Acer Predator Helios 700 ima pomičnu tipkovnicu i zvjerske performanse

Acer je predstavio osvježenu varijantu Predatora Helios 300 i potpuno novi, čudovišni Helios 700

Davor Šuštić petak, 12. travnja 2019. u 02:00

Jedan od udarnih dijelova Acerove najveće ovogodišnje prezentacije, koja se upravo odvija u New Yorku, bilo je predstavljanje dvaju novih laptopa za igranje – osvježenog Predatora Helios 300 i novog Predatora Helios 700.

Predator Helios 300 je, po riječima Acera, najprodavaniji laptop za igranje na američkom Amazonu. Uzmemo li u obzir da se tamo mogu kupiti praktički svi gejmerski laptopi koji postoje, to je pozamašan podvig. Aceru općenito na ovom tržištu ide prilično dobro – zauzimaju prvo ili drugo mjesto u 24 zemalja, na tri kontinenta.

Prije no što se pozabavimo novitetima osvježene izvedbe Heliosa 300, par riječi o posve novom Predatoru Helios 700, tvrtkinom novom najsnažnijem laptopu za igranje. Riječ je o 17,3-inčnoj zvjeri, opremljenoj najsnažnijim hardverom koji se trenutačno ugrađuje u laptope. Govorimo o Intelovom procesoru Core i9, Nvidijinom GeForce RTX-u 2080 (također će biti dostupan RTX 2070) i do 64 GB RAM-a, raspoređenih na četiri SO-DIMM utora. Prima dva NVMe SSD-a i jedan SATA disk, dolazi sa sustavom od pet zvučnika i bežičnom mrežnom karticom koja podržava najnoviji Wi-Fi standard, 802.11ax (ili Wi-Fi 6, ako vam je tako draže). Ugrađeni IPS ekran je Full HD rezolucije, a osvježava se pri 144 Hz, uz vrijeme odaziva od 3 milisekunde i podržanu adaptivnu sinkronizaciju putem G-Synca.

Specifikacije su, dakle, zamamne, ali još je dojmljivije kako Predator Helios 700 izgleda uživo. Naime, laptop ima jednu nesvakidašnju karakteristiku – čitava tipkovnica mu se može kliznuti prema dolje, nakon čega dio s touchpadom dobiva nagib i efektivno postaje odmorište za dlanove, a iznad tipkovnice se otkrivaju dva masivna otvora za zrak. Ovdje se nalaze dva ventilatora AeroBlade 3D četvrte generacije, koji u tom „transformiranom“ stanju još lakše hlade unutrašnjost laptopa i omogućavaju overklokiranje procesora i grafičke kartice. Osim ovih ventilatora, za odvođenje topline zadužen je i sustav od pet toplovodnih cijevi. Spomenuta klizna tipkovnica naziva se HyperDrift. Specifična je i po tome što su joj tipke W, A, S i D opremljene analognim, linearnim prekidačima (Acer ih naziva MagForce), tako da ih je moguće dozirati. To može biti zgodno u igrama poput simulacija vožnje, budući da će jačina pritiska tipke ovisiti o snazi ubrzavanja ili kočenja. Predator Helios 700 u prodaju kreće u lipnju, s početnom preporučenom cijenom od 2.700 eura.

Helios 300 je blago redizajniran, ali još uvijek vrlo prepoznatljiv - Acer nije htio previše mijenjati pobjedničkog konja
Helios 300 je blago redizajniran, ali još uvijek vrlo prepoznatljiv - Acer nije htio previše mijenjati pobjedničkog konja

Ako vam je to skupo, mogao bi vas zanimati Predator Helios 300, koji u svojoj osvježenoj izvedbi donosi snažniji hardver i blago izmijenjen izgled, ali uz zadržavanje prepoznatljivosti koja je inicijalno privukla toliko kupaca. Hardverski noviteti odnose se na procesor – sad će u ponudi biti Intelovi modeli 9. generacije, uz Core i7-8750H i Core i5-8300H iz 8. generacije – te grafičke kartice. Novi Helios 300 raspolagat će s GeForceovima RTX 2060 i 2070, kao i novim GTX-icama. Podržava do 32 GB RAM-a (ima dva, a ne četiri memorijska utora) i istu konfiguraciju diskova poput Heliosa 700 (dva NVMe SSD-a i jedan SATA disk). Dolazi u 15,6 i 17,3 inčnim izvedbama, pri čemu jedna i druga nude IPS ekran Full HD rezolucije i frekvencije osvježavanja od 144 Hz, uz vrijeme odziva od 3 milisekunde. Prodaja mu kreće u lipnju, s početnom preporučenom cijenom od 1.500 eura.

 

Acer je u New Yorku upravo predstavio desetak novih uređaja. Jedan od zanimljivijih je ovaj Predator Helios 700, kojemu se cijela tipkovnica pomiče prema dolje, kako bi se pojačalo hlađenje i još više nabrijale performanse. Hardver - Core i9, RTX 2080 i 64 GB RAM-a, hvala na pitanju 😁 #acer #predator #nextatacer

Posted by Bug.hr on Thursday, April 11, 2019