Aktivnija regulacija sadržaja na Twitchu

Popularni servis za streamanje gaming video sadržaja Twitch izmijenio je pravila o postavljanju sadržaja na servis s ciljem sprječavanja sadržaja koji poziva na mržnju ili je seksualno eksplicitan

Matija Pavlić nedjelja, 11. veljače 2018. u 22:58

Twitch, popularni servis za streamanje video sadržaja vezanog za svijet gaminga, krenuo je u izmjenu svojih pravila vezanih za sadržaj koji se može postaviti na taj servis.

Cilj je smanjiti pojavu sadržaja koji može potaknuti na mržnju te dovesti do uznemiravanja i zlostavljanja. Nova pravila koja stupaju na snagu 19. veljače također će jasnije definirati način moderiranja i kontrole postavljenog sadržaja.

Uvodi se kazna suspendiranja korisničkog računa na servisu ukoliko dođe do povrede novih pravila, čak i kada se radi o nedozvoljenom ponašanju na nekoj vanjskoj aplikaciji.

Osim na sadržaj koji potiče na mržnju nastojati će se kontrolirati i sadržaj seksualne prirode, moderatori će imati ovlasti koje uključuju kontrolu naslova postavljenog video sadržaja te kontrolu kuta kamere koji je korišten pri snimanju toga sadržaja, kao i odjeće osoba koje se pojavljuju u videu.

Revidirana pravila o sadržaju na servisu Twitch mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.