NASA-ina sonda InSight krenula u misiju istraživan

poruka: 3
|
čitano: 2.188
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NASA-ina sonda InSight krenula u misiju istraživan".
13 godina
offline
NASA-ina sonda InSight krenula u misiju istraživan

moram priznati da nisam znao da ima lansirna rampa u Kaliforniji...

 
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
NASA-ina sonda InSight krenula u misiju istraživan

Jeli mi autor moze pojasniti sto je Mars Reconnaissance Orbiter? Mislim, novinar kada vec pise o necemu mora to i razumjeti ne samo pravac na GoogleTranslator, i kada napise nesto poput Mars Reconnaissance Orbiter, jeli moze objasniti o cemu je tocno tu rijec? Kako radi? Mozda neki video? Ovako mi se cini da se samo stave neke odredene stvari cisto da ispadne kao neka vijest onda moras googlati odredene stvari poput Mars Reconnaissance Orbiter da vidis o cemu je tu tocno rijec. Isto tako izgleda da CubeSat vodi link na https://www.jpl.nasa.gov/news/press_kits/insight/appendix/mars-cube-one/ medutim kada se klikne dobijem praznu stranice sa textom u url baru "about:blank". Cak sam i ugasio AdBlock, ali i dalje ne radi. Tako da mi je stvarno tesko za vjerovati da u 2018 godini sa toliko tehnologija, podataka itd itd ne mozete sastaviti 1 "amo nazvati vijest" kako treba. AdBlock opet upalio da ne zaboravim.

http://www.aocsource.com/
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
offline
Re: NASA-ina sonda InSight krenula u misiju istraž
Byron kaže...

moram priznati da nisam znao da ima lansirna rampa u Kaliforniji...

 To je uglavnom vojna baza odakle se lansiraju rakete u polarne orbite, pošto ne mogu prema istoku jer je naseljeno kopno. Zato ne mogu iskoristiti rotaciju zemlje kao početnu brzinu i samim tim je nosivost rakete manja. Pošto je InSight relativno mala sonda raketa je imala dovoljno rezerve snage da može lansirati ka zapadu. Cilj je bio rasteretiti resurse na Floridi za druge misije.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice