Osvježeni Acer Nitro 5 i posve novi Nitro 7 – mobilno igranje za mase

Tko nema novca za Predatora, a još uvijek želi laptop za igranje, mogao bi se zainteresirati za novi Acerov dvojac iz linije Nitro

Davor Šuštić petak, 12. travnja 2019. u 03:25

Premda su na Acerovom njujorškom događaju pažnju okupljenih novinara preokupirali laptopi Predator Helios 300 i 700, ne treba zaboraviti ni na druga dva predstavljena uređaja iz klae mobilnih gejmera – Nitro 5 i Nitro 7.

17,3-inčni Nitro 5 i 15,6-inčni Nitro 7, jedan pored drugog
17,3-inčni Nitro 5 i 15,6-inčni Nitro 7, jedan pored drugog

Nitro 5 osvježeno je izdanje otprije poznatog i prilično popularnog laptopa za igranje, karakterističnog u tome što visoke performanse nudi u prilično kompaktnom formatu. U svojoj ovogodišnjoj iteraciji raspolaže Intelovim procesorima 9. generacije, Nvidijinim novim GeForceovima GTX, do 32 GB RAM-a i parom utora za NVMe SSD-ove, koje je moguće povezati u RAID 0 polje. Dostupan je u varijanti sa 15,6 ili 17,3 inčnim ekranom, pri čemu on u oba slučaja ima Full HD rezoluciju, IPS matricu, 144-hercnu frekvenciju osvježavanja i vrijeme odziva od 3 milisekunde. Cijena će mu kretati od 1.000 eura, a prodaja započinje već u svibnju.

Oba modela imaju 144-hercni IPS ekran, Full HD rezolucije i vremena odziva od 3 ms
Oba modela imaju 144-hercni IPS ekran, Full HD rezolucije i vremena odziva od 3 ms

Nitru 5 pridružuje se Nitro 7, koji slijedi iste idejne smjernice, ali mu debljina metalnog kućišta ni na jednom dijelu ne prelazi 20 milimetara, stoga je još tanji nego Nitro 5. Ekran, procesor, grafička kartica i ostale specifikacije iste su kao kod Nitra 5. Još kompaktniju formu Nitra 7 valjat će platiti dvjestotinjak eura više, a trebat će ga i duže pričekati – prodaja započinje u lipnju. Nastojat ćemo da ih na test uzmemo istovremeno, kako bismo ih mogli izravno usporediti te što točnije ustanoviti ima li Nitro 7 uvjerljivo opravdanje za svoju višu cijenu.