Google protiv negativnih recenzija poslodavaca od strane bivših zaposlenika

Google je promjenom pravila koja se tiču Google Mapsa konačno krenuo u obračun s nezadovoljnim bivšim zaposlenicima koji često pišu lažne negativne recenzije svojih nekadašnjih poslodavaca

Matija Pavlić nedjelja, 31. prosinca 2017. u 07:00

Google je, kako se čini, krenuo u proces sprječavanja bivših zaposlenika u pokušajima eventualnog ocrnjavanja nekadašnjeg poslodavca pisanjem često lažnih negativnih recenzija i namjernim davanjem negativnih ocjena u osvetničkom činu.

To je vidljivo i u najnovijoj promjeni pravila vezanih za postavljanje sadržaja koji se smatra doprinosom samih korisnika, u vezi poznatog Googleovog kartografskog servisa Google Maps. Prema novim pravilima, svako postavljanje sadržaja kojim se želi istaknuti negativno iskustvo na sadašnjem i bivšem radnom mjestu smatrat će se sukobom interesa te će postavljanje takvog sadržaja biti automatski blokirano.

Novo pravilo na Google Maps servisu zamijenit će prijašnje, gdje su se takve recenzije ljutitih bivših zaposlenika uklanjale nakon što je oštećena strana Googleu slala poseban zahtjev za uklanjanje takvog spornog sadržaja.