Brže, manje, učinkovitije: supravodljivi prekidač

poruka: 2
|
čitano: 3.715
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Brže, manje, učinkovitije: supravodljivi prekidač ".
5 godina
offline
Brže, manje, učinkovitije: supravodljivi prekidač


Mislim da bi u vezi ovog supravodičkog grafen-bornitridnog prekidača trebalo pripomenuti kako se još uvijek radi o kriogeničkim temperaturama, tj. debelo ispod -90ºC.
Hmm, moir
é uzorak/efekt, zanimljivo... volim kad naučim nešto novo, pogotovo o pojavi koja mi je čitav život praktično pred nosom.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Brže, manje, učinkovitije: supravodljivi preki

-morie imaš svaki put kad imaš dva rastera, kao inteferencija.. tj svaki put kad postoji konačni-konkretan pixel koji je upaljen ili ugašen (kao digitalija) dok s beskonačnom rezolucijom (analogija) teoretski nema moriea, ali ništa nije beskonačno (samo je pitanje koliko precizno možemo mjeriti ili nešto malo-sitno-mikro vidjeti..).

 

a što s ovim generičkim textovima, nije čak ni googletranslator uzrok greške... tj smisla, citat..

'' .., bez straha da će posijano sjeme. ''

 

... točka. Da će sjeme što? (naravno, znamo što se misli, recimo biti izgubljeno, da neće proklijati, što se navodi za 80% uspješnosti..). Razvoj poljoprivrede je upravo u tome, kako orati-sijati, tj važnost tog da smo 'sigurni' da će ono što posijemo iduće godine roditi kao plod, ne 'možda' nego s vrlo visokim postotkom, jer u suprotnom imaš pomor od gladi, kao i atest proizvođača sjemena.. no tip vijesti, sijanje, pošumljavanje, nije nešto vezano uz IT, čemu to uz supravodljivost? .. što će reći, novi AI-novinari na djelu, jer im algoritam kaže da pokriju sva područja kako bi ih čitali-pratili svi na svijetu i tako ostvariti apsolutnu koristi od reklama i sl. .. još fali malo sporta, malo sexa, malo politike, vic, .. dok dođe do ver.2.b bit će ok :) .. tj sadržaj će biti savršen mix svih mogućih interesa kojeg će željno čitati svi.. ili neće nitko?

 

- Razmišlja li bug tko čita njihove stranice, paorski ratar, sportski kladioničar, akademski slikar ili kompjuteraš? .. no statistika za sve daje rezultat 'sarma'.

- naravno, ai i algoritam, koji krene od želje 'daj mi sve' a to tad uključuje i takve vijesti, diversifikacija .. ili realno besmislica-promašaj, suprotno od sve, ništa, kao i dio rečenice koji nedostaje...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice