Na Facebooku ćemo čitati sve više lokalnih vijesti

Novi tjedan, nova Zuckerbergova ideja o tome kako popraviti Facebook. Sada je naglasak na većem udjelu lokalnih vijesti na News Feedu

Sandro Vrbanus utorak, 30. siječnja 2018. u 11:55

Ako ste posljednjih tjedana pratili vijesti označene tagom Facebook, onda vam nije potrebno ponovno pojašnjavati novogodišnju odluku Marka Zuckerberga o "popravljanju Facebooka". Do sada je već uvedeno nekoliko promjena što se tiče algoritama za prikazivanje sadržaja na News Feedu, a ovoga tjedna šef Facebooka najavio je novi pomak, nadamo se na bolje.

Promjene kreću prvo u SAD-u, a na ostatak svijeta proširit će se tijekom godine

"Facebook neće biti samo zabavan, nego i društveno koristan", kaže Zuckerberg. Kako bi povećali društveni angažman korisnika u lokalnoj zajednici, u ovoj će društvenoj mreži svojim korisnicima početi prikazivati više lokalnih vijesti, a manje onih globalnih, iz drugih krajeva zemlje ili svijeta. Ukratko, ako pratite stranice lokalnih i globalnih portala na Facebooku, možete očekivati da ćete ubuduće češće u svojem News Feedu vidjeti vijesti iz lokalnih izvora.

 

Our next update on our 2018 focus to make sure Facebook isn't just fun but also good for your well-being and for...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, January 29, 2018

Dakako, korisnici i sami mogu odrediti prioritet prikazivanja objava iz određenih izvora klikom na "See First" mogućnost. Oni, pak, koji nisu skloni tome da sami određuju sadržaj koji gledaju i oslanjaju se isključivo na Facebookov odabir, bit će polako preusmjeravani prvo na kvalitetne izvore kojima se vjeruje, a potom i na lokalne Facebook stranice i portale. Naglasak će biti upravo na lokalnim vijestima, od čega bi mali izdavači i lokalne novinske kuće mogli imati koristi.