Chrome Canvas – črčkanje u pregledniku

poruka: 3
|
čitano: 1.728
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome Canvas – črčkanje u pregledniku".
12 godina
odjavljen
offline
Chrome Canvas – črčkanje u pregledniku

Bolje da se usmjere na optimiziranje Chromea

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Chrome Canvas – črčkanje u pregledniku

bit će pimpeka u oblaku ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
offline
Chrome Canvas – črčkanje u pregledniku

Web Assembly je moćna stvar, mislim da je to "neumitni" budući standard glede (multi)platformnosti aplikacija uopće. Drago mi je za Canvas da postoji, kako bi to uopće došlo do sive mase puka, globalno. Makar, meni ne radi - bit će da je Vlada, il su Srbi ili Masoni :D
Jopet, "lideri" su uspjeli zakakat i sasvim dobre tehnologije i učiniti ih neupotrebljivima. Kao neki predak WA, postojao je poprilično dobar NaCl eksperiment, ne bih u tehničke i političke dubioze ulazio ali je stvar prilično dobro radila. Bilo je tu odmjeravanja mišića i koječega, a ovaj put se to ipak radi konsenzusom "vladajućih".

Naslućujem koji su budući problemi WA, ali će ta tema biti interesantna tek za 2 godine (ako). Isto kao i sa "originalnim" asm, koji je postao luzerska, zaboravljena vještina samo za hard core ekscentrike i de facto abandonware za "branšu", ovdje je stvar još kompleksnija u smislu "evolucijske" distance - onoga što autor želi isprogramirisati i produciranog koda. No valjda je to neizbježno. Ni autori AlphaGO-a ne razumiju kako dotična AI persona doista generira to što već generira.

 

Glede samog Canvasa, interesantna mi je ta neka copy&paste etimologija u nazivlju. Naime iz nekog razloga sam morao upoznati, pa i ponešto koristiti sličan ali vektorski alat, vrlo sličnog imena: Janvas. Nije to baš Gravit (nekmoli Affinity) Designer, ali dobro radi.
I sad, možda je to do moje disleksije i autizma, no opet mi upada u oči jedna od ponajboljih "fotošop onlajn" alternativa, poprilično poznat Autodeskov Pixlr. Naime, i on ima svoj vektorski surogat u nazivlju (sorryte što forsiram ovu riječ ali mi je neobično smiješna). Dakle, ovaj vektorski pandan se zove Vectr. E sad, ništa to čudno ne bijaše bi mi bilo da je neki od tih produkata plod iste poduzetničke grupacije, no riječ je, koliko znam tek o simptomatičnoj, opskurnoj pojavnosti.

 

Vjerojatno je ovdje riječ tek o mojoj opsesivnoj fascinaciji opskurnošću svopće nam zadatosti, no evo o čemu je riječ.

Riječ je o odličnim i ozbiljnim produktima, višegodišnjem golemom radu koji stoji u pozadini istih. Neki su doista i standard onlajn grafolikog izražavanja. I sad, kako su oni oblikovani za konzumiranje globalnom konzumtarijatu vrlog nam novog svijeta?

Affinity Designer - pa nemereš reći da se nisu potrudili da alat zvuči dostojanstveno, profesionalno; ima i patos i težinu u imenu, zvuči i stručno a i plemenski toplo (narodski laički prevedeno: "oblikovatelj svojte", da ne kažem "stvaratelj tazbine"). Affinity == pripadnost. Pa tko ne želi pripadati netokratskoj kasti dizajnera, zar ne?

Mudro? Džabe su krečili. Jerbo:

Ono što mene veseli jest da živimo u svijetu Kurta, Murta semiotike: Janvas, Canvas. Pixlr, Vectr. Đe'š ljepše?

Lambo, hodl to the moon. Brawndo. 'Cause it's got electrolytes.

That's all, folks. Happy Holidays.

 

edit: da me ne bi neka MarySue bespotrebna vukla za jezik: affinity-to je sklonost (afinitet), simpatičnost-prema. Pripadnost bi doslovce bila affiliation (to). Nijanse su naravno bitne, no gledano etimološki, kao se smisao razvijao i odakle je proistekao te čemu teži, riječ je o "težnji/sklonosti ka pripadanju". Affiliation je krajnji cilj nečega prema čemu imamo afinitet. U pravom značenju sintagma je još više poražavajuća - skoro pa "simpa štima svima". Da ne spominjem malicioznost predumišljaja namjere "oblikovatelja nečijeg afiniteta".

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2018 7:41 (Zechina).
 
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice