Microsoft Outlook Lite – email klijent za slabije

poruka: 3
|
čitano: 2.884
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Outlook Lite – email klijent za slabije ".
16 godina
offline
Microsoft Outlook Lite – email klijent za slabije

Kazes aplikacija koja umjesto 80 MB ima 5 MB i ima sve mogucnosti standardne verzije. Samo nije dostupna za instalaciju zbog umjetnih ogranicenja. Ah, MS...

Gledam te!
 
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Microsoft Outlook Lite – email klijent za slabije

-bezvezarija opisa.. mail client nema veze s brzinom mreže, više ima paket koji juzer plaća operateru kao i opterećenost (broj juzera) na moguću brzinu a time i ono što se tad 'može' npr komunikacija glasom-slikom tj ostali moduli koji nemaju stvarne veze s core dijelom appsa, mail client.. kao da izbacimo nepotrebne ikone, help i sl.

tj jedino 'korisno' je usporedba što nam recimo treba za neku app kao mail client a što proizvođač kao ms od tog napravi, utrpa smeće-višak i s 5mb skoči na 80mb.. tj 75mb smeća što je x-puta više od onog što je ekšli potrebno i što korisnik koristi (naravno, koristi druge servise za druge-ostale potrebe npr whatsapp-google-igre-adresare-navigaciju itd..).

-kad se ugura smeće tj dodatci koje tad juzer ne treba (ne želi) tad je 'potrebna' i veća brzina ako želimo ugodno korištenje, npr za video vezu naravno da treba veća brzina nego za tipkanje 'sms-a'.. itd. ili tad postoji minimum koji mora biti zadovoljen kao za gaming i sl. .. mail client, primarna-osnovna-core funkcija outlooka to ne treba, to traži smeće-dodatci, ono što se ugura u outlook, dok to rade svi, jednako, google na gmailu s četom-viđetima i ostalim kerefekima vs recimo classic-izgleda prastarog mail clienta koji je 'zadovoljan' s daleko manje resursa recimo brzine jer tad nije primarno izgled-prikaz nego funkcija uređaja-appsa u fokusu.

-ovakav opis više služi promociji 'jačeg' jer samo 'siromašni' nemaju potrebnu brzinu, malo rama itd.. oni 'jaki' koriste punu vezriju.. no ne kaže se da bi mogli i ovu lite.. pitam se zašto? :) .. jer je to klasičan PR pamflet, ne neki kritičarski osvrt na recimo kvalitetu appsa nekog it novinara.. kriterij.

 

edit: .. slikovita usporedba, imamo mali-jeftin auto, fićo.. i u toj priči on recimo troši litru na stotku.. radi, doveze osobu od točke a do b za isto vrijeme, ista funkcija... kao i recimo merđa, ali on ima motor koji troši 100l za istu stvar, isto vrijeme, iste mogućnosti, no ima minibar, rezervni generator, 8 retrovizora, ligeštul, preću kućicu, wc, .. milion dodataka koji ekšli nemaju veze s core svrhom no tu su, par noževa miricleblade u setu.. i pile za prerezati tim nožem ako želite pola pileta umjesto čitavo.. korisno, kad trebaš pola pileta, no u kontektsu auta ili mail clienta kao pile&sisa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2022 14:11 (ihush).
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Microsoft Outlook Lite – email klijent za slab
Bilo bi dovoljno da maknu zbundlani edge browser iz outlooka i onda se brze updejta, ne trosi ram itd.

Sve to se naravno vrlo vjerojatno kosi sa vizijom njihovog marketinskog odjela, jer ko sljivi ux i usera, dajmo mu da klikce po nasim linkovima, i pati se sa aplikacijom.

Mozda bi ih trebalo javno prozivati jer s takvim pristupom nisu uskladjeni s planovima za zelenu tranziciju. 🙂
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice