U Hrvatskoj će niknuti prva agrosolarna elektrana

poruka: 33
|
čitano: 16.741
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U Hrvatskoj će niknuti prva agrosolarna elektrana".
15 godina
offline
Re: U Hrvatskoj će niknuti prva agrosolarna elektr

-ponovo, pogledaj malo globus, tropski pojas.. potraži gdje su džungle, gdje biljke kao trava-šuma raste, gdje ne raste .. tamo gdje sunca ima ili nema? Kad raste, npr na polarnim kapama, kad je ljeto ili zima? Sunce i fotosinteza su polovica uvjeta za život biljke, druga polovica je tekuća voda, tad biljka raste.

-količina sunca-svjetlosti koje obasjava Zemlju je 'konstanta', pri čemu oblak manje-više ne znači ništa. Lokalno možeš imati poplavu ili sušu.

-biljke, autohtone, su prilagođene podneblju, kad ih preneseš imaš problem, adaptacije.. i to je to, ili se prilagodi ili nestane..

-svako drvo u šumi se bori za svjetlost, rastom, kao i banalno maslačak koji raste posvuda, no u sjeni je prisiljen rasti više kako bi dosegao svjetlo, dok na otvorenoj livadi ne troši resurse za rast u visinu pa je na livadi kraći, uz zid ili visoku travu viši, isti cvjetić, banalan itd.. itd.

-dok je tebi 'baba s placa' rekla da je sunce isušilo zemlju, mada je točno reći da je suša, nedostatak vode taj uzrok, ne sunce koje je 'konstanta' na nebu milijunima godina zanemarivih promjena tj ozbiljnija promjena je tek u milijardama i kako kažu za cca 4 će prići biti kraj upravo zbog sunca koje će radijusom doći blizu unutarnjih planeta dok će atmosfera odavno nestati no za homosapijense, sisavce.. sunce je 'konstanta' uz par kataklizmičkih događaja kao asteroid-poplave i sl. manje-više stabilno, tj povijesne temperature zemlje su više stvar rotacije i ostalih povezanih klimatskih rezultata nego razlike u količini svjetlosti sunca, npr promjena tople golfske struje i eu-ledeno doba.. tj zna se da je takvu eu-lokalnu promjenu temperature izazvala mosrka struja, ledenjak u kanadi-usa, ne promjena u količini sunčeve svjetlosti koja je 'konstanta'..

 

-konstanta pod navodnicima, jer nije prava.. itd itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
5 godina
offline
Re: U Hrvatskoj će niknuti prva agrosolarna elektr




Koji bi ti filozof-poljoprivrednik bio... 
Stvarno, jesi ikad imao kakvu pravu živu biljku makar u svojoj sobi?
ajd uživaj u svom svijetu... i čuvaj se baba s placa  

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2023 9:13 (Al Crane).
2 godine
offline
Re: U Hrvatskoj će niknuti prva agrosolarna elektr
McFly333 kaže...

Bi zagrijala ali puno manje nego nešto crno.Zato imamo polove koji su bijeli i odbijaju svjetlost zajedno s viškom topline nazad u svemir.

 

Čuo sam da je i virus covida otišao u svemir. 

合氣道 Skidoše s njega mrtvačko platno. Ali ne i s lica blijedoga sjenu. Bezdanu tugu on u sebi nosi, svoju smrt nedovršenu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2023 12:12 (Zaporožac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice