Redakcijski leksikon 2017: Miro Rosandić
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.105
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo tako do pune mirovine.
Btw vrijeme je da se podijeli u redakciji svima (Petric jednu godinu apstinira od Las Vegasa i eto sredstava)...Domagoj će asistirat ako kome što nije jasno...
Pa istina ne bih se bunio, ali skup je taj Surface, a i malo glomazan za nositi okolo... :)
Blizanac kažeš. Pa to ti dođe ko sekta. Nikad nije samo jedan u igri.
@torrente : kad se spomene surface ja se odmah sjetim onih MS stolova. Koja tlaka bi tek bila nositi to uokolo.
Eh, baš mi se sviđa ova forma, leksikona iz osnovnjaka, gdje naši vrijedi Bugovci nama čitateljima otkrivaju ponešto o sebi...
Da, za malo se ljudi može reći da čine neku instituciju, jer su svojim dugotrajnim, požrtovnim, te upornim radom i trudom stvorili nešto što se danas čita u regionalnim okvirima, odnosno svatko tko razumije jezik kojim se piše u BUG. A, BUG i na svjetskoj razini na raznoraznim konferencijama ima pristup kao mediji, pa se može napisati i da u svjetskim okovirimia roka na najjače.
Gosp. Miro je u svemu tome jedna od najjačih, ako ne i najjača karika u kreiranju BUGove priče koja je najveća kompjuterska priča ikada ispričana na ovim prostorima. I koja ne misli stati. Tek je joj je 25 godina, te ne posustaje u svojoj izvrsnosti.
Iz ovogodišnjeg Xmas, žićBo specijala sa BUG TV ostalo mi je upečatljivo kada je Herr Miro rekao da se dobar broj BUG poznaje po tome, ako su oni koji su radili na njemu probdijeli noć. A, siguran sam da je takvih noći bilo više, te da je su zbog toga morale i druge stvari trpiti osobne naravi. To je samo još jedan pokazatelj koliko je truda bilo uloženo da BUG postane ono što danas je.
BTW, da preduhitrim one začuđene čemu tolike podrške BUG. Pa, osjećam zahvalonost što me BUG oblikovao kao kompjuteraša, odnosno kompjuterskog profesionalca. Uvijek kada se u mom životu bilo govora o kompjuterima, tu je uvijek bio BUG. Bilo da se slagalo prvi PC kompjuter, bili da se instaliralo prvi OS ili pak da sam neke od svojih prvih koraka što se tiče kompjuterskih vještina napravio sam knjigaama koji su napisani sa strane Bugovaca. Olegova knjiga o XP, Dragina o MS Office, Abrusova o programiranju, kao i Domagojeva ili pak od Bakse...
Kako sam nogometni navijač po izboru, one stvari koje volim prilazim istima kao nogometni fan,pa se to i odrazilo na podršku BUG-u.
Krenuo sam izražavati podršku na bugovom forumu samom BUG-u, jer mi je bilo dosta čitati samo negativne i hejterske komentar ispod svakog vijesti o novom BUG, Mreži, nagradnoj igri i slično tome. Znam da mnogi čitatelji kao i ja vole BUG, te da se slažu sa mnom.
Živjeli, svi meni ljudi, bez razlike!!!
Foto dokaz kulinarskog maksimuma - slika čak i ne prikazuje vjerno koliko je ovo velika hrpa (posuda je zdjela, a ne tanjur), skoro sat vremena sam čistio šipke (valjda se tako piše množina), leđa mi se ukočila
imaš foru kako to očistiti relativno lako i puno, puno brže
razrežeš šipak po sredini, uhvatiš ga u ruku s prerezanim dijelom prema dolje, iznad zdjele i lupkaš ga po kori s nekim komadom drveta
meni je najzgodniji jedan dugački tupi nož, kojeg uhvatim za oštricu i drškom lupam po šipku, srednje jako, malo jače nego što se drška sama spusti
nakon par minuta lupanja sve će ti poispadati iz šipka kroz ruku u zdjelu, malo očistiš što ispadne od onih žutih membrana iznutra i ako malo ostane bobica unutra i začas si gotov
EDIT:
našao sam video, samo meni to ide bolje jer skoro sve ispadne (možda je šipak zreliji)
Probao sam jednom i tako raditi - ali meni se sve živo zašpricalo okolo - popi*dio sam od čišćenja pola kuhinje... K tome, meni je svojevrsni izazov da baš ni jedno zrno ne propadne (čak i kada zarezujem koru pazim da je rez vrlo plitak kako zrna ne bih prerezao. Ovdje ne samo da ima hrpa kolateralnih žrtvi pri rezanju na dvije polovice, već mu je poprilično toga ostalo unutar kore. Ako njih ide vaditi ima hrpu posla.
Slažem se da je brže i jednostavnije ako nisi ovako sitničav kao ja i još imaš veliku šaku koja štiti okolinu od špricanja dok mlatiš druge strane po šipku, ali nisam pristalica ove tehnike.
Ja ga zarezujem kao naranđu, i jednostavno rastvorim, evo našao sam video u kojem lik radi isto kao i ja, samo što je kratak sa živcima i na kraju umjesto čeprkanja prstima, mlati kao ti po šipku!
Moja taktika je malo drugačija. Ja odrežem gornji i donji dio te onda zarezujem po "meridijanima" te tako dobijem kriške.
Moja taktika je još bolja, ja dam ženi da to očisti pa ja ko gospodin jedem žlicom. Amateri.
Ovdje ne samo da ima hrpa kolateralnih žrtvi pri rezanju na dvije polovice, već mu je poprilično toga ostalo unutar kore.
moje klinke to ne uzrujava, pozobaju jednako one prerezane i one cijele
a i kad izlupam šipak, ništa ne ostane unutra, valjda sam izvježban jer imamo drvo šipka u dvorištu s kojeg ni ne stignemo sve pojesti koliko rodi svake godine
ali vidim da je tebi to zapravo meditacija, dok bi ja dobio popizditis da to moram čistiti duže od dvije minute