Pitching forum Industrije Mladost! i Kako MI to možemo?

Kako MI to možemo? održat će se 15. studenog u Kući Europe - riječ je o događanju koje će dati odgovore na pitanja kako se prilagoditi trendovima i novitetima unutar mogućnosti digitalne distribucije

Bug.hr utorak, 7. studenog 2017. u 15:39

Tijekom osam festivalskih dana (11. – 18. studenog) program Industrija će predavanjima, radionicama i panelima pokriti sve važne aspekte u ciklusu proizvodnje filma – od razvoja projekta i pisanja scenarija do postprodukcije, a ove godine poseban će fokus biti na distribuciji u događanju pod nazivom Kako MI to možemo? koje ZFF donosi u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Hrvatske i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Vidljivost i prepoznatljivosti europskoga filma jedno je od gorućih pitanja europske audiovizualne industrije zbog čega će na panelu predstavnici europskih producentskih i/ili distributerskih tvrtki pokušati pronaći najbolja moguća rješenja i odgovore na pitanja poput onih kako se prilagoditi trendovima i novitetima unutar mogućnosti digitalne distribucije, kako učiti jedni od drugih te koje su prednosti i mane ako film dolazi iz velike, srednje ili male zemlje? Jednako tako pažnja će biti posvećena novim, kreativnim modelima distribucije ‒ primjerice online platformama europskih audiovizualnih djela ‒ što ih unutar svojih mehanizama podupire Potprogram MEDIA.

Među sudionicima događanja koje će moderirati voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske, Martina Petrović, ističu se predstavnici producentskih i distributerskih tvrtki: Latido Films, TrustNordisk, Wild Bunch, Chouchkov Brothers, Interfilm iz Zagreba, Irish Film Board, Vico Films, koji će se osvrnuti na filmske uspješnice kao što su Toni ErdmannJa, Daniel BlakeKomuna,Mladi prijestupniciUstav Republike HrvatskeVestern.

Događanje Kako MI to možemo? održat će se 15. studenog u Kući Europe i otvoreno je za javnost, ali s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno molimo da svoje mjesto rezervirate na vrijeme: martina.petrovic@mediadesk.hr.