Amazon ulaže u američke srednje škole

Amazon će proširiti svoju inicijativu Future Engineer putem koje će financirati programe IT edukacije u 2000 američkih srednjih škola te stipendije vrijedne 10 tisuća dolara za 100 učenika

Matija Pavlić petak, 22. veljače 2019. u 21:46

Nakon određenih akvizicija i ulaganja u automobilističku industriju tvrtka Amazon ovaj puta se odlučila uložiti u obrazovanje. Pokrenuli su odnosno proširili svoju inicijativu Future Engineer putem koje financiraju programe IT obrazovanja koji se izvode u američkim srednjim školama.

Putem Future Engineera Amazon će financirati spomenute programe obrazovanja u srednjim školama u svim američkim saveznim državama. Naglasak će biti stavljen na više od 100 tisuća učenika slabijeg imovinskog stanja u 2000 srednjih škola, dok će 100 učenika dobiti četverogodišnje stipendije vrijedne 10 tisuća američkih dolara.

Amazon će financirati samu nastavu, usavršavanje nastavnika, digitalni kurikulum te online podršku u živo za učenike i nastavnike. Učenici će imati pravo i na korištenje AWS Educate usluge, odnosno dobit će pristup AWS Cloud uslugama (cloud resursima) koji će im biti potrebni u nastavi.