SAD bi mogle zabraniti TikTok

poruka: 33
|
čitano: 10.753
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SAD bi mogle zabraniti TikTok".
15 godina
offline
Re: SAD bi mogle zabraniti TikTok
EZY-E kaže...

Kakvo je sad stanje pošto MS planira kupiti TikTok?
Može li neka organizacija započeti istragu legalnosti prvo zabrane tiptoka u americi, padanje njegove vrijednosti i kupnje od strane (američkog) MS-a?

 Pa Bytecode (vlasnik) TikToka moze tuziti americku vladu...prvo to ide na District Court pa na Supreme valjda...medutim americka vlada ima tzv. suvereni imunitet na neke stvari.

 

Trump moze stavit taj executive order i zabranit ih bez posljedica, to je sad recimo od 15.9. Ovi ne mogu prakticki nikako oboriti to jer on moze time i zakon izmjenit do tada (po kojem bi se oni borili), vec im je bolje pripremati se na tranziciju.

 

 

Microsoft je vec digao 5% na market capu samo na vijestima da kupuju Tiktok, cca $50-70 milijardi (ovisno o danu) je otisao gore market cap. Mozda uspiju izdat nesto dionica ili prodat svoje i doslovno zaradit od ove prodaje preko $25 milijardi....

 

Dakle MSFT ce kupit Tiktok, podici vrijednost firme sigurno (buduci da je ovo njima prvi consumer social networking uz LinkedIn) i jos zaraditi na trzistu dionica od akvizicije. Njima je to win-win, osim ako TikTok nije trojanski konj...i ima hrpu smeca kojeg ce spojiti s Microsoftom...a Trumpu to nikad nije palo na pamet

 

 

12 godina
offline
SAD bi mogle zabraniti TikTok

@Mtich koliko je pametno da MS kupi TT? Tojest jel mogu dobit neke sankcije zbog toga i zasto bi ih uopce kupovali?

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: SAD bi mogle zabraniti TikTok
FuzzyBrain kaže...

@Mtich koliko je pametno da MS kupi TT? Tojest jel mogu dobit neke sankcije zbog toga i zasto bi ih uopce kupovali?

 Ma nema tu nikakvih vanzakonskih radnji prema ovome sto je due dilligence pokazao. TikTok (ciji je CEO bivsi Disneyev exec) radi sve sto i Twitter, FB, Reddit...nista novo. U EU je to malo drugacije regulirano s GDPRom, Ameri nemaju nista takvo i boje se regulacija ali kad tad ce morat imat nesto.

 

Po meni je dobar potez ukoliko ostave TT kakav je...Microsoft voli eksperimentirat kao i Google i dosta cesto useru stvari overengineeringom. Medutim, cak bih rekao da je veca opasnost (od integracije) - Trump i Republikanci. Prode li ovo, drzat ce Satyu pod mikroskopom kao i citav MSFT...i uvijek zicat usluge.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice