Kako NE sastaviti računalo

poruka: 100
|
čitano: 25.014
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako NE sastaviti računalo".
13 godina
neaktivan
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Btw frajer je nakon toga na twitchu rekel da su svi kaj ga ismijavaju nerdovi koji su ljubomorni jer je on slozil pc od 2000$ koji "radi". Lol
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
7 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
Kako NE sastaviti računalo

Bome, nevjerovatno, ali "radi", samo pitanje koliko dugo i koliko dobro.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Nema unutar osnovne u programu ali ima u vanškolskim aktivnostima tehničkog predmeta danas i unazad 10 do 15 godina.Naravno koga to uopće i zanima,taj će i naučiti neovisno o školi.Jedino možda pod predmetom informatika u što čisto sumnjam.
Svaka akcija ima svoju reakciju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 8:14 (Igor150).
14 godina
offline
Kako NE sastaviti računalo

Kaze hladnjak dolazi sa pastom al to nije dosta pa treba jos hahaha

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
online
Kako NE sastaviti računalo

Moji mladi tehničari iz škole (6. razred) su nedavno sastavljali računalo, uz minimalna uputstva sa moje strane i bili su bolji od ovog tipa. Stroj im je proradio od prve bez greške, bez tone termalne paste i sličnoga. Ja sam ih samo nadgledao, ali se nisam trebao umješati, riješili su sve sami. Jedina stvar koju sam im rekao je bila da dobro gledaju gdje što stavljaju, jer svaka komponenta ima drugačiji priključak. Trebao sam ih snimiti i poslati Vergeu da imaju dobar snimak kako se sastavlja računalo od početka. Sa tim snimkom se ne bi osramotili, kao sa ovim kojeg su objavili.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
10 0 hvala 1
16 godina
moderator
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
dabar_solta_V2 kaže...

rugaju se a imaju i sami bisera.

ok bi bilo da su napisali clanak evo ovako se to radi pa pokazali primjerom kako bi treba clanak/video izgledat.

 

BlueMax je već napisao, imali smo svoje vodiče više puta, ali imat ćemo ih opet. Doktor Arunović priprema "školicu za početnike".

 

boxer kaže...

Nakon dvije minute lijepih vizualizacija i nemuštog objašnjavanja funkcija pojedinih komponenti, Štef se vraća u kadar. Grabi matičnu ploču i ubacuje backplate u kućište, napominjući da ga treba jako nabiti. To mi je novost, budući da sam ga u proteklih dvadesetak godina uredno ugrađivao s dva prsta. Potom pristupa samoj ugradnji matične ploče u kućište,

 

Jbg Davore, valjda I/O  shield?

 

Pa koriste se oba naziva  I/O shield je zapravo noviji izraz, za oldskul buildere to je backplate 

 

Dead kaže...

Toliko nevjerojatan tekst (video) da sam pomislio da je ovo namjeran sprd. Žaj mi je da nisam uspio pogledati video, ali vjerujem Davorovom opisu.

 

Vratio sam video u tekst. Verge je očito claimao copyright nad onime kojeg sam originalno linkao, ali hvala Dwyane Wade na friškom linku sa Streamablea, tog će teže ukloniti 

 

Općenito, cijela ova priča definitivno nije zamišljena kao parodija. Po svemu viđenom, dojma sam da lik prati par YouTube kanala koji se bave sklapanjem konfi i vjerojatno čitucka /r/buildapc, ali iz hrpe detalja je vidljivo da nema iskustva iz prakse i da zapravo uopće ne kuži "pozadinu" onoga o čemu priča. Primjerice, iako vjerojatno zna svrhu antistatičke narukvice, očito je da nema pojma što je statički elektricitet, što je uzemljenje i zašto je bitno da se narukvica spoji na nešto što je uzemljeno - da to zna, ne bismo imali ovu urnebesnu situaciju gdje ju koristi bežično (možda konta da ima Bluetooth?). Samo totalni početnik neće ugraditi procesor na ploču prije ubacivanja ploče u kućište. Samo amater neće pogledati priručnik od matične ploče da vidi kako složiti RAM-ove, jer se svaka iskusnjara dobro sjeća vremena kad je svaka ploča koristila neku svoju shemu za "ispravan" dual channel raspored. Samo njubara ne zna da se pasta ne koristi zato što provodi toplinu bolje od izravnog kontakta dvaju metala, već da zapuni neravnine između IHS-a i baze hladnjaka, te da je nanošenje tolike količine paste (i kombiniranje dviju pasti s različitim termalnim svojstvima) kontraproduktivno. Kod drugog gledanja sam uočio da kaže da sa svakim napajanjem dolazi hrpa kabela u vrećici - to je, dakle, lik koji nije u životu vidio nemodularno napajanje, niti vjerojatno zna da ona postoje. To je lik koji garantirano nije u životu iz kućišta izvadio krvave ruke, porezane na rubovima RAM-ova bez pasivaca i hladnom, neobrađenom čeliku kućišta za 80 kuna. Ili ostao budan do pol 6 ujutro da skuži zašto mu se stroj neće bootati i zašto BIOS mu baca error code b0.

 

Ne smeta meni da netko nešto ne zna, ali je opasno kad te neznalica ide nečemu učiti. Bizarno mi je da nitko drugi iz The Vergea nije skužio koliku je hrpu gluposti ovaj izgovorio i da su to pustili van. Ispada da ni nitko drugi iz te redakcije nema pojma o slaganju kompjutera - ponavljam, to je OK, ne moraju svi znati kako složiti PC, ali onda nemoj raditi "vodič za slaganje računala". Dodatno je glupo što je Stefan na sve reagirao kao dijete - umjesto da se posipa pepelom, jer tu sramotu zbilja ne možeš nikako drugačije obraniti, išao je u obračun s kritičarima, s argumentacijom za posrat se: "Vi ste ljubomorni", "Ljutite se oko ovoga, a šutite oko tokstičnosti gaming zajednice"... onak, dečec, daj radije začepi 

 

Malo mi je žao jedino što je ovaj cijeli fail bio toliko velik da se malo zamaglilo ono što sam zapravo htio reći s ovim tekstom - da je velika razina neznanja prisutna kod mnogih drugih popularnih YouTube kanala, kojekakvih Instagram "influencera" i slične ekipe. Mnogi od njih su skupili veliku publiku i to je privuklo firme koje proizvode hardver, ali recenzije se tada odrađuju bez ikakvog znanja i kritike. Pogledajte, primjerice, TechSourceove (2 milijuna pretplatnika) recenzije monitora. Gdje su testovi, na temelju čega on zaključuje da neki monitor valja ili ne (naravno, u njegovim recenzijama je svaki najbolji)? Pogledajte Unbox Therapyjeve (8 milijuna pretplatnika) recenzije mobitela. Lik ga izvadi iz kutije, napravi dvije fotke i onda gleda koliko mu se dobro vide dlake na bradi. To je test mobitela, WTF? Pogledajte Instagram "influencere" - 47 fotki proizvoda, milijardu hashtagova, obavezno isticanje da je uređaj najbolji u galaksiji i to je to, job done, sample može u oglasnik  Naravno, dio krivice snose i pratitelji takvih sadržaja, jer ga konzumiraju nekritički. Malo tko se zapita je li tu netko zbilja nešto testirao i uopće napravio išta više od vađenja iz kutije. Zato je meni super kaj imamo hrpu vas kojima je ipak još uvijek stalo do poštenog testiranja i opisivanja hardvera. Iako povremeno pretjerujete s teorijama zavjere i kritiziranjem, draže mi je poklati se s nekime tko pljuje bez razloga, nego da radim za publiku koja: a) nema pojma, ili b) ne mari.

Never put Dolby on snake detectors.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 10:20 (Davor).
14 godina
online
Re: Kako NE sastaviti računalo
Promster kaže...
Ajar kaže...

baš sam pogledal (ni mi vrak dal mira) i klinac je kompletan idiot koji nema pojma o tome što čini (gospodine, oprosti mu ... jer ja ne bih) te najobičnija štetočina. šteta kaj sam pokopal baku, ona bi to bolje obavila (ne pokapanje nego sastavljanje računala). nije da na jubituu nema dobrih videa s uputama ali ovo je, brate, dno dna i kriminal. iako, moguće, sasvim običan, školski primjerak američkog obrazovnog sustava, valjda najgoreg u galaksiji. 

Kakve veze pobogu ima obrazovni sustav s ovom sprdnjom od slaganja konfe? U kojoj to osnovnoj/srednjoj školi uče slagat konfu, gdje, u kojoj državi?

 Nećeš vjerovati, ali ja u našoj dragoj RH u osnovnoj školi učim klince (ne sve, grupu mladih tehničara)  slagati računala. Imam nekoliko starih (ali ispravnih) koje rastavim, a oni ih sastavljaju i provjeravaju rad. Naravno da ima nekih sitnijih razlika koje proizlaze iz generacije računala, ali princip je isti (a sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole Balašević). Mislim da bi mogli bez ikakvih problema sastaviti i potpuno novo računalo, instalirati OS i osnovne programe, skužili su princip.

dolazim odmah - Godot
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 12:32 (učo).
16 godina
neaktivan
offline
Kako NE sastaviti računalo

A ja se kontam odakle sve ove memes za cpu pastu i sta vec ne :D

Prejako. 

 

Licno imam antistaticnu narukvicu, i povremeno je koristim, cisto radi placebo efekta :) 

Prvi comp sam sastavio 1997, i od tada sam samo jednu plocu sprzio, jos uvijek mislim da je bila DOA, ali eto, uzeo sam tu odgovornost na sebe.

Sjecam se kad me je bilo strah zamjeniti disk. I onda skontas da komponente i nisu toliko osjetljive kako svi misle. 

ccna, ccda, ccnp, ccdp, ccie written, eci peci pec ti si mali zec, a ja mala vjeverica, eci peci pec
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
zeleni kaže...

A ja se kontam odakle sve ove memes za cpu pastu i sta vec ne :D

Prejako. 

 

Licno imam antistaticnu narukvicu, i povremeno je koristim, cisto radi placebo efekta :) 

Prvi comp sam sastavio 1997, i od tada sam samo jednu plocu sprzio, jos uvijek mislim da je bila DOA, ali eto, uzeo sam tu odgovornost na sebe.

Sjecam se kad me je bilo strah zamjeniti disk. I onda skontas da komponente i nisu toliko osjetljive kako svi misle. 

 slična iskustva ima sam i ja a drugačije se ne može ni naučit

jevala vas interpunkcija
14 godina
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Davor kaže...
 - da je velika razina neznanja prisutna kod mnogih drugih popularnih YouTube kanala, kojekakvih Instagram "influencera" i slične ekipe. Mnogi od njih su skupili veliku publiku i to je privuklo firme koje proizvode hardver, ali recenzije se tada odrađuju bez ikakvog znanja i kritike....

 Da internet je trebao kao biti izvor znanja a zbog skupljanja klikova i prodaje istih sve više postaje i izvor neznanja. A šta reći kad su likovi koji misle da je zemlja ravna uspjeli dobiti svoju publiku. Sve zbog lijenosti čitanja. Eto niti ovaj lik koji je sklapao PC se nije potrudio barem pogledat manual od svake komponente koju je dobio. Sve što je potrebno za sklapanje mu tam piše.

13 godina
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
učo kaže...
Promster kaže...
Ajar kaže...

baš sam pogledal (ni mi vrak dal mira) i klinac je kompletan idiot koji nema pojma o tome što čini (gospodine, oprosti mu ... jer ja ne bih) te najobičnija štetočina. šteta kaj sam pokopal baku, ona bi to bolje obavila (ne pokapanje nego sastavljanje računala). nije da na jubituu nema dobrih videa s uputama ali ovo je, brate, dno dna i kriminal. iako, moguće, sasvim običan, školski primjerak američkog obrazovnog sustava, valjda najgoreg u galaksiji. 

Kakve veze pobogu ima obrazovni sustav s ovom sprdnjom od slaganja konfe? U kojoj to osnovnoj/srednjoj školi uče slagat konfu, gdje, u kojoj državi?

 Nečeš vjerovati, ali ja u našoj dragoj RH u osnovnoj školi učim klince (ne sve, grupu mladih tehničara)  slagati računala. Imam nekoliko starih (ali ispravnih) koje rastavim, a oni ih sastavljaju i provjeravaju rad. Naravno da ima nekih sitnijih razlika koje proizlaze iz generacije računala, ali princip je isti (a sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole Balašević). Mislim da bi mogli bez ikakvih problema sastaviti i potpuno novo računalo, instalirati OS i osnovne programe, skužili su princip.

Pa to je pohvalno, ali ja sam mislio na redovitu školsku nastavu, ne na dodatne aktivnosti. Jer post kojeg sam citirao govori o tome, klinici se danas mogu baviti doslovno svim i svačim, ali ne striktno na nastavi, i da je to obuhvaćeno nastavnim programom. Mislim da sastaviti računalo nije baš opće znanje, i vrlo vjerojatno većina ljudi nebi znala iz prve, ali za to nije krivo nekakvo obrazovanje i manjkavost istog.

5 godina
protjeran
offline
Kako NE sastaviti računalo

"Napajanje, naravno, ugrađuje naopačke, s ventilatorom okrenutim prema unutrašnjosti kućišta..."

 

He, a šta je loše u tome ? Ugradio ga je na način da je ventilator bliže komponenti da brže izbacuje topli zrak van .

 

 

 
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Kako NE sastaviti računalo

Pasta se stavlja ispod cpu-a da se kratko ne spoji s pločom

 

 

 

*Interna greška poslužitelja je troduplicirala ovu poruku :)

 

 

Only real programmers collect their own garbage.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 11:53 (hrvooje).
 
3 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
hrvooje kaže...
*Interna greška poslužitelja je troduplicirala ovu poruku :)

 

 troduplicirala? hm, šta je to 3x2? 6 puta ju je kopirala? Mislio si triplicirala?

 

*inače ovo je lijepo podmazan CPU da lakše kliznu pinovi u utore na socketu

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 12:09 (dastefan).
16 godina
online
Kako NE sastaviti računalo

Da ih je barem netko naučio kako se stavlja pasta...

 

https://gfycat.com/gifs/detail/farflungamazingballoonfish

 

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Kako NE sastaviti računalo

Ovaj video je tu na forumu kružio prije par dana i nije mi ga se dalo pogledati.

Sad sam pogledao ali ovaj s komentarom..

 

Ne kužim još uvijek da nitko nije pogledao od njih tamo video prije objave?

Mirisalo mi na parodiju, kad ono ovi mrtvi ozbiljni pustili ovo van :)

 

Koji je u današnje vrijeme smisao uopce pustati video van za slaganje pc-a kada imas vec tisuce dobrih tutoriala? hebem ti sve.. i meni se smucilo..

 

btw imbus je izvadio i vezice je izvadio a nije ih uopce koristio također, mene je zanimalo kako ce i gdje koristit imbus..

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 12:43 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Dead kaže...

 Jel to recept Stefana s The Vergea? 

 Server im štuca, jer ima malo paste :)

 

Nego sad gledam kako taj lik stavlja poveće vijke i sjetim se da i ja to uvijek radim, npr. na disku. Uzmem prvi od hrpe vijaka i krenem. Kad vidim da ide teško samo jače stistem i urežem novi navoj. Poslije skužim da mi je onaj sa sitnim navojem ostao. Vlasniku kažem da su to viška dijelovi, jer je preplatio PC i zato mora biti viška :)

Only real programmers collect their own garbage.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 13:01 (hrvooje).
 
5 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
hrvooje kaže...

Pasta se stavlja ispod cpu-a da se kratko ne spoji s pločom

  

..

  

 - od tud izraz (mrtav)-hladan.. pa čak i 'znanstvenici' (majstori) koji imaju objašnjenje tj toplinu s cpua treba negdje odvesti i to je za njih 'pasivno' hlađenje.. :)))

 

toxic kaže...

.. mene je zanimalo kako ce i gdje koristit imbus..

 -ima ga na specifičnom starijem HWu npr HP/brandPC.. kao i torx i ostalo, kad treba malo prišarafiti glavu hdda.. :)) naravno, zato mora imati (anti)statičku narukvicu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
offline
Kako NE sastaviti računalo

Ja sam mislio da nije imbus nego obični križni (u tom obliku) kakav se dobije uz Noctu ili Inno kartice.

 

Ne da mi se vrtit, ali ako je imbus, možda mu treba kad bude spajao narkuvicu sa cincilatorom.

 

pravi_covijek kaže...
Cogent kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

 mislin da je jedino gore od ovog njihovog clanka vas clanak di im se rugate. 

 

 Slažem se. Bug je imao solidnu količinu zajeba. Zadnje što mi pada na pamet je onaj fijasko sa optuživanjem javne službe za pad servera iako je bila riječ o nestanku struje u Njemačkoj. Tada se nisu posuli peplom, ali bitno da su uskočili u bandwagon seraonu. Daleko od toga da ovaj video to ne zaslužuje, ali treba najprije pomesti u svom dvorištu pa onda gledati tuđe :) 

 Nemoj zaboraviti da je NOA best buy ispred Xiamoija, Huaweija i Nokie. 

 Naš Davor je isto imao bisera. Svojevremeno se sjećam čuđenja kako danas nakon što sve spojiš radi iz prve, ali prije nije tako bilo.

 

Da svakog od nas snimiš kako sklapa računalo, bilo bi uvijek materijala za sprdnju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 13:11 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Klinci danas misle da su antistatičke narukvice ono što Fitbit i Garmin prodaju, a svrha im je da te svako malo podsjete da ustaneš i prošećeš - kako ne bi bio previše statičan.
Današnje se sinkroniziraju s računalom bežično, a on je vjerojatno mislio da ima neku staru verziju koja to radi preko USBa.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
2 0 hvala 0
14 godina
offline
Kako NE sastaviti računalo

@Davor

 

žalim, backplate NIKAD NIJE bio IO shield - on se uvijek odnosi na ploču za ojačanje s kontra strane - npr. CPUa - na drugoj strani matične od ležišta CPUa ili na grafi  s druge strane da se od težine PCB ne svija...

 

alkar Davor - u ništa!

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
online
Re: Kako NE sastaviti računalo
Davor kaže...

 

Ne smeta meni da netko nešto ne zna, ali je opasno kad te neznalica ide nečemu učiti...

Taman krenuo pisati otprike sve što si naveo, uštedio si mi muku.

Nažalost, ovo je ključna stvar i najveći problem "skupljanja informacija na internetu" u zadnjih 20+ godina. Bez obzira bio Virge, Wikipedia ili nešto treće u pitanju.

Seronja nezauzet kaže...

 

He, a šta je loše u tome ? Ugradio ga je na način da je ventilator bliže komponenti da brže izbacuje topli zrak van .

 

 

To je ekstremno dobar, sitan a jednostavan primjer da treba znati, među ostalim i standarde kako se stavlja PS u PC - koji su definirani, jasni, dokumentirani i s razlogom tu.

Stric_Jura kaže...

 

žalim, backplate NIKAD NIJE bio IO shield - on se uvijek odnosi na ploču za ojačanje s kontra strane - npr. CPUa - na drugoj strani matične od ležišta CPUa ili na grafi  s druge strane da se od težine PCB ne svija...

Taj lim se od strane iskusnih oduvijek zove "onaj j****i lim" - daj mi "onaj j****i lim", zaboravih staviti "onaj j****i lim", porezao sam se na "onaj j****i lim"...

15 godina
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Old Iggy kaže...
..

Taj lim se od strane iskusnihoduvijek zove "onaj j****i lim" - daj mi "onaj j****i lim", zaboravih staviti "onaj j****i lim", porezao sam se na "onaj j****i lim"...

 -iskusni to kraće nazivaju pleh (bez prefixa, jer su iskusni, ne zaboravljaju ga, ne režu se itd...) :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 13:52 (ihush).
14 godina
offline
Kako NE sastaviti računalo

ili samo "limić"...

 

pa ne švasamo nove blatobrane na TAS gof dvicu dizlo, zna se koji limić nam treba za PiCeka...

 

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
4 0 hvala 0
5 godina
protjeran
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Old Iggy kaže...

Taj lim se od strane iskusnih oduvijek zove "onaj j****i lim" - daj mi "onaj j****i lim", zaboravih staviti "onaj j****i lim", porezao sam se na "onaj j****i lim"...

 Nikada neću zaboraviti ona stara jeftina kućišta. Radiš, namještaš, savijaš onaj lim odozada da bi ga ga uspio otrgnuti i odjednom vidiš krv u kućištu.

To je bilo toliko oštro da masu puta nisam niti osjetio da sam se porezao, a krv šiklja i ne zaustavlja se. Pa onda pauza dok zaustaviš krvarenje... Ahhh, ta divna vremena.

14 godina
offline
Kako NE sastaviti računalo

Otkad im je otišao Joško Topalović, engadget se srozava

PSN - darklydexter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Stric_Jura kaže...

@Davor

 

žalim, backplate NIKAD NIJE bio IO shield - on se uvijek odnosi na ploču za ojačanje s kontra strane - npr. CPUa - na drugoj strani matične od ležišta CPUa ili na grafi  s druge strane da se od težine PCB ne svija...

 

alkar Davor - u ništa!

 

To što opisuješ je "bracket

 

Guglaj:

 

https://www.google.hr/search?q=motherboard+backplate&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjtlpunycndAhWwh6YKHY8ZBvYQ_AUICigB&biw=1080&bih=1783

 

Sasvim je moguće da netko drugi to nije tako zvao, ali ovo što sam ja napisao nije pogrešno!

 

Never put Dolby on snake detectors.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 14:23 (Davor).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo

Onako iskreno,svi mi imamo svoje faill-ove.Ljudi,koliko je puta oboici Denisu i Šuštinju mozak zablesao i zastao u hard reportu? -samo se slatko nasmiješ i tjeraj dalje bez zamjerki(s moje strane).Koliko je puta Davor priznao javno da je skurio neki komad hardveraja? -Razlog: nekad nisi imao DSL s neograničenim pristupom na internet;sve ove silne online servise a još manje nekoga povuć za rukav jer nisi neku sitnicu znao propisano ušarafit i upogonit.Nisi možda razumio kako šta radi te kako baciti nešto u funkciju jer si se prvi put u životu susreo te dobio šture upute s nekom stvari.A zanimalo te.

Prije 20ak godina pogriješiš ajde sve iznova pa gledaš gdje si se zeznuo.Sve je već Davor rekao,dok nisi izrezao ruke na jeftini case te proveo par sati oko jednog softverskog/BIOS problema.Dok nisi morao sve kompletnu konfu ponovo preslagivat jer ti se neće bootat jer nisi poštekao na matičnoj kako štima jer je već unaprijed tvornički bilo definirano...onda nisi osjetio šta je sklapanje. 

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 14:32 (Igor150).
16 godina
moderator
offline
Re: Kako NE sastaviti računalo
Seronja nezauzet kaže...
Old Iggy kaže...

Taj lim se od strane iskusnih oduvijek zove "onaj j****i lim" - daj mi "onaj j****i lim", zaboravih staviti "onaj j****i lim", porezao sam se na "onaj j****i lim"...

 Nikada neću zaboraviti ona stara jeftina kućišta. Radiš, namještaš, savijaš onaj lim odozada da bi ga ga uspio otrgnuti i odjednom vidiš krv u kućištu.

To je bilo toliko oštro da masu puta nisam niti osjetio da sam se porezao, a krv šiklja i ne zaustavlja se. Pa onda pauza dok zaustaviš krvarenje... Ahhh, ta divna vremena.

 

Znao sam imati ruke kao da ne testiram hardver, nego se bavim uzgojem ruža. Ne ponovilo se (iako vjerujem da nam je danas svima drago što smo prošli tu eru šarafljenja po kompjuterima) 

Never put Dolby on snake detectors.
12 godina
neaktivan
offline
Kako NE sastaviti računalo

meni je samo ovo išprdavanje najkesnije

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice