Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

poruka: 9
|
čitano: 6.111
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca".
16 godina
offline
Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

Bas jutros sam citao ovaj clanak i pogledao video, te se sjetio tog drona (lagano smjeskanje u sebi).

S druge strane, ko klinac sam razmisljao o necujnom hladenju racunala na ovaj nacin. Kako ne znam nista o struji, visoki napon me uopce nije odbio od ideje, ali citanje i tome kako se ionizirani zrak spaja u ozon (O3), koji je stetan, nije mi se cinilo pametno. 

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2022 9:46 (Veliki Brat).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

sjećam se, dok sam bio djeca, kako smo u školi za kmetove nazvanoj u čast narodnog herojskog sveca, zaštitnika škole, koji je sam osvojio neprijateljski bunker pun romana, poezije i pripovjedaka - hogfarts (mi iz bezličnih šljakersko-činovničkih familija nismo mogli u elitne škole pa su nas trpali u državne; poslije su ugledni članovi zajednice/stranke postali samo oni kojima su i roditelji bili feudalci, liječnici, pravnici, partijski funkcioneri i to) kojekakve predmete (noćne/dnevne posude, tostere i sušila kose na drva i ugljen, vreće kukuruza za klečanje u kutu - tzv. klečerca, amebe kapitalci do 75 kg žive vage, baku, samo jednu vrstu jogurta u staklenki - iza željezne draperije, oveće posude pune kiselog/lužnatog zelja za biološko ratovanje i to) jedino znanstvenom magijom mogli natjerati na bezbrižan let nebeskim prostranstvima, uključiv i tzv. cloud based solutions iliti kule od karata ali u oblacima.

 

primjerice, školarac bi ponio nešto od navedenoga na vrh "suvremene stambene zgrade od 15 katovlja" i otamo ispustio u nepregledna polja gravitacije. i padanje je let i obratno. istina, sve je izgledalo poput prdenja u vjetar; bladerunnerov roy s "tears in the rain" je došao poslije pitati da što radimo, koji q i jesmo li mi normalni). sve potrebo imali smo nadohvat i bez odlaska u trst ili leibnitz.

 

čarolije tad u uporabi bile su: anapneo (hrv. "čuvaaaaaaj!") + wingardium leviosa (hrv. "leti, p.t.m.!"). [digresija: začudo, još uvijek se za certifikat IP65 upotrebljava impervius!.] ponekad bismo i mahali štapićima (zašto je mujo u prvom osnovne imao najveći pimpek? jer mu je bilo 30 godina.) no tek kad nitko ne bi gledao. i, bogami, letjelo je. no sve je uvijek završavalo jednako: naglim zaustavljanjem (u 97 % slučajeva: beton/asfalt kao prepreka ubrzanju, 1 % voda i ostalo %: neraspoređeno). 

 

šteta što u to davno, pretklimatsko doba, izvan obrta nije bilo neke privatne inicijative, jer bi mnogi od nas sad, umjesto mrtvi, bili sratup milijunaši (bitno da su naši a ne milijunjihovi). jasno, od dobiti nakon odbitka poreza, doprinosa, fiksnih i varijabilnih troškovlja. mašta je činila čuda no bila je striktno osobna i stohastična, nipošto organizirana i deterministička na razini marketinga, kao danas, kad se rog pod bubrege i muda pod svijeću prodaju en gros, upakirani u održive i ekološki prihvatljive umjetne materijale "samozavaravanje" i "religija".

 

ah, ti divni dani sitnog zuba i skrivenih cigareta iza škole, kad je ruka bila najmasovnije priručno sredstvo a kila mozga na crno je znala biti i do hiljadu maraka ... 

 

Dragini napisi mi uvijek vrate osmijeh na antipatičnu njušku 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2022 11:00 (Ajar).
Moj PC  
7 0 hvala 1
6 godina
neaktivan
offline
Re: Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca
Iskreno, plasirali ste vi jako puno dezinformacija u zadnje vrijeme. Pretvorili ste cijenjeni časopis BUG u žutu štampu.
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca
Uređaj za šišanje dlake koji radi na ionski pogon... tražim ulagače
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

- ? .. ili upitnik na kvadrat?? :)

 

-eto kamo je došlo novinarstvo (kao što se kaže za naslov s uptitnikom, tako ova riječ može s navodnicima..), da se čak novinar pita koje kifle se nabacuju kako startupovima tako i novinskim textovima koji to prenose, reklamiraju, propagiraju.. tj ako su bulšiteri tu zbog novca, to je čak logično ili etička norma lopova-prevaranata je barem poštivana, ostaje pitanje što u priči rade novinari i mediji.. koji su 'gorivo' takviš bulšitarenja tj prevara. Bez medija nema hypea, nema investitora-milijuna.. dakle, tko je samo držao lojtru? .. sukrivci, suučesnici, iz istog razloga kao i bulšiteri, pri čemu jedni to čine prevarom a drugi time što im u tome pomažu reklamom iz istog razloga, novac.

-no drago spašava novinarsku čast (ide upitnik i tu..) .. pa eto s kilom pepela, prigodno nedjelja (misa) i ruke su im čiste ili bi u tom kontekstu trebalo biti čisto 'pero', kao i modernija verzija računalo (opet bez uptinika na kraju..) :)

 

-upitnik je samo jedan znak, nije problem nedostatak ili (namjerno-slučajno) ispuštanje uptinika, nego nema pitanja, podpitanja, nema kritike.. nema zašto? jer je to biz.. i nakon nedjeljne mise, pričesti i simbolične pokore, svi razdragani i rasterećeni grijeha pohrliše ususret idućem tjednu, idućem hoaxu, bizu.. netko u heri, netko u novinama, netko u alcaponeovoj ekipi, netko u saboru, svi čisti od grijeha, bez brige o upitnku ili pitanjima koja mogu na kraju doći.. ne na kraju naslova članka nego kraja priče koja ide dalje, beskonačno, pa kao što glavni likovi neimenovanih serija po potrebi ožive kako bi dobili novi nastavak trakavice, tako i idući članak ide bez upitnika ili pitanja .. bez upitnika na kraju, jer je na početku pa da se ne vrtimo u krug :)

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

Koliko vidim taman je prošlo dovoljno vremena da se opet krene sa tri vrste tehno-porna/turizma* (feel-good vijesti koje nemaju nikakve supstance ni realnosti, ali kad ih se pročita nekoliko stvara se dojam da se nešto uistinu čini)

 

1. Roboti - Sjećam se prijelaza tisućljeća i Honda/Toyota rata oko humanoidnih robota, no kako nije bilo interneta to si pročitao u tehno rubrici Jutarnjeg i do 2007. svi smo zaboravili na njih.

Mislim što reći - https://en.wikipedia.org/wiki/ASIMO

 

Impact and technologies

Honda's work with ASIMO led to further research on walking assist devices that resulted in innovations such as the Stride Management Assist and the Bodyweight Support Assist.

 

In honor of ASIMO's 10th anniversary in November 2010, Honda developed an application () for the iPhone and Android smartphones called "Run with ASIMO." Users learn about the development of ASIMO by virtually walking the robot through the steps of a race and then sharing their lap times on Twitter and Facebook.

 

Drugi tip su bili četvernošci koji su se vrtili po reklamama SuperRTLa i Cartoon Networka i zbog kojih se ćeralo starce u očaj i u Trst.

 

Nakon toga dolazi zatišje 2010ih sve do dva ekstremno izluđujuća poNoviteta:

- Moronskog egotripa Elona Muska kojeg je maestralno secirao naš dežurni doktor (treba cijepit ljude i od gluposti ne samo od Covida)

- Džukele Boston Dynamicsa koji je u maniri svih srcedrapajućih priča kako će džukela nositi baki Marici grincajg sa placa i čuvat djecu od otmičara postao - ACAB prase i ne samo Hund već i Mile

 

2. Strojevi i alati koji će ubrzati gradnju kuća za siromašne (3D printane kuće) i čistiti pacifičku plutajuću masu smeća veličine Francuske (ako je od 2000ih ostala na veličini Francuske jesmo li u biti usporili onečišćenje?  🤔)

A eto - raste samo cijena stanarine i novogradnje, a možda je plutajuća masa smeća uistina bila samo Francuska 🤔 (nemojte zamjerit :D).

 

3. Neka futuristička mambo-džambo tehnologija vezana za prijevoz koja će:

 -nositi baki Marici grincajg sa placa

 - koji će ubrzati gradnju kuća za siromašne

 - čistiti pacifičku plutajuću masu smeća veličine Francuske

 

 

** Tehno - Porn/Turizam je izvedenica od Poor - porn/turizam što označava društveni fenomen u kojem ogromna masa ljudi biva frenetično opčinjena pomaganjem siromašnima koje rezultira još većim problemima.

Kad je Isus rekao "Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!" (Mt 5,3) sigurno je mislio na ekipu koja će kupit Teslu od 750 000 kuna uz poticaj i mislit da će time rješit problem gladne djece u Africi.

 

Možda najveći primjer toga je Live Aid u Africi, koji je bio katarstrofalno poguban, Karijera Bonoa iz U2 koji je toliko veliki dobrotvor da je bend premjestio iz Irske u Nizozemsku kad su Irci digli poreze te nedavno Mr. Beast koji nam svima grije srca kada jednom mjesečno podjeli milijun dolara - što je divno i lijepo od momčine - ali čemu? Najčešće takvi slučajevi služe da se token siromašne prostituira za nečiji ego trip jer on će vlastoručno rješiti problem siromaštva. A hellouu Nestle hedkvorters je iza ugla, mislim stvarno.

 

Drago kako ste vi jedna dinamična redakcija (duhovno)mladih i (dobno)mladih novinara mogli biste napraviti neki serijal na tragu kritike Doca o svim "tehnologijama-dečko koji obećava" pa da se prisjetimo svih tih tehnoloških čudesa zbog kojih baka Marica više ne nosi grincajg sa placa. Sigurno će mladcima u redakciji zacaklit oči kada shvate da se ista magla prodavala dok su oni glumili Pover Rejnđere po hodnicima osnovnjaka sa prijelaza 90/00e.

I razjasnite kako to da sve te tehnologije pomažu siromašnima i smanjuju troškove, a eto profitiraju samo DARPA, razni Eloni i neki startupi koji iz nekog perverzno-ironičnog razloga svi redom nose nazive iz Tolkienovih knjiga.

 

Ili će vas otprdit sa uzvikom Imamo Hrvacku Teslu!

 

(Napisao bi ja, al nisam na platnoj listi :D, i pročitat će je i odgovorit samo ihush, pa ću ja njemu pa će vam riknut serveri od opterećenja, a to nitko ne želi.)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
12 0 hvala 2
16 godina
moderator
offline
Re: Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca
wyks kaže...

 

 

Drago kako ste vi jedna dinamična redakcija (duhovno)mladih i (dobno)mladih novinara mogli biste napraviti neki serijal na tragu kritike Doca o svim "tehnologijama-dečko koji obećava" ...

 

Čim mi sestra donese antisklerin i ako uprava Doma dozvoli, bacam se na posao!

 

This space for rent!
15 godina
offline
Re: Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

Da se nadovežem što me u biti potaknulo na razmišljanje o temi, jučer sam kliknuo na članak https://www.index.hr/shopping/clanak/techradar-ovo-je-top-10-android-mobitela-u-2022/2396908.aspx

 

Pa, ne znam je li do godina ili te bivljenje na Zemlji jednostavno otupi, ali meni su, iako volim tehnolgoiju i znam sve generacije iPhonea poslagat po dužini reda za čekanje, - naprosto isti.

 

Da ne ulazimo u druge teme, bit je da je dugo godina misao vodilja tehnologije bilo smanjivanje (opet u duhu drugog maestralnog članka našeg dežurnog doktora) pa je i rezultat tj. napredak uvijek bio kristalno jasno vidljiv.

 

Još jedan element pod kojim se prostituizirala tehnologija po reklamama je bilo uvođenje nekog percipiranog luksuza u "komfort vlastitog doma" - tko se ne sjeća svih reklama o videorekorderima i stereo linijama kojima se od kuće stvara kino dvorana i koncertna hala. Mislim - "kućno kino" :D.

Ali tu je zbilja došlo do napretka i svima je zbog toga život bio bolji.

 

Televizor danas jest bolji, ali kao i sa pornićima - HD je dovoljan većini i jednom kad vidiš bradavicu, a ne pikseliziranu rozo-smećkastu mrlju, sve glave su zadovoljne (opet link na maestralan članak.).

(Doduše danas se može jasno vidjeti je li salon za depilaciju odradio dobar posao, al opet jednom kad sa video kazete na kojoj piše "3. rođendan našeg Perice", a na kazeti rade nekog Pericu prijeđeš na PornHub, štaš više u životu...)

 

Meni osobno najveći napredak je bio MP3 i ADSL, "koncertna dvorana" u džepu i skidanje AXXO torenta su monumentalni iskoraci u životu svakoga tko nije išao u Ajarove škole za elite i one koji se tako osjećaju. (U isto vrijeme je i Sevka izbacila pornić, pa se to dijelilo Blututom na prve mobitele sa ekranima u boji, pa je to bila jedna trifecta u životu ljubitelja tehnologije.)

 

Da li je takva atmosfera u kojoj nas paralelno više ništa ne može iznenaditi (Gasp - Plejstejšon 6? aJphone 17?), kao i razočaranje sadašnjošću budućnosti koje su nam obećavali 80ih i 90ih dovela do novog procvata tehnologija - koje će svemirske letove i avio-promet dovest u komfort vlastitog doma vrta?

 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
offline
Dron s ionskim pogonom i šišanje ovaca

Drago postao jalov hrvatic? 

 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice