Garmin Connected Bike Demo Day 2018

Kraj ljeta Garmin Hrvatska obilježio je s tradicionalnim biciklističkim događajem i prezentacijom najnovijih dodataka i gadgeta iz svoje game

Denis Arunović utorak, 25. rujna 2018. u 06:00

Garmin Connected Bike Demo Day održan je prošli petak, a na događaju se moglo saznati sve o Garmin biciklističkim uređajima za praćenje performansi, uređajima za sigurnost u prometu te o najnovijim električnim biciklima. Ljubitelji biciklizma imali su priliku isprobati sve uređaje i odvoziti kratku rutu na jednom od 15 bicikala iz Keindl Sporta opremljenih Garmin uređajima. 

Predstavljeni su sljedeći Garminovi proizvodi za sigurnu i povezanu vožnju: 

Edge 520 Plus je GPS biciklističko računalo s naprednim navođenjem, mogućnošću praćenja performansi i funkcijama povezivosti stvoreno za vožnju prometnicama i izvan njih. Uputite li se na vožnju stazom ili cestom, koristit će vam učitane Garmin biciklističke karte s uputama skretanje-po-skretanje bez obzira gdje vozili, uz upozorenja na nadolazeće oštre zavoje. Pored toga vam pruža upute kako se vratiti istom rutom ukoliko zalutate ili se želite ranije vratiti kući. Uporabom usavršene funkcije Course Creator na usluzi Garmin ConnectTM možete stvoriti još više prilagođenih biciklističkih ruta na temelju podataka o popularnosti iz funkcije Trendline™ popularne rute i odabrati najbolje ceste, planinske ili makadamske staze.

Edge 1030 je Garminov najmoćnije i najskuplje GPS biciklističko računalo s unaprijeđenim navođenjem, performansama i funkcijama sigurnosti. Ovo biciklističko računalo upotpunjeno je unaprijeđenim navođenjem, praćenjem performansi i sigurnosnim funkcijama u laganom kućištu. Koristeći podatke milijardi kilometara vožnje s usluge Garmin Connect™, nova funkcija Trendline™ popularne rute pruža vam odabir najboljih ruta na cesti i izvan nje, omogućujući vam opušteniju vožnju. Bez obzira odaberete li staze ili ulice, učitana rutabilna Garmin biciklistička karta s upozorenjima na nadolazeće oštre zavoje bit će vam od velike pomoći.

Edge Explore predstavlja jeftiniju varijantu modela 1030. Ovo jednostavno biciklističko računalo s GPS-om opremljeno je učitanom Garmin biciklističkom kartom koja vam pokazuje rute kojima vole voziti biciklisti slični vama. Niz funkcija povezivosti omogućuje vam da ostanete povezani s drugim vozačima, kao i s osobama koje se nalaze kod kuće. Edge Explore savršeni je partner za duge vožnje i pustolovine. Za razliku od skupljeg modela, Expore ne podržava neke mogućnosti bitne zahtjevnim entuzijastima i profesionalcima - primjerice Strava Live segmente, mjerače snage u pedalama i slično. 

Garmin Edge 130 je kompaktno i lagano GPS biciklističko računalo s navigacijom jednostavnom za korištenje i jedinstvenim karakteristikama za bicikliranje. Riječ je o najjeftinijem Garminovom biciklističkom računalu. Njegov 1,8 inčni zaslon pregledan je čak i na suncu, a dizajn s pet tipki jednostavan je za upotrebu na bilo kojem terenu bez obzira koristite li bicikl za natjecanja, za vožnju na posao ili za avanture.

Da bi vožnja zaista bila sigurna, tu je Varia RTL510 radar s pozadinskim svjetlom. Dotjeranog novog dizajna i poboljšanih sigurnosnih funkcija nastao je na prvoj Garmin generaciji radara za bicikliste. Ovaj radar donosi poboljšanu vidljivost, mogućnost otkrivanja vozila, dulje trajanje baterije i ostale funkcije za sigurnu vožnju.

Garmin je izložio i Vector™ 3/3S, mjerač snage koji snagu mjeri na bazi okretaja pedale. Za razliku od prethodnih verzija Garmin Vector mjerača snage, Vector 3/3S nema dodatni Pod i instalira se kao i svaka druga pedala, što olakšava premještanje s jednog bicikla na drugi bez pomoći stručnjaka. Kad je instaliran, Vector 3 s dvostrukim senzorom mjeri ukupnu snagu, ravnotežu lijeve i desne strane, kadencu i naprednu dinamiku bicikliranja, dok Vektor 3S s jednim senzorom mjeri kadencu i ukupnu snagu.

Garmin je predstavio i fēnix 5 Plus seriju, novu generaciju GPS multisport satova s ​​ugrađenim rutabilnim topografskim kartama, pohranom i reprodukciiom glazbe, beskontaktnim plaćanjem Garmin Pay™ i funkcijom Pulse Ox za svjesnost zasićenja kisika u krvi. Kao i ostali fēnix 5 satovi, fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus i fēnix 5X Plus izrađeni su za sportaše i avanturiste. Ove robusne, vrhunski izrađene satove, u veličini od 42-51mm, krasi svijetli na suncu čitljiv zaslon. O novim Garminovim satovima imat ćete prilike detaljnije pročitati u nadolazećem broju Buga koji stiže na kioske 1. listopada.