Kapljice – nalik na žive stanice

poruka: 4
|
čitano: 2.164
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kapljice – nalik na žive stanice".
9 godina
offline
Kapljice – nalik na žive stanice

Onaj "prvobitni programer" DNA s čuđenjem nas gleda i divi se kako još uvijek nismo prokljuvili programski kod ukorporiran u DNK nizove.

 
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Kapljice – nalik na žive stanice
Misliš na onog svisca koji mota čokoladu ili?
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
offline
Kapljice – nalik na žive stanice

Problem kako su geni nanizani na DNA nikada neće biti do kraja riješen, jer DNA je organizam, a ne mahanizam. To znači da posjeduje svu kompleksnost živoga bića, a ne da se temelji na najjednostavnijem tehničkom rješenju. Iako je "genski kod" odavano riješen, tj. zna se kojem slijedu triju nukleotida odgovara koja aminokiselina, problem je što geni na molekuli DNA nisu napisani jedan iza drugog nego jedan preko drugog. Usto ima dijelova DNA koji ne nose nikakve gene (a opet nečemu služe). Na kraju djelovanje gena nije tako jednostavno kako se obično misli, npr. da postoji gen za plave oči. Fenotipske oznake ovise o djelovanju mnogih gena, a kada će se koji gen ekspresirati problem je za sebe. Stoga je naivno bilo misliti da kada smo sekvencirali koromosome čovjeka da sve znamo. Samo smo pročitali riječi nepoznatog jezika. No, opet, da nije tako naši geni nikad ne bi  evoluirali iz ovako jednostavnih kompleksa RNA i proteina kakvima se bavi ovaj znanstveni rad. 

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Kapljice – nalik na žive stanice

kapljice-stanice su novi oblik života 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice