Fernando Alonso pokreće svoj esport racing tim

Fernando Alonso, dvostruki svjetski prvak Formule 1 udružuje snage s Logitech G i lansira svoj esport racing tim koji će se zvati "FA Racing G2 Logitech G"

Bug.hr ponedjeljak, 27. studenog 2017. u 19:02

Fernando Alonso, svjetski prvak Formule 1, Logitech G proizvođač gaming periferije i G2 Esports, poznati svjetski esports tim, najavili su novi, elitni tim - FA Racing G2 Logitech G. Tim će sudjelovati u različitim igrama, na konzolama i PC platformama kao i na svim aktualnim natjecanjima.

Kroz ovu suradnju FA Racing, G2 Esports i Logitech G postaju prvi trkaći tim čiji je partner prvak Formule 1, sa ciljem stvaranja tima kojem će težiti svi zaljubljenici u trkaće simulacije. Tim je sa zadovoljstvom potvrdio da se finalist ovogodišnjeg F1 esporta prvenstva, Cem Bolukbasi koje se tijekom ovog mjeseca održava u Abu Dhabiju, već prijavio.

"Svaki vozač Formule 1 je i gamer u dubini duše", rekao je Fernando Alonso. "Natjecanje na virtualnoj razini otvara ogromne mogućnosti za mlade vozače koji inače ne bi imali priliku biti dio tog svijeta. Po prvi puta, fanovi više nisu samo gledatelji, već mogu sudjelovati u igri i postati pravi trkači u simulacijama vožnje u mom timu. Nisam mogao niti zamisliti bolje partnere od G2 Esports i Logitech G i jedva čekam da krenemo! "

"Logitech G je odigrao važnu ulogu u razvoju esporta od 1997.", izjavio je Kristian Tear, voditelj EMEA regije Logitecha. "Uzbuđeni zbog ovog partnerstva s G2 Esport-om i Fernandom Alonsom i veselimo se zajedničkom radu na izgradnji novih programa vožnje i najboljoj opremi za profesionalne utrke".

G2 Esports CEO, Carlos 'ocelote' Rodriguez izjavio je: "Kombinirajući moje dvije strasti, esport i motorsport u formu elitnog tima na čelu s dvostrukim prvakom Formule 1, ostvarenje je mog dječačkog sna. Ovo partnerstvo podiže natjecateljski dio utrke na višu razinu i ponosan sam što sam bio vođa ove inicijative.”