KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite

poruka: 50
|
čitano: 14.119
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite".
14 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
Mary Sue kaže...

 To je sve kozmetika. Na stranu terminološka zbrka, odbijam vjerovati da prosječan muškarac od kozmetike ne rabi kremu za ruke, šampon za kosu, pjenu za brijanje, katkada losion za tijelo, vodicu za usta itd. Da ne spominjem britve ili uređaje za brijanje brade, koji također mogu svoje mjesto naći u kategoriji muške kozmetike. Naravno da možeš tvrditi kako muškarci na kozmetiku (ponavljam: ne na šminku!) troše mnogo manje od žena ako ti se briga o tijelu sastoji od tuširanja svake nedjelje prije mise. Rekla bih da je takvih muškaraca sve manje pa niste relevantni.

 

Visak kaže...

... i to obično dobiju od žene za Božić, tako da je to opet njihov trošak. 

 Fascinantna mi je potreba za hvastanjem vlastitom nesposobnošću i nesamostalnošću. Možda sutra pozovem mamu da mi opere noge pa ću se pohvaliti u temi.

 spadaju li KEF zvučnici u kozmetiku? Neki bi ih doduše nazvali šminkom...
Znam za više žena koje su spremne potrošiti 2000kn na kutijicu kreme protiv bora, ali niti jednog takvog muškarca. Sve što moja draga potroši ja uštedim nekorištenjem tih kemikalija. OK, koristim Listerine, pastu za zube, šampon i antiperspirant... i to je to. Tijelo perem šamponom jer mi je suvišna komplikacija imati još jedno sredstvo, a hidratantne kreme mi se gade. Bljak. Pjenu za brijenje ne koristim već puno godina jer sam lijen pa šišam dlakavo lice strojem, a za losion za tijelo i ne znam što je. Vjerujem da sam po tim navikama reprezentativan primjerak muškarca s Bug foruma (a i šire).

16 godina
moderator
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
dabar_solta_V2 kaže...

po mjerenjima na stereophille zvucnici su doslovno flat, jesu li toliko dobri da prolaze ko pro monitori?

 "Bas je apsolutno masivan..."...
Isprićavam se unaprid šta uvik nešto filozofiram bez razloga, ali mislim da nisi cuo pravi bas nikad kad ti zvući masivan sa bilo kojega 6.5" woofera

 

@zvonac bilo koje integrirano pojaćalo novije proizvodnje je bar 10 puta više nego dovoljno,a da se ne ćuju nedostatci pojaćala od nedostataka zvućnika.

 

Izazivam te da postaviš Q350 u prikladnu prostoriju (do 30 kvadrata), daš ih malo "safta" i pustiš neku glazbu gdje ima basa. Pa onda javi je li njihov bas bio masivan ili nije  U toj klasi koju sam testirao (bookshelfovi do 5.000 kn, uzeo sam sve relevantne modele koji se u toj klasi spominju i razmatraju, osim Wharfedalea - tvrtka koja ih nudi mi je odgovorila na upit tek mjesec dana nakon završetka testa), nijedni drugi zvučnici nisu imali tako moćan bas. Jesu imali udaran i mesnat bas, ali ako govorimo o pukom "volumenu" basa, Q350 na mojem testu (i u mojim prostorijama) nije imao premca.

 

Van Nistelrooy kaže...
@Davor: planiras neki usporedni test network playera?

 

Zasad ne. Čini mi se da nema baš velikog interesa za takvim uređajima. Što ne koriste svi danas Chromecast? 

 

BlueMax kaže...

 

Nova Adamova T7V jeftinija a vrhunska serija, ili nešto poput A7X odnosno A77X na koje nije potrebno trošiti riječi. Ukoliko netko preferira jeftine zvučnike sa dobrom zvučnom slikom i izraženijim nižim i srednjim tonovima onda definitivno KRK Rokit 6 ili 8. 

 Vidiš, meni ti Krkani nikad nisu sjeli dok su mi Adami A7X melem za uši. 

 

Predstoji mi zanimljiv eksperiment. Posjedujem i volim Adame A7X, ali zadnja dva tjedna umjesto njih na stolu imam više nego dvostruko skuplje KEF-ove LS50 Wireless. Živo me zanima kako će mi Adami zvučati kad ih vratim nazad, tj. hoću li u nekom trenutku pomisliti da mi fale KEF-ovi. Kad sam maknuo Adame i stavio KEF-ove, nisam imao dojam da se dogodila neka revolucija, premda su u nekim aspektima svakako drugačiji. Pravo lice LS50 Wireless će pokazati kad ga preselim u dnevni boravak, za drugu fazu testa. Dojma sam da puno prirodnije sjedaju u veći prostor od moje radne sobe i kad se maknu iz nearfielda, a jesam li u pravu, vidjet ćemo uskoro  

Never put Dolby on snake detectors.
6 godina
protjeran
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
jozef kaže...

 spadaju li KEF zvučnici u kozmetiku? Neki bi ih doduše nazvali šminkom...

 Ne znam, ali ja sam neformalna forumska kraljica off-topica. Možda u tome leži dio odgovora na tvoje pitanje.

 

jozef kaže...

Znam za više žena koje su spremne potrošiti 2000kn na kutijicu kreme protiv bora...

 Glupost uvijek izostavljam iz objektivnih raščlamba jer je po svojoj prirodi subjektivna i nevrijedna spomena. Namjerno sam izostavila dio navoda u kojemu sugeriraš da tvoja supruga možda rabi slične preparate s obzirom na to da nisam htjela biti uvredljiva.

 

jozef kaže...

(...) Vjerujem da sam po tim navikama reprezentativan primjerak muškarca s Bug foruma (a i šire).

 Odvratnosti, ime ti je muškarac.

All work and no play makes Jack a dull boy.
12 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
dabar_solta_V2 kaže...

@bluemax evo cp sa googla ukratko objašnjeno.. "If you want to create high SPL low frequency output you have to move large quantities of air , which can be achieved in one of two ways - you can use a relatively small cone area but with greater cone excursion or vice versa. In the real world the best route is to have plenty of both. "
ne opterećujem se brojevima previše niti imam dovoljno znanja za uopće prićat o ovome(zato namjerno zanemarujem valne duljine), ovo je samo malo fizike.

Ti vjerovatno prićaš o tome šta tebi više odgovara kad slušaš a ja sam pomalo gluh i vjerujem kalibriranom mikrofonu više nego sebi jer znam ako popijem dvi pive dobri su mi i oni ms industrial zvucnici xD.

 Jedno je proizvesti zvuk a drugo da taj zvuk stvarno dobro zvuči. I sam sam se jednom zaletio na "dobre" floorstandere, hvaljene po svim recenzijama i mjerenjima i kad sam ih namontirao doma to je bio užas. Sreća pa imamo zakone o zaštiti potrošaća jer bi mi to bio vjerojatno financijski najveći fail ikad. Jedno vrijeme dizajn zvučnika išao je u smijeru što veći driver to bolje. Danas se od toga, hvala bogu, kod konstrukcije kućnih zvučnika odustalo.

7 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
BlueMax kaže...
dabar_solta_V2 kaže...


Ti vjerovatno prićaš o tome šta tebi više odgovara kad slušaš ...

 Jedno je proizvesti zvuk a drugo da taj zvuk stvarno dobro zvuči. ...

sve je to u redu šta govoriš i slažem se sa svim ali ne prićamo o istome.
mali bas ne može imat istu glasnoću (govorin o samome basu a ne o kompletnoj zvućnoj slici) ko veliki ako nema veći xmax 

12 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
djigibao kaže...

...dobre i "povoljne" zvucnike se nasao da ti se sviđaju i bas su u rangu ovih testiranih...

Ima ih i kod nas, samo14 500knKLIK

 

 

BlueMax kaže...

 Vidiš, meni ti Krkani nikad nisu sjeli dok su mi Adami A7X melem za uši. 

 

Problem kod tih dućanskih "audio roomova" je što to (najčešće) nisu prostorije u kojima izložena oprema dolazi do izražaja. Premale prostorije, često s otvorenim stropom i mrdavom konstrukcijom. Ryani koje spominješ su cca 3x skuplji zvučnici od Q350 i što je bitnije, puno prilagođeniji manjim prostorijama. Slažem se da su za prostorije do cca 25m2 monitori najbolja opcija. Ljudi kupuju kutije jer čitaju specifikacije ali u skučenom prostoru niske frekvencije ne mogu se razviti pa je bolje da ih zvučnik uopće ne reproducira jer zvuče užasno a i uništavaju ostatak spektra. (@dabar_solta_V2 - u prostoriji cca 30m2 dobar 6,5" bass uglavnom zvuči bolje od dobrog 8" ili većeg bassa. tebi znanje iz elektrotehnike umanjuje objektivnost. previše se opterećuješ brojevima)

EQ-om ne možeš postići ono što daju dobri HiFi zvučnici. Da možeš, svi zvučnici na svijetu bi bili jednako dobri.

 

Dečki, ne znam gdje sam naveo da su Ryani jeftini i prihvatljivi. Napisao sam da pare nisu bile problem a njih sam naveo kao nešto što me stvarno oduševilo u tom svijetu. Niti sam ih ikada usporedio sa Q350. 

 

@BlueMax slažem se sa tobom, ne možeš sa EQ napraviti čudo, ali možeš donekle "popeglati" neke sitnice kako bi postigao što vjernju repordukciju mijenjajuči udio određenih frekvencija ali i prilagodio zvuk onako kako ga baš ti voliš. Osobno ne volim da mi oni visoki "ccc" paraju uši kod vokala i da mi bas razvaljuje glavu pa sve to pokušavam istweakati kako mi paše. Opet sa monitorima to puno puno lakše postižem nego sa nekim pojačalom koje samo po sebi ima nekakav zvučni potpis. Zbog toga mislim da su monitori dosta zahvalniji jer se mogu pilagoditi gotovo svim žanrovima i skoro svačijem uhu :) 

 

 

http://www.youtube.com/radiopulsfm
7 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
energyman kaže...
... Osobno ne volim da mi oni visoki "ccc" paraju uši kod vokala i da mi bas razvaljuje glavu pa sve to pokušavam istweakati kako mi paše. Opet sa monitorima to puno puno lakše postižem nego sa nekim pojačalom koje samo po sebi ima nekakav zvučni potpis. Zbog toga mislim da su monitori dosta zahvalniji jer se mogu pilagoditi gotovo svim žanrovima i skoro svačijem uhu :) 

 

 

 većina audiofilske opreme zapravo ima taj blagi loudness koji opisuješ napravljen namjerno (i kad je tone defeat upaljen), naravno da se kod usporedbe pojaćala izabere češće ovo nego flat...
isto tako monitori su flat namjerno jer im nije cilj prevara slušatelja nego upravo suprotno.

12 godina
neaktivan
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite

U principu ugadjanje zvuka u kucnim uvjetima je borba sa vjetrenjacama. zavisi od gomilu stvari poput pozicioniranja kutija, trazenje pravog kuta u sobi,  pojacala predpojacala, kvaliteta externog izlaza itd itd. da se na tu temu raspravljati beskonacno.

16 godina
neaktivan
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
talson1 kaže...

U principu ugadjanje zvuka u kucnim uvjetima je borba sa vjetrenjacama. zavisi od gomilu stvari poput pozicioniranja kutija, trazenje pravog kuta u sobi,  pojacala predpojacala, kvaliteta externog izlaza itd itd. da se na tu temu raspravljati beskonacno.

 Lako što se može raspravljati, problem je što se može, a zapravo i mora, i isprobavati beskonačno, tj. onaj dio beskonačnosti koji imamo na raspolaganju, s obzirom da ne postoji definitivno rješenje tog problema.

Dobra strana je što se to sve da prodati, pa nakon inicijalne investicije troškovi više ne rastu linearno (za razliku od kozmetike )

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 20:47 (Visak).
16 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
bocic kaže...
@overhaul koje Tannoye imaš?

 prastare reveal, ove tu https://hometheaterhifi.com/volume_7_3/tannoy-reveal-speakers-8-2000.html
Samo ja još imam u kombinaciji https://www.musikhaus-korn.de/de/tannoy-reveal-sub10/pd/78749 no on je podešen da gotovo ni ne radi.
No neznam jel sramota ovdje reći da na kraju najviše sve skupa zvuk slušam na pc-u koji ima logiteche neke 2+1 jer mi se često neda palit ostalo po stanu.
Da, primamljivi su ovi malci, i vidim nakićene ls50 koje si je davor prisvojio, da su baš lijepo kefovci nacijenili sa desetak i više tisuća kuna, ali jednostavno mi je dovoljno dobro to što sam davno nabavio. Da se ne lažem da sam toliko profinjen. Dapače, vidim da je danas ve veći jaz: 99% ljudi je zadovoljno pikavcima u ušima koji dođu s generičkim mobitelom. Oni pak kad baš žele podijeliti s ekipom onda isti taj mob spoje na one male gljive u mono modu, i to je sve. Pa je negdje u sredini gaming kultura sa ovim logitechima, creative, modecom, genius... i onda davorova ekipa kojoj je na stolu pored monitora nedovoljno izražajan model od 6000kn, pa istražuje onaj od 26.000... ezoterike neću ni spominjat. Ti su filatelija.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
neaktivan
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
@overhaul prije dvije sam godine za kućni studio uzeo nove Reveal 4 i, iskreno, nisam baš presretan s njima. Dapače, još uvijek razmišljam trebam li oglasiti prodaju starih Yamaha HS50M, ili ih vratiti nazad na stol... :D

Inače, godinama sam u bivšoj firmi radio s Genelecovim monitorima, ranija verzija ovog modela (https://www.genelec.com/1032c-sam-studio-monitor). Od 1995. rade non stop (radijska postaja). I dan danas peglaju bez greške iako se preko 20 godina praktički ne gase...
Čvarci su bomboni od svinje
15 godina
offline
KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite

Koliko god foruma i tema o zvučnicima sam prošao i pročitao uvijek se rasprava vrti oko samih zvučnika, kvalitete izrade, pozicioniranja i sl. ali redovito se zaboravlja druga strana medalje, odnosno naši prirodni receiveri ilitiga uši. Činjenica je da smo svi anatomski jedinstveni i da ono što čujemo ne ovisi samo o izvoru zvuka nego i o 100 drugih sitnica vezanih za oblik naše ušne školjke, slušnom kanalu, živcima, kostima u unutarnjem uhu, bla,bla,bla. Da ne spominjem da se sa godinama smanjuje frekvencijski raspon koji čovjek može čuti. Jednostavno svakome određeni zvučnici zvuče drugačije i svako ima svoj ukus. Svi zvučnici koji su nabrojani u zadnjih 15-ak postova su vrhunski za 99,9 % ljudi na svijetu. Onih 0,1% koji primjete razliku nakon promjene kabela, konektora ili zakretanja zvučnika za 1 stupanj su prirodno odabrani i neka guštaju u svome daru.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
offline
KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite

Meni bi bilo zanimljivo velike audiofile (recimo novinare raznih hi-fi magazina) poslali na audiometriju. Možda bi utvrdili da su najveći gurui napola gluhi i ne razlikuju dva tona iz različitih oktava. 

Pada mi na pamet da je u životu dovoljno kupiti jedne zvučnike, jer kako njima pada kvaliteta, pada i razina sluha vlasnika pa sve dođe na isto ;-)

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
Istina je da svatko čuje različito, pa čak i da ista osoba ne čuje uvijek jednako, ali ovdje govorimo o reprodukciji. Ono čemu se teži je da je reprodukcija što vjernija originalu, pa su razlike u sluhu nebitne, jer se jednako mijenjaju za oboje. Problem je što današnja produkcija glazbe u pravilu uopće ne teži vjernosti, nego efektnosti, pa slušatelj uopće ne zna kako bi nešto trebalo zvučati, nego se sve svodi na osobne preferencije. No na opremi koja je namještena da određena snimka zvuči 'dobro', a ne neutralno sigurno neke druge snimke neće zvučati dobro. Zbog toga imamo vječnu frustraciju, čak i s najskupljom opremom.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
jozef kaže...

Meni bi bilo zanimljivo velike audiofile (recimo novinare raznih hi-fi magazina) poslali na audiometriju. Možda bi utvrdili da su najveći gurui napola gluhi i ne razlikuju dva tona iz različitih oktava. 

Pada mi na pamet da je u životu dovoljno kupiti jedne zvučnike, jer kako njima pada kvaliteta, pada i razina sluha vlasnika pa sve dođe na isto ;-)

 

Hej, nemoj tako, imam iza sebe 10 godina glazbenog obrazovanja (klavir), tako da ne samo da razlikujem oktave, nego i 'ladno čitam note  Doduše, kako kajdanku nisam otvorio brat bratu više od desetljeća, vjerojatno bi mi trebao koji dan/tjedan da se ponovo ufuram  

Never put Dolby on snake detectors.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 11:08 (Davor).
7 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
Visak kaže...
Istina je da svatko čuje različito, pa čak i da ista osoba ne čuje uvijek jednako, ali ovdje govorimo o reprodukciji. Ono čemu se teži je da je reprodukcija što vjernija originalu, pa su razlike u sluhu nebitne, jer se jednako mijenjaju za oboje. Problem je što današnja produkcija glazbe u pravilu uopće ne teži vjernosti, nego efektnosti, pa slušatelj uopće ne zna kako bi nešto trebalo zvučati, nego se sve svodi na osobne preferencije. No na opremi koja je namještena da određena snimka zvuči 'dobro', a ne neutralno sigurno neke druge snimke neće zvučati dobro. Zbog toga imamo vječnu frustraciju, čak i s najskupljom opremom.

 https://en.wikipedia.org/wiki/Missing_fundamental
http://homepage.ntu.edu.tw/~karchung/Phonetics%20II%20page%20thirteen.htm
ima tu sto raznih šema još, ne ćujemo ko mjerni mikrofon, na sreću ili žalost zavisi kako koga pitaš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 11:26 (dabar_solta_V2).
12 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
jozef kaže...

Meni bi bilo zanimljivo velike audiofile (recimo novinare raznih hi-fi magazina) poslali na audiometriju. Možda bi utvrdili da su najveći gurui napola gluhi i ne razlikuju dva tona iz različitih oktava. 

Pada mi na pamet da je u životu dovoljno kupiti jedne zvučnike, jer kako njima pada kvaliteta, pada i razina sluha vlasnika pa sve dođe na isto ;-)

 Nisi daleko od istine. Ajde, Davor je mlad pa možda i ima kompetenciju. Ali kad vidim razna mudrovanja drhtavih starčića koji su "u poslu" još od pedesetih muka mi dođe. Ne samo njihove godine nego i posao kojim se bave neizbježno su doveli do teških oštećenja sluha i onda nam oni danas pričaju o toplom basu ili preciznom soundstageu.

Za ocvale porno glumce su izmislili tableticu pa danas koliko toliko mogu biti u branši, ali "audiofili u ranim osamdesetima" su zaista smiješni.

12 godina
offline
KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite

Samo 63 minimum i dajete 10/10...

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
i to treba vidit jeli -3 ili -10 :)
16 godina
offline
Re: KEF Q350 - Zvuk nadilazi gabarite
bocic kaže...
@overhaul prije dvije sam godine za kućni studio uzeo nove Reveal 4 i, iskreno, nisam baš presretan s njima. Dapače, još uvijek razmišljam trebam li oglasiti prodaju starih Yamaha HS50M, ili ih vratiti nazad na stol... :D

Inače, godinama sam u bivšoj firmi radio s Genelecovim monitorima, ranija verzija ovog modela (https://www.genelec.com/1032c-sam-studio-monitor). Od 1995. rade non stop (radijska postaja). I dan danas peglaju bez greške iako se preko 20 godina praktički ne gase...

E sad, mislim da su originalni reveal negdje kao kasniji 6p, pojma nemam, trebalo bi usporediti sad onda jel reveal 4 i 6 bitna razlika. A i dal ti trebaju nearfieldovi. aa yamahe su koliko se sjećam(okej ja se sjećam ns10), malo obojena zvuka, tako da tko je navikao na njihovu boju zvuka super, ali sjećam se da je onda teško popeglati mozak na drugo. Neznam današnje modele. Kod mene na poslu u tonskom su ovi Dynaudio AIR 15 master digital 5.1 (airbase2 se valjda ni ne pali), a jedni Dynaudio BM12 mkIII su u ormaru jer mi ih se neda spajat tu gdje tipkam - nema mjesta ni volje za posebne police. Logitechi iza lcd-ova i vozi. Kao što kažu kolege, ne zavaravam se da mi je sad sluh ostao savršen nakon toliko godina, i dolazi mi do zasićenja. Radije, ako nije bitno, slušam kontrolne montaže na te prdeke, a doma guštam. Ali i to sve rjeđe. Fora je vidjeti ove ponude, na trenutak porastu zazubice, ali onda se sjetim da obično samo gomilam i to skuplja prašinu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice