sredstva u visini 100.000, odnosno 200.000 HK dolara.

Ako sve prođe kako je planirano u UBook bi u prodaju trebao stići tijekom travnja 2019. godine. Cijena ovisno o modelu bit će između 469 USD i 799 USD. Detaljnije informacije o kampanji i uređaju možete pronaći ovdje.