reci slavoncu da moze biti kulen od jaretine ili dalmatincu spomeni prsut od puretine ! .... sve se to danas moze vidjeti na trzistu
reci slavoncu da moze biti kulen od jaretine ili dalmatincu spomeni prsut od puretine ! .... sve se to danas moze vidjeti na trzistu
Zbog svoje tvrdoglavosti sad već ispadaš blentav. Kulen i pršut su po definiciji od svinjetine, burek je po definiciji od tijesta s različitim dodacima. Pomiri se da ti i zemljaci niste mjera svemu na svijetu.
ne tvrdim da sam u pravu , ali poput dogme ne mogu prihvatiti drugacije
prosetajte po bosanskim loko tefericima ima vasih zasticenih proizvoda ali ne od svinjetine !
Ljudi donose svasta na analizu kod nas veterinara pa nadje se tu i ,,kulena,, i ,,prsuta,, od necega drugoga,jbga ljudi to tako nazivaju,znam da ne moze biti ali sto se mene tice nek im bude ako ih veseli
sandzaklije donose svoje domace ,,prsute,, i ,,kulene,,
Zašto misliš da Bosanci ne mogu zaštititi burek? Pa upravo su pršut (Talijansko jelo) i kulen (Mađarsko jelo) dokaz da jelo ne mora biti autohtono da bi se zaštitilo. Kako su zaštićeni Dalmatinski ili Istarski pršut, slavonski kulen... tako može i Bosanski burek.
Zašto misliš da Bosanci ne mogu zaštititi burek? Pa upravo su pršut (Talijansko jelo) i kulen (Mađarsko jelo) dokaz da jelo ne mora biti autohtono da bi se zaštitilo. Kako su zaštićeni Dalmatinski ili Istarski pršut, slavonski kulen... tako može i Bosanski burek.
Evo zašto - razlika između bosanskog bureka i turskog bureka s mesom praktički ne postoji, pogledaj video koji sam postao na prošloj stranici. Nema šanse da bi turci dozvolili da im neko "privatizira" njihovo jelo, a nema šanse ni da se bosanci inate turcima koje gledaju kao božanstva (pogledati Bakirovo uvlačenje u šupak Erdoanu).
S druge strane razlika između dalmatinskog i istarskog pršuta je drastična, za talijanski neznam jer nisam probao, moguće da i on ima drastično drugačiji okus da ga to čini prakitčki drugačijim proizvodom. Poanta je da bi se neki proizvod zaštitio je da ima neku specifičnost - jedinstven okus, način proizvodnje i sl. ato bosanski burek s mesom - nema.