3T: Panel rasprava na temu: Hoće li turizam preživ

poruka: 33
|
čitano: 6.373
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "3T: Panel rasprava na temu: Hoće li turizam preživ".
6 godina
offline
Re: 3T: Panel rasprava na temu: Hoće li turizam pr
Spitfire_zg kaže...

Ne znam samo jel to njihovo isticanje hvara kao elitne lokacije govori više o njihovom neznanju ili bijedi elitnog turizma u hrvata. Čitav otok ima svega dva hotela s 5 🌟- malta iste veličine primjerice, ima dvadeset!

Realno, hdz je pozicionirao hrvatski turizam i hrvatsku spram EU, kao ono što je mexico SAD-u: odlagalište otpada, lager konobara, prostitutki i jeftine radne snage te turistička destinacija najsiromašnijih građana

Pa realno izuzev kartela ne vidim neke prevelike razlike između nas i Meksika u tom kontekstu.

16 godina
offline
3T: Panel rasprava na temu: Hoće li turizam preživ

Ja samo primjećujem da smo diskusijom koja uopće nije povezana s naslovom dali goriva ovom bezveznom organiziranju bugevenata, pardon "panela" :)
A zelenoj paprici je vidim dosadno ronjenje, kruzing, adrenaline ponuda, jedrenje, obilazak netaknute prirode i povijesnih spomenika od koje tisuće godina, konobe s 5 michelinovih zvjezdica, pa pretpostavljam da bi zijevao i na let na mjesec. Eto, ima nas vrlo profinjenih na forumu. Ni James Bond nekima nije ravan. Što se mene tiče, nisam ljubitelj lidl turizma u betonskim naseljima, ali što sad, neću pljuvati po ljudima kojima je to ok. Samo da se ne devastira obala, jer hvalisanje sa "samo dva hotela po mjestu, dok Malta ima 20" Pa dobro, nek ima. ja bih bio sretan da se urede postojeći i ne šire više jedan na drugom. Što je Španjolska napravila, pa to su favele na moru. ALi "samo da je ić u inozemstvo"...  tamo gdje je trava zelenija, a voćke daju veće plodove. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
offline
3T: Panel rasprava na temu: Hoće li turizam preživ

Ustvari, hrvatska ima manje hotelskih kreveta danas nego u jugoslaviji, a ti sad razmisli gdje je došlo do booma. Naravno, u apartmanskom smještaju i tek ovdje dobiješ te betonske favele ili makarsku i vir

Jer dok moderni hoteli moraju zadovoljiti neku formu i čim više zelenila, apartmanđije idu isključivo za iskorištavanjem čim veće kvadrature, gdje okućnica služi jedino za parking. Dodaj lokalne podmitljive političare i dobit ćeš nakaradnu obalu na koju nitko pri zdravoj pameti ne želi ići. Ionako nas izbjegavaju najbogatiji-skandinavci i britanci. Osim najmanje  potrošnje po turistu, imamo i daleko najmanje avio gostiju. Zagreb ima manje lcc veza od prištine.

Jedino nas još kampovi drže u igri i sačuvali su dosta lokacija od daljnjeg uništenja apartmanima, no možda i oni uskoro krenu putem radničkih odmarališta.

Ustvari, zamisli sebe kao imućnog zapadnjaka. Bi li zbilja išao u neki apartman i gledao susjedu u tanjur a po danu se s bosancima gurao po plaži punoj fekalija-to ti je hrvatski turizam danas i sutra

 

 
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice