Good Game Zagreb 2018 – što nas sve očekuje na velikom gaming spektaklu?

Najveći regionalni humanitarni esport turnir najavljuje brojne zanimljive sadržaje i koncert iznenađenja

Sandro Vrbanus utorak, 15. svibnja 2018. u 06:00

Najveće izdanje u povijesti, rekordan broj prijava kompanija koje stižu iz cijele regije, brojna najavna događanja, retro-futuristička arena od 2.000 kvadratnih metara koja je spremna za zanimljive i napete esports dvoboje kao i dodatni programski sadržaji osmišljeni za nekoliko tisuća posjetitelja – sve nas ovo ali i puno više očekuje već ovog vikenda, 18. i 19. svibnja 2018. godine, u legendarnom zagrebačkom Jadran filmu na turniru Good Game Zagreb 2018 powered by Vipnet, poručili su organizatori.

Proljetno izdanje velikog gaming spektakla okupit će natjecatelje iz više od 30 kompanija iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a kako je riječ o humanitarnom turniru, prikupljeni novac ove godine odlazi u ruke mladih hrvatskih poduzetnika. Pobjednički pehar visok jedan metar već dvije godine stanuje u uredu Rimac Automobila, a hoće nakon ovog izdanja upisati hat trick ili će pehar napokon otići na novu adresu, saznat će se za samo nekoliko dana.

"Što se zapravo događa? Studenti i zaposlenici najboljih kompanija dva dana igraju igre, druže se, zabavljaju, izmjenjuju ideje i stvaraju nove vrijednosti. Upravo su studenti domaćih fakulteta najveća vrijednost ovogodišnjeg eventa jer nam je cilj spojiti ih s najboljim poslodavcima regije", poručio je direktor tvrtke Good Game Global Nikola Stolnik te dodao: "Sav prikupljeni novac ovaj put odlazi u ruke poduzetnici ili poduzetniku koji će na posebnom događanju koje ćemo ubrzo najaviti uvjeriti stručni žiri da ima odličnu ideju, razrađeni plan i strategiju."

Osim poticanja hrvatskog poduzetništva turnirom se pokušava pomoći i hrvatskim studentima kojima je stigla pozivnica za druženje i gejmanje u Jadran filmu. No, tamo ih očekuje i susret s potencijalnim poslodavcima u budućnosti, a da bi se to ostvarilo, trebaju pripremiti najnovije životopise koje će organizatori dostaviti u ruke svih tvrtki koje su se prijavile za sudjelovanje te im tako ubrzati proces pronalaska prvog posla ili prakse.

Uz glavni turnir u igri CS:GO, natjecatelji će moći pokazati svoje vještine i poznavanje igara Rocket Leagueu, Overwatch i PES kao i igru Phageborn hrvatske developerske tvrtke Games Revolted te I hate running backwards hrvatske tvrtke Binx. U EXPO dijelu domaći i strani developeri predstavit će svoje igre koje će posjetitelji moći isprobati, a tu su i VR zona te Retro Corner koji će zasigurno privući brojne znatiželjnike. Na vanjskom dijelu bit će postavljen Food Corner s omiljenim zagrebačkim Submarine burgerima, a dvodnevno sportsko i zabavno druženje zaokružit će koncert jedne najpopularnijih grupa u regiji, a o kome se radi, organizatori još ne mogu otkriti.

Sve dodatne informacije o turniru te upute o tome kako se prijaviti, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici. Ulaznice za posjetitelje su besplatne, no zbog ograničenog broja potrebno se registrirati, što možete učiniti ovdje.