Sony će do 2040. godine koristiti isključivo obnovljive izvore energije

Sony se obvezao kako će do 2040 . godine u potpunosti prijeći na obnovljive izvore energije kao dio kluba RE100, čiji su dio i tvrtke kao što su Google, Apple, Facebook, Microsoft i druge

Matija Pavlić srijeda, 12. rujna 2018. u 16:50

Japanska tvrtka Sony obvezala se kako će do 2040. godine električnu energiju dobivati i koristiti isključivo iz obnovljivih izvora energije.

Time ulazi u takozvani klub RE100, koji se sastoji od tvrtki koje su se obvezale na isti cilj što se tiče uporabe obnovljive energije.

Obveza je članica toga kluba učiniti korake kako bi se do 2050. koristili samo obnovljivi izvori energije. Među 144 članica kluba nalaze se tvrtke kao što su Google, Apple, Facebook, Microsoft, Nike, Lego, eBay, Ikea i Vodafone.

Osim krajnjeg cilja, potpunog prelaska na obnovljive izvore energije do 2040. godine, Sony se obvezao kako će 2030. godine koristiti barem 30% električne energije dobivene iz obnovljivih izvora energije.

Sonyjevi napori što se tiče uporabe obnovljive energije odnose se uglavnom na SAD i Aziju (Kina i postrojenja u Tajlandu te Japanu gdje će se ugraditi solarni paneli) s obzirom da Sonyjeva europska infrastruktura već u potpunosti ovisi isključivo o obnovljivim izvorima energije.