Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja govo

poruka: 5
|
čitano: 4.233
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja govo".
15 godina
offline
Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja govo

I koliko će nas ovo zadovoljstvo u konačnici koštat?

Know your world.
 
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja
Još jedan u nizu propalih pokušaja kapitalističkih struktura da navedu potrošački orijentirano društvo i tržište koje ne može funkcionirati bez sulude potrošnje da budu orijentirani kvazi brizi za okoliš i planet. Da nije tužno bilo bi smiješno. Ovo je kao da ogromni požar gasiš kapljicom vode.
 
10 2 hvala 0
15 godina
online
Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja govo

Aha, prebacuje se odgovornost na leđa potrošača koji kupuju mobitele jer eto, potrošači su ti koji kupuju stvari da bi radili smeće a ne jer im treba da bi mogli funkcionirati u društvu. Budimo iskreni, da se npr. sve plastične boce zamijene staklenima i da to bude uključeno u cijenu, nebi se potrošači bunili. Isto je i sa mobitelima: da ih krenu raditi lakše reciklirajućima i da su zbog toga nešto skuplji, nitko nebi ni zucnuo. No sjetimo se samo propalog projekta Ara koji je bio istinski pokušaj da se standardizacijom komponenti mobitela smanji proizvodnja otpada - no taj ustupak proizvođači baš i nisu spremni progutat upravo iz svojih sebičnih interesa, pa je onda lakše reć "evo vam ovce neki certifikat pa vi birajte i preuzmite odgovornost, mi samo nudimo, nije na nama da brinemo što će dalje s time biti"

Ja prvi kažem da me libo tuki za taj "eco rating" i da mi nikad ikad ikad neće predstavljati imalo bitnu stavku u odluci koji ću mobitel kupiti

 
11 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja
Certifikat bitan kao i priča u porniću.
 
6 0 hvala 0
12 godina
offline
Uvodi se Eco Rating za mobitele – oznaka koja govo

Lijepo je primjeceno kako je ovo pokusaj da se preduhitre zakonodavci te da se odgovornost prebaci na potrosaca. Odnosno da proizvodaci operu ruke te pokusaju umanjiti nuznost uvodenja zakona koji bi pao na njihova leda i uzeo im nesto profita.

 

Da su stvari poslozene kako treba, proizvodaci bi morali imati jamstvo na uredaj od minimalno 5 godina koja bi ukljucivala vijek trajanja baterije, zamjenske dijelove i SW azuriranja. To bi otklonilo i potrebu za mazanjem ociju javnosti poput ove inicijative.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2021 14:19 (kerum).
Moj PC  
4 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice