Atari 520 ST

poruka: 2
|
čitano: 2.044
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Atari 520 ST".
15 godina
offline
Atari 520 ST

Iako ima dosta toga što se može priznati Tramielu kao postignuće, jedna od najboljih stvari IMHO koje je uspio, je svakako izrada Atarija ST, u vrlo kratkom roku.

 

Product to market je bio nesto ispod godine dana. To je izniman uspjeh, i mnogi bi i danas (na zapadu) mogli zavidjeti na toj brzini izbacivanja novog proizvoda, kada se uzme u obzir da kreces iz nule.

 

Danas, jedino kinezi u Shenzhenu, imaju ekstremno brz product-to-market i brišu pod sa cijelim svijetom. Iz jednostavnog razoga što je ekosustav firmi u Shenzhenu brutalno širok i instantno raspoloživ. Što god čovijek krene proizvoditi, ima na desetke firmi vendora, specijaliziranih, sa kojima može raditi i surađivati, odmah. I onda se product-to-market smanji na 3-4 tjedna. Naravno, ovo se odnosi na scenarije bez R&D-a, kad se rade copycat proizvodi. Brzo i jeftino.

 

Atari ST je definitivno tada bio best bang for the buck kada se gleda cijena i ono što se dobije za te novce, 16 bitno računalo, sa dovoljno memorije i uključenim monitorom.

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2021 10:18 (jozobozo).
 
6 0 hvala 0
14 godina
offline
Atari 520 ST

To je moje treće (nakon ZX Spectruma i Schneidera CPC-a) računalo kojem puno dugujem. Nakon njega došlo je doba PC-a. 

Žao mi je što sam svoja računala prodavao. 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice