Recenzije u množini

poruka: 2
|
čitano: 680
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Recenzije u množini

Malo sam jezični nazi i neke mi stvari zapnu za oko, pa ne puštaju. Zato već neko vrijeme namjeravam pitati, pa evo: zašto u Bugu recenzije igara uvijek idu u množini? "Odigrali smo", "nije nam se svidjelo", "proletjeli smo je u dahu", "bili smo oduševljeni", "skupljali smo" itd.

 

Recenzija bi u pravilu trebala predstavljati osvrt potpisnika redaka, nema potrebe za množinom. Na kraju krajeva i ona kojom se već godinama hvalite (Galićeva recenzija Warcrafta) pisana je u prvom licu. Shvaćam da je to valjda neka urednička politika, tobože iza ocjene stoji redakcija, ali nema nikakve logike.

 

Nisam naletio na sličan način pisanja u bilo kojem stranom mediju. Recenzenti Gamespota, IGN-a, Eurogamera, Rock Paper Shotguna i mnogih drugih poznatih gaming siteova isključivo pišu u prvom licu jednine i svojim imenom i prezimenom stoje iza napisanog. Eventualno se ponekad dodaje alternativni pogled nekog drugog recenzenta, ali sama recenzija gotovo uvijek i u pravilu je mišljenje toga čovjeka koji je igru i odigrao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
offline
Recenzije u množini

Očekujem odgovor tipa:

 Bugovci, nemojte me razočarati...

Kruha i igala...
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice