IP adresa

poruka: 7
|
čitano: 1.346
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
IP adresa

Na T-com-u je postojala opcija da se na svojim korisničkim stranicama vidi postojeća IP adresa. Zna li netko kako se sada može vidjeti vlastita IP adresa (vanjska internet adresa, naravno). Da pojasnim, riječ je o tome da daljinski možete vidjeti svoju IP adresu na kojoj vam je kućni internet spojen.

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: IP adresa

Upiši u google "what is my ip adress" i izbacit će ti tvoj public ip

15 godina
offline
Re: IP adresa

alati koji prikazuju tvoju trenutnu vanjsku ip.. ili pogedaš u router-modem (često je tamo..).. no ako dobro čitam, ti želiš drugu adresu-liniju, za to ili imaš fixnu ili koristiš ddns servise ili treće rješenje .. i operater s tim nema baš neke veze mada on naravno ima odgovarajuće resurse... npr kamere za video nador nude i takav support jer juzer u pravilu nema odgovarajuću opremu-znanje..

 

-vjerojatno da ti treba ddns/no-ip..

neko treće neovisno rješenje? Ovisi npr kakav router imaš na toj lokaciji, npr fritz! ima mogućnost okidača pa i slanja maila i sl. .. npr za promjenu vanjskog ip da ti pošalje poruku i tad imaš neovisno rješenje i sl. ili napraviš neku skriptu koja će na računalu te lokacije obaviti provjeru koji je ip i poslati.. no zato i postoje servisi kao ddns .. ili teamviewer koji to pojednastvljuje za jzera, ali tad mora biti upaljeno računalo i zapravo ti tražiš samo vansjki ip.. (ne pristup, to vjerojatno misliš drugačije..). no-ip .. ali kao svaki free njurga s mjesečnim mailovima, plaćeno nije đabe.. ali svi takvi ddns obave ono što trebaš i većina routera ima i tu opciju pa ne treba neki soft na računalu (kao što se nekad dok to routeri nisu imali koristio ddns client.. i postoje i dalje ako to router nenudi).

 

-otkriti inače neku drugu liniju, formalno ne možeš, tj nemaš po čemu, osim kroz operatera jer on ima sve podatke pa i taj, no to nije info koji oni daju, nije dio usluge i zapravo ga ne bi trebali dati itd.

 

++ edit, +naravno, da bi bilo što mogao (jer vjerojatno pitaš s razlogom..) trebaš otvoriti port(ove), defaultno na modemu zatvoreno + ovisi o operateru-cgn.. i tad se traži otvaranje ili bridge, ovisi što želiš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2019 10:29 (ihush).
16 godina
neaktivan
offline
Re: IP adresa

Ihush, na tragu si. Želim izbjeći DDNS jer su im usluge postale preskupe (barem meni) za pregled jedne kamere. Prije si kod T-coma mogao se spojiti na svoj račun (remote) i pročitati svoju IP adresu na drugoj lokaciji. Dakle ništa ilegalno ili kriminalno. Ako nazoveš T-com i pitaš ih reći će ti tvoju IP adresu. Kako su promijenili izgled i program računa preko web-a, više nema te usluge, tj. možeš vidjeti samo history ali ne i trenutnu IP adresu. Zato tražim neku alternativu ili ako netko zna kako to napraviti. Sadašnji ruter mi je neki novi Haawei HA35.

10 godina
online
Re: IP adresa

changeip je besplatan

16 godina
neaktivan
offline
Re: IP adresa

Ivan 35, hvala prijatelju, to je to.

15 godina
offline
Re: IP adresa

ddns i noip.. itd., imaš free uz mjesečno klikanje captche/mail/login. Svi su na istu shemu i ako su u početku free ipak im je cilj zarada pa stalno nešto moraš kemijati. Zato nemam volje tražiti nove servise (kao link iznad..) tj ima toga ali svi su u početku ok-free, kasnije to promjene.

- ovisi koja kamera-support, bradn koji to proizvodi često nudi upravo takvu uslugu, no ni to ne mora biti trajno, tj zakonski dok traje jamstvo nakon tog tko zna možda radi, možda ugase i ovisiš o tome što brand nudi kao što ti je to nudio tcom pa više ne..

-sve ostalo ako želiš izbjeći takve servise ovisi što konkretno imaš od opreme na lokaciji, npr router s takvom mogućnosti kao fritz! (nekad u metronetu) ima odlićan software-mogućnosti, ili neko upaljeno računao koje može obaviti potrebno tj ono što su prije radili ddns client appsi a sad router. Računalo na toj lokaciji može lako doći do vanjske ip i poslati je na npr mail ali tad ovisiš o računalu koje treba biti upaljeno (može i automatika, paljenje-gašenje u neko doba dana ali tad postoje rupe kad se ip može promijeniti što je na većini linija bar jednom dnevno + neki normalan prekid itd..). Upravo zato su ddns servisi najzgodniji i koristiš ime kao variablu za trenutni ip neovsno o tome što imaš u mreži..

+ ako ti je gornji servis ok, možda će ti ipak neki od popularnih biti ''bolji''.. tj dyndns i no-ip su poznati (i to se neće skoro promijeniti) pa ih dobar dio routera-modema podržava tj omogućeno je refreshanje tih ip-ova.. umjesto client softwarea koji je inače na računalu. To može biti razlog da ti gornji servis neće biti dobar, tj ovisi ima li ga router u popisu podržanih.. a svi rade isto.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice