Nikon D700 prvi dojmovi

poruka: 4
|
čitano: 2.186
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Nikon D700 prvi dojmovi

Pozdrav svima.

Eto moram se pohvalit da imam priliku posjedovati među prvima u hrvatskoj novi Nikon D700 i moram priznati da je za sada dojam fenomenalan. Kolko sam do sada ga isprobavao (nekoliko sati) ustanovio sam da zaista daje fenomenalne rezultate na visokim osjetljivostima i pri slabim svjetlosnim uvijetima. Primjerice na ISO 6400 daje za dlaku lošiji rezultt nego na nikonu D200. A na ISO 3200 daje super rezultat uz vrlo malen šum, koji moram priznati, ne smeta mi. Obožavam onaj dojam zrnatosti kao kod starog dobrog filma. prikaz boja je impresivan. Automatski balans bijele boje radi iznimno dobro.

Ukratko, za sada imam samo riječi hvale. Vjerovatno nakon nekog vremena će izaći na vidjelo nedostaci koje uostalom ima i "najsavršeniji" aparat na svijetu.

A za kraj, možemo kenjat o kvaliteti koliko želimo, ali za dobru fotku, prije svega iza fotoaparata treba stajati dobar fotograf.

 

P.S.

 

Ovo zadnje je posvečeno svim ljudima koji znaju puno o fotoaparatima i koji, da li zbog posla ili zbog vlastitih kompleksa, pljuju po vrhunskoj foto-opremi.

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Nikon D700 prvi dojmovi
AENIMA kaže...

Primjerice na ISO 6400 daje za dlaku lošiji rezultt nego na nikonu D200.

Ovo mi nije jasno.

Šta se tiče WB sa tim FF baš nemaju problema za razliku od APS-C.

U svakom slučaju pravi izbor.Namigiva
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 14:44 (Bara).
16 godina
offline
RE: Nikon D700 prvi dojmovi

Htio sam reći da pri fotografiranju u slabim svjetlosnim uvijetima pri ISO 6400 šum je bio za "dlaku" izraženiji nego kod nikona D200 u istim uvijetima, ali na ISO 1200. Nažalost nisam u prilici uploadati primjere pa da vidiš rezultat. Onaj tko je imao priliku radit sa nikonom D200 znat će o ćemu pričam. Poanta priče je ustvari glavna značajka ovog aparata, a to je da se izvanredno ponaša u slabim svjetlosnim uvijetima.  Kao što rekoh.

15 godina
neaktivan
offline
RE: Nikon D700 prvi dojmovi
AENIMA kaže...

Poanta priče je ustvari glavna značajka ovog aparata, a to je da se izvanredno ponaša u slabim svjetlosnim uvijetima.  Kao što rekoh.

 A šta se drugo moglo očekivat od D700. Aparat je predobar, al uz kupnju od prije 4 ipo miseca kupnja D700 baš neće ić brzo.


BTW, meni se reprodukcija boja i kontrast kod D200 baš nisu sviđali zato i nije kupljen.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice