Fotosinteza pomoću umjetnog lišća u prirodnom okru

poruka: 3
|
čitano: 2.010
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fotosinteza pomoću umjetnog lišća u prirodnom okru".
16 godina
neaktivan
offline
Fotosinteza pomoću umjetnog lišća u prirodnom okru

Problem je što se ovakve naprave ne mogu slobodno postavljati u okoliš, jer proizvode vrlo otrovan CO. Mora se osigurati vrlo siguran sustav prikupljanja, skladištenja i transporta tog plina.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Fotosinteza pomoću umjetnog lišća u prirodnom okru

dok slušaš travu kako raste ne možeš ne primijetiti zvuk proizvodnje kisika. fascinatno. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Fotosinteza pomoću umjetnog lišća u prirodnom okru
Ono o čemu se ovdje radi je sinteza "plina za sintezu", smjesu CO i H2, koji se prevode preko katalizatora i pretvaraju u ugljikovodike. Ta je tehnologije (Fischer-Tropschov postupak) pomogao Hitleru da produži rad nakon gubitka natnih polja u Rumunjskoj. Najme, plin za sintezu se dobiva prevođenjem vodene pare preko ugljena. U ovom slučaju, CO treba pošati s vodikom, koji se može dobiti na isti ovaj način, iz "umjetnog lista" (tehnologija je u tom pogledu jako uznapredovala). Ono što u ovom članku međutim ne stoji, je da se voda raspada na kisik, jer kad bi bilo tako morala bi se raspadati i na vodik. Ovdje je vjerojatno riječ o redukciji ugljične kiseline H2CO3 (dobivene otapanjem CO2 u vodi) u mravlju kiselinu (H2CO2) koja se potom raspada na CO i H2O.
 
4 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice