Uskoro kreće crowdfunding kampanja za Unihertzov Titan, mobitel nalik BlackBerryju, samo otporniji

Nakon dvije crowdfunding kampanje kojom je Unihertz na tržište donio najmanje mobitele na svijetu, stiže i treća koja će rezultirati otpornim mobitelom čiji dizajn uvelike podsjeća na BlackBerry

Stjepan Bilić subota, 20. srpnja 2019. u 06:30

Nakon dvije uspješne crowdfunding kampanje koje su rezultirale najmanjim pametnim telefonima na svijetu (Jelly i Atom), Unihertz je odlučio pokrenuti i treću za izradu pametnog telefona Titana. Ovog puta proizvođač ne ide na najmanje dimenzije, već planira proizvesti BlackBerryjevog klona, s tom razlikom što će Titan shodno svom nazivu biti znatno otporniji u odnosu na original.

Crowdfunding bi trebala započeti uskoro. Novčana sredstva prikupljat će se preko platforme Kickstarter koja će započeti 30. srpnja 2019. Za sada nema točnog datuma kada će Titan stići na tržište. No, poznata je početna i konačna cijena uređaja – 199 USD za one najbrže koji odluče financirati projekt, odnosno 359 USD kada sve bude gotovo i Titan bude spreman za klasičnu, retail, prodaju.

Unihertz Titan temeljit će se na 4,5“ IPS LCD zaslonu razlučivosti 1.440 x 1.440 točaka te će kao pravi BlackBerryjev klon imati pravu, fizičku, tipkovnicu s QWERTY rasporedom tipaka. Podržavat će i LTE, Wi-FI, Bluetooth, NFC i druge moderne tehnologije poput prepoznavanja lica u svrhu otključavanja uređaja, zatim skener otiska prsta, a moći će se koristi i kao Walkie Talkie.

Unihertz za sada nije objavio ništa vezano uz procesor, radnu i podatkovnu memoriju. Kako je vidljivo na renderima, Titan neće imati veći broj kamera, već na old school način - sa svake strane po jednu, od čega će stražnja imati razlučivost od 16 MP, a prednja (selfie) od 8 MP. 

Nadalje, zna se kako će Titan imati bateriju kapaciteta 6.000 mAh koja će se moći puniti i bežično. Sa softverske strane nalazit će se Android platforma. Najvjerojatnije Android 9.0 Pie koji još uvijek slovi za najnoviju inačicu Androida. Titan će biti u stanju podnijeti i lošije uvijete korištenja, imat će IP67 certifikat, bit će otporan na vodu, prašinu i udarce do razine propisane navedenim certifikatom.