Burn program

poruka: 5
|
čitano: 1.799
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Burn program

Pozz...

 

Sa kojim programom mogu prziti dvd za dvd playere ? Ali nakon snimljenoga da bude " Video / Audio " 2 foldera Kao na dvdovima sto se moze kupiti na " tisku " 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Burn program
razermario kaže...

Pozz...

 

Sa kojim programom mogu prziti dvd za dvd playere ? Ali nakon snimljenoga da bude " Video / Audio " 2 foldera Kao na dvdovima sto se moze kupiti na " tisku " 

 načelno s bilo kojim (suvislim - windows burn in feature ne dolazi u obzir) no ima dvije kvake: moraš načiniti točnu kopiju ("presliku") izvornika (dakle, ne rip u neznamkoji format nego "disk copy") i pržiti na što manjoj brzini (4x uvrh glave). biraj i medij koji će budući player moći pročitati (nažalost "zlatni" ricoh više ne postoji, ali nađe se kvalitetnih; ne kupuj jeftilen šuft) i svakako finaliziraj uradak (ne ostavljaljaj mogućnost naknadnog doprženja). jednostavno. za jabba programe, koji udovoljavaju traženim mogućnostima, dodatne informacije pogledaj ofdje

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
15 godina
offline
Re: Burn program

-ovisi kakav materijal imaš.. za DVD moraš kreirati po dvd-standardu.. mpeg2/vob može 'svaki' editor zgodan je freemaker.

-snimanje može svaki burnsoft.. naravno prije moraš pripremiti file/medij u editoru-authoring softu ili ga npr kao nero (mastadont) ima u paketu. Ako pripremiš ISO tad ga snimaš bilo čime, sam os ili bilo koja burnapp, za fileove u burn softu tad biraš predložak video .. i dodaš fileove u kompilaciju.

 

-danas se to više ne radi, nepotrebno.. kvaliteta, ograničenja. dvd nije za mpg4/hd jer kad radiš dvd-video to nije samo medij nego standard, npr dvd-pal/nstc i rezolucija. Prosječno na medij ide 2sata videa, kao divix ili mpg4 može više ili kvalitetnije i samo je pitanje na kojem playeru ćeš gledati tj što player podržava od file formata npr avi-mkv (kontejneri) mpeg4-avc/264 itd ili uređaj koji podržava usb stikić... i preskočiš sva ograničenja dvd-standarda (smart tv ili dvbt prijemnik obično ima i usb).. zato se danas to više ne radi, osim za prastari dvd player ali tad je jeftinje kupiti dvbt prijemnik s usbom i ne mučiti se...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
offline
Burn program

Hvala na odgovorima. 

 

Meni treba za Dvd u autu. Stavio sam Mp4 format pa ga nije prepoznao... 

 

I onda sam stavio MPEG 2 i ocito je al je bio problem sto , nekad ucita nekad ne... I ako ucita svakih 2 sec prekida... Kao da je dvd ostecen... 

 

A stari spotovi, sto sam imao, su doslovno 2 dedoteke , " video i audio " I mislim da su necetljive bez nekog programa... 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Burn program

dvd nije za vožnju.. previše grešaka u čitanju, nedovoljan buffer (audio CD može, ima 3-4 sekunde), na to dodati razliku u čitljivosti original-štancan i snimljen medij (refleksija-čitljivost, tu ne možeš ništa..). Snimljen dvd je jedva radio u linijskom playeru (fixnom u stanu..) jer je potrebna čitljivost bitrate u sekundi.. recimo-karikirano kao da imaš spor internet za HD video s YT.

-zato se danas sve radi s usb/flash/SD memorijama.. i nema problema drmanja-čitanja.

+btw player može playati samo onaj materijal za koji ima dekoder, npr AVI/MKV je samo kontejner-kutija dok je kompresor npr avc-h264, sad novi 265.. kao i mp3 koji je mpg1-audiolayer.. itd. to je navedeno u teh.podacima playera (vidi na današnjoj tehnici npr TV i sl. uređaji) i kad nešto snimaš prilagodiš se mogućnosti playera (pc može sve, jer možeš instalirati potreban soft-codec.. tad konvertiraš u ono što player pordžava).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice