Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

poruka: 11
|
čitano: 3.352
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti".
14 godina
neaktivan
offline
Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

nova manija, BUY HIGH SELL LOW ovaj put na ipv4, BTC je tako 2017., gdje su mjenjacnice ipv4 adresa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

zašto ipv6 protokol još nije implementiran ?

zašto ?

spustit će mi brzinu !!

poludjet ću..

nigdje odgovora... a netko se bogati..?!

 

u čemu je keč ?

želim nastavak ovoga članka ..............................

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
 
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

Miro Možete li malo istražiti kako napreduje uvođenje IPv6 kod nas? Pošaljite mailove većim ISP-ovima u Hrvatskoj da vidimo planiraju li to (ikada) uvesti. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2019 12:30 (Marko :D).
 
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

Postalo je očito: bez regulacije - ništa od toga.

15 godina
offline
Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

-hmm.. u tekstu (neprecizno..) se kaže da novi ipv6 protokol još nije prihvaćen, pogrešno, prihvaćen je odavno.. stvar je u fizičkoj implementaciji tj potrebnom vremenu-resursima da se postojeća oprema (modem teleoperatera) zamjeni odgovarajućim-novim koji ima mogućnost.. i to se posljednjih godina radilo, većina je zamjenjena, može u rad.. no nije 100% i zato se čeka-odgode + interesi biznisa, npr što će biti ako se sad u usa-uk-eu zabrani huaweijeva mrežna oprema.. modemi? Lako je donjeti odluku-zakon-propis, no fizički je problem npr u EU to zamijeniti jer jednostavno tad nekoliko miliona uređaja nema, ne postoji na tržištu takva zaliha koju bi iskoristili. EU je 500mil st., recimo 100mil priključaka.. potrebnih modema, tj routera koji podržavaju ipv6.

 

-firme, odavno su admini riješili stvar, no ima i dalje softwarea na starom ipv4.. admini to mogu, nije uzrok zastoja nego telekomi koji bi morali osigurati dovoljan broj uređaja za korisnike, slično da sad trebamo TV ili auto, svi korsnici u jendoj godini.. a ovo bi moralo biti u jednom danu (sad imamo i hakomove penale 10kn sat za neisporuku usluge), cipele, bilo što. fizički problem, ne problem standarda ili usvajanja nekog zakona.

-naravno, kao i sve ostalo, znalo se odavno.. no tako je to, koristi se staro dok ide, a nitko nije dao deadline rok npr 1.1.2020... kao npr za dizelaše u centru grada i sl. zato nije provedeno, inače svaki korisnik lako pogleda mogućnosti routera i primijetit će da ima ipv6 ako je u posljednjih recimo 5g mijenjao opremu. Tad je to stvar klika, centrala-operater može, korisnik može.. tko-što ne može? Ne mogu oni korisnici koji nisu dobili nove routere-modeme s tom mogućnosti a opet, što s huaweijem? Ispada političko pitanje, ne tehničko, kao i čitav brexit, pregovori eu-usa-kina.. to je problem, ne ipv4-6.

 

-ne zaboraviti, internet nije jedna država, regija.. internet je globalna mreža, svi. Šef je USA. Protokoli su osnova bez koje ništa ne radi, možda EU može sutra na v6, ali nije samo eu nego i politika..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2019 12:59 (ihush).
 
6 0 hvala 0
15 godina
offline
Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

pretpostavljam da će bandwidthcoin ipv6, 7, 8, (9 se preskače) 10 ... rudariti uporabom zvukovnih kartica? mrežnih? debitnih? kreditnih? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 1 hvala 0
6 godina
neaktivan
offline
Re: Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti
Pogresno. Zapad ima vise ipv4 i u prednosti je u odnosu na Indiju, Kinu itd. Uvodjenjem ipv6 bi ta prednost nestala.
8 godina
offline
Re: Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

@Ihush

 

Može li Hrvatska priječi na ipv6 ? Ako svi operateri dobe te rutere, ako na političkoj razini odredimo datum prelaska 2020 godine, hoće li biti problema sa povezivanjem van Hrvatske ili sa svijetom ?

 

 

Ja mislim da vec imamo uređaje, barem večina, neki su morali mjenjati zbog udara groma za drugi i usput dobili novi. Uređaji se mjenjaju svakih 2-3 godine a prelazak je trebao biti jos davno.

 

 

 

 

15 godina
offline
Re: Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

-hr nije uopće važna.. može, stvar je u centralama+modemima, to je odavno spremno-podržava (osim poneki stari modem) ali i važnije, internet.. tu je problem, globalni, ne može hr ništa nego čekati. (za razliku od npr dvb-tv..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2019 19:08 (ihush).
15 godina
offline
Re: Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti
Anđeo bez falinge kaže...

(1) zašto ipv6 protokol još nije implementiran ?

zašto ?

(2) spustit će mi brzinu !!

* * *

 

(3) u čemu je keč ?

* * *

(1) Implementiran, u uporabi i radi sasvim normalno.

(2) Neće.

(3) U inertnosti samog protokola kao network inžinjera - dinosaurusa, koji još uvijek sve routiraju preko IPv6 protokola dok kroz isti tunelišu IPv4 protokol čak preko trunk mostova. Zamisliš to kao cijev unutarar druge veće cijevi (ali nije VPN, već posve druga adaptacija network protokola) i to ti je to.

Tvoj Modem/Router već je spreman za IPv6, i tvoja zadnja milja (PC, telefon, tablet, Tv) već podržava IPv6 protokol...

 

... a šta se dalje dešava do tvoj najprovajdera... o tome se netko drugi brine.  

16 godina
offline
Cijene IPv4 adresa višestruko će rasti

Nije zapravo neki problem u hardveru (i softveru) koji već godinama podržava IPv6 već u potrebnim promjenama u konfiguracijama svih elemenata internetske infrastrukture, od servera i servisa na njima, do routera, firewalla i korisničkog dijela infrastrukture. Za to treba enormno puno radnih sati sysadmina, testiranja i testiranja... i sve se to treba dodatno platiti. Zato u HR ne vidimo IPv6 - operateri nemaju resurse za napraviti tu tranziciju (a nisu baš i motivirani). Govorim ovo i iz vlastitog iskustva - administriram par servera i svi imaju aktivnu IPv6 konekciju, ali gotovo svi servisi na njima slušaju samo IPv4 sučelja jer naprosto ima previše problema kada uključim i IPv6 koje nemam vremena/volje debuggirat, a često je to i dodatno otežano kad ni sam na svojim osobnim računalima nemam IPv6 konekciju. Vjerojatno kada cijene IPv4 postanu toliko visoke da se isplati platiti ljude da osposobe IPv6 vidjet ćemo masovni prelazak na IPv6 :-)

In the land of the blind, the one-eyed man is stoned to death. - Joan D. Vinge
 
6 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice