Xiaomi nakon neočekivanih rezultata, povukao vlastitu anketu s Twittera

Xiaomi je nakon neočekivanih rezultata (čita: nepovoljnih) odlučio povući vlastitu anketu s Twittera s kojom je htio doznati sviđa li se korisnicima MIUI ili originalno Android One sučelje

Stjepan Bilić ponedjeljak, 12. veljače 2018. u 06:55

Xiaomi je samo jedan od mnogih proizvođača mobilnih uređaja koji originalno Android sučelje zamjenjuju vlastitim. Ovisno o iskustvu proizvođača rezultat je ponekad dobar, a ponekad loš, a konačni sud daju korisnici.

Čini se kako je Xiaomi bio uvjeren kako je napravio dobar posao s MIUI sučeljem te je stoga i kreirao anketu kako bi i korisnici potvrdili njihovo mišljenje. Cilj ankete je bio saznati koje sučelje korisnici smatraju boljim – Xiaomijevo MIUI ili Android One sučelje koje je osmislio Google.

Ubrzo se pokazalo kako je anketa krenula u neočekivanom smjeru zbog čega ju je Xiaomi odlučio jednostavno izbrisati kao da je nikada nije ni bilo. No, pritom su zaboravili na činjenicu da kada nešto jednom stigne na Internet tu u 99,99% slučajeva i ostaje zauvijek.

Jedan korisnik Reddita objavio je screenshot koji pokazuje kako je u jednom trenutku 57% sudionika ankete označilo Android One kao boljeg u odnosu na MIUI 9 za kojeg je glasalo 43% sudionika ankete. Podaci iz ankete temelje se na mišljenju 14.769 sudionika.

Iz Xiaomija se za sada nisu oglasili vezano uz navedeni događaj. Budući je Xiaomi svoju anketu povukao, istu ćemo mi ponoviti.

Anketa Glasanje do 19.2.2018. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: