SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvatskoj,

poruka: 35
|
čitano: 13.445
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvatskoj,".
2 godine
neaktivan
offline
Re: SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvats
Ne, na zalost, hrpa postova i komentara je tu toliko da se nesto lupi.
8 godina
offline
SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvatskoj,

Ovo nije usluga za nekog tko nije zadovoljan sa 10mbit u centru grada jer je preskupo i optika/5G će kad tad doći (bakar i poprantna infrastruktura je strašno skupa za održavanje u odnosu na optiku i mobilne mreže).

 

Ovo je usluga za vile na otocima i slična mjesta gdje vjerojatno nikad neće biti odgovarajuće infastrukture jer jednostavno nema dovoljno zainteresiranih i za banana republike poput SADa gdje ne postoji nešto što se zove univerzalna usluga. Netko je pisao o trgovini na otoku sa ADSLom na 1mbit. E pa, treba se raspitati.

 

Čak i bez toga, cijena point to point rješenja (gdje je to izvedivo) je manja od Starlink opreme a da ne pričamo o suludih (za naše pojmove) 799kn mjesečno. U mračna doba samih početaka wifija smo složili point to point link od 2mbit sa kantenama (tko se toga uopće sjeća) i tanjurima od satelitske na 1.8km - prije 10+ godina. Trošak - dvije Alfa USB wifi kartice i nešto kablova.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvats
Pratim starlink od njegove same najave i ovo je stvarno previše. U početku je bila ideja internet svima, a ovo je internet samo bogatima. Nama su trebali staviti cijenu kao Afrikancima. Realno dao bi 500 E za opremu, još 100 za dostavu ali ne bi više od 300 kuna za uslugu. + Nema torenta, iako u zadnje vrijeme ništa ne skidam ali streamam direkno. Šta će mi onda, za čitat bug i HCl?
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvats
mislim to sto piše nema torrenta ,uvijek postoji direct download, ko i seedbox...nema sanse da znaju sta skidas al preskupa je usluga sto jest jest
battletag:MasnaKrvavic#2275
6 godina
offline
SpaceX-ov Starlink može se naručiti i u Hrvatskoj,

Ovo je za pripizdine zakon, za cca 100 ojra par kuća se može spojit na internet sa brzinama o kojima su mogli prije sanjat. I neka su to 2-3 kuće pa to je đaba, a ako se baviš turizmom ili ipak seliš ured na vrh Velebita onda nemaš uopće šta razbijat glavu.

A torrenti su najmanji problem, ako rade sve streamiing usluge za 99% je to više nego dovoljno.

 

Iskreno kad ovo doleti na burzu treba bit lud za ne kupit dionice.

Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice