Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

poruka: 7
|
čitano: 6.709
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer".
Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

Od alata za posao koristimo Uber meeting, Zoom i Teams, ovisno o klijentu.

 

Od svih meetinga daleko najvece probleme imam s Uber Meetingom, cesti su problemi u vezi, krcanje i distorzija zvuka, screen sharing se ne osvjezava ponekad, gubim vezu u nekim slucajevima, itd. Na krahu moram ukljuciti mrezni kabel i po mogucnosti iskljuciti video, dakle samo audio meeting. Takodjer moram koristiti Chrome jer jedino tamo radi screen sharing. Zoom I Teams nikad nisu pokazali probleme, koji god browser koristio.

 

 imate li vi kakve probleme i s kojim alatima?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

U mojoj firmi su upogonili https://github.com/bigbluebutton/bigbluebutton

 

Takodjer na moj nagovor i u skoli stranih jezika koju pohadjam
Moram reci da je sto se tice online predavanja stvarno bomba

Ima hrpu korisnih mogucnosti

You have to be odd to be number one
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
offline
Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

Par komentara na članak kakvih je Web prepun, pa sam se u hitnji morao informirati tamo, a ne ovdje. Dakle, packa za veliko kašnjenje jer je prošlo više od mjesec dana od primjene mjera izolacije, pa je ovaj članak došao poput cjepiva za gripu u srpnju.

 

"srećom, danas malo tko nema računalo opremljeno web-kamerom i mikrofonom" - ? Teško. A i naši trgovci it opremom su drveni. Tek su zadnjih par dana počeli reklamirati slušalice s mikrofonom na akcijama i sl.

 

Webex: plus - Kvaliteta videa i zvuka - tako, tako. Veza zna puknuti, pojavljuju se jeka i čudni zvukovi... Ali dok besplatno daju neograničene razgovore, rado ću ih koristiti.

 

Zoom: nevjerojatno jednostavan. U Webexu sam se mučio s nekim stvarima.

 

Teams: "U tom se besplatnom izdanju dobiva mogućnost stvaranja tima od maksimalno 300 osoba, a time i mogućnost organiziranja videopoziva između pojedinaca, grupa korisnika ili, pak, čitavog tima." - neki ljudi imaju potrebu vidjeti sugovornike, a Teams tu ima problema kada je u pitanju veći broj ljudi. I mora se dosta petljati s njime.

 

Moji favoriti za videocall s više ljudi: webex i zoom. Za privatne svrhe može sve, ovisi što druga strana ima kod sebe, pa mi je pc pun takvih aplikacija.

 

 

 
5 0 hvala 0
16 godina
offline
Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

Zoom ima jako dobru kvalitetu videa i to čak kod relativno loše veze, ali sad se sve više čini da je to zato što su zažmirili na sigurnost pa su neke probleme valjda mogli riješiti naprečac. Ali zato ga sada već i prozivaju malwarom!

 

U slučaju Jitsi-Meeta, za veće grupe isplati se uzeti VPS ili dedicated server sa što većom propusnošću i servis se instalira u 10-ak minuta bilo preko Dockera ili iz direktno iz DEB repozitorija i radi odlično jer nema zagušenja kao kod javnih (besplatnih) servera. Najbolje je što nema tlake s registracijama računa kao kod većine drugih servisa i svatko s browserom s WebRTC-om može se momentalno uključiti. U članku se spominje end-to-end enkripcija, ali ona radi samo za dva sugovornika jer onda komunikacija ide peer2peer, međutim s 2+ sudionika sve ide preko servera (sasvim razumno jer u suprotnom bi svaki klijent morao streamati onoliko streamova koliko ima drugih sugovornika) pa je potreban dobar bandwidth na serveru. Jedini je problem u Firefoxu koji ima problema s simulcastom u WebRTC-u pa neće dobro skalirati kvalitetu videa u ovisnosti o kvaliteti veze i to će ubiti sve druge klijente sa slabijom vezom, no navodno će to ubrzo ispraviti (do tada, bolje koristiti druge browsere). I još jedna zgodna stvar - sastanak s Jitsi Meeta može se streamati direktno na YouTube, što je jako praktično ako se radi npr. o webinaru.

In the land of the blind, the one-eyed man is stoned to death. - Joan D. Vinge
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2020 20:49 (4ndY).
 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

Potpuno nevjerojatno da jedan portal koji se kao bavi informatikom danas objavi ovakav članak. Zakašnjelo je slaba riječ za ovo.

 
9 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Deset najboljih besplatnih rješenja za videoko
U firmi koristimo Chime (in house rješenje), prije cca 2 godine smo izbacili Skype kompletno, i zasluženo.
Chime je generalno ok, ne sviđa mi se kaj se sva arhiva razgovora čuva na serveru a ne lokalno, pa nekad zna malo kenjat kod pretrage starih poruka.
Video radi ok.
Zoom koriste neki vendori pa se zbog njih moram spajati.
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Deset najboljih besplatnih rješenja za videokonfer

Ne samo sto je zakasnjeo clanak nego je i napisan tek tako da se nesto napise. Nema testova, nema prikaza snimki poziva da vidimo kvalitetu videa i zvuka. Uopce se ne moze shvatiti iz clanka koji softver nudi najkvalitetniju sliku i zvuk.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice