Kako pojačati mikrofon u sistemskim postavkama?

poruka: 1
|
čitano: 2.066
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako pojačati mikrofon u sistemskim postavkama?".
10 godina
offline
Kako pojačati mikrofon u sistemskim postavkama?

Ukoliko vam ni to nije preterano puno pomoglo ili jednostavno nemate opciju za boostanje mikrofona ili slično, prvo što možete probati je instalirati drivere za zvučnu karticu koja je specifična za vaš laptop ili matičnu ploču.

Ukoliko vam ni to nije pomoglo i opet nemate neki pozamašni broj opcija u vašem driver-u, vrijeme je da se bacite u malo ozbiljnija rješenja te da istražite sljedeće opcije:

 

Peace and Equalizer - https://sourceforge.net/projects/peace-equalizer-apo-extension/ https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

Uz pomoć ovog software-a možete dodatno boostovati i podesiti equalizer za svaki playback i input device za koji se odlučite raditi promjene, koristim ga i sam za USB zvučnu karticu na kojoj nemam opciju boost-a i radi savršeno. Promjenu radi na samim uređajima te se ne instaliraju nikakvi dodatni virtualni uređaji i slično.

 

VB-Audio software (Voicemeeter, Banana, Potato...) https://www.vb-audio.com/Voicemeeter/index.htm

Iako sam nemam previše iskustva s dotičnim software-om, jedno je od omiljenih rješenja za streamere kada dođe do odvajanja i stapanja zvuka za stream, a takođe imate i mogućnost da pojačate mikrofona. Software traži umjerenu dozu navikavanja i proučavanja tako da budite strpljivi :)

 

Na kraju često najbolja opcija je da kupite kvalitetan USB Headset koji ima pojačalo napravljeno baš za sebe i ne morate toliko prčkati i kemijati :). Izbjegavajte slušalice koje nemaju mikrofon izveden do usta, tj ugrađene u samu slušalicu ili u kabal, jer će vas kolege uglavnom proklinjati dok vas slušaju.

 

Preporučujem da sve svoje input i playback uređaje stavljate na 48000Hz 16 bita (stereo za playback, mono za input), jer ka 48000Hz teži sve, a ako ste zakoreli music freak onda ćete ionako koristiti WASAPI ili ASIO and so..

cQKGUgOfD8U
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2020 10:49 (spookymulder84).
 
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice