Wacom Cintiq Pro 24

poruka: 4
|
čitano: 3.671
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Wacom Cintiq Pro 24".
13 godina
neaktivan
offline
Wacom Cintiq Pro 24

7 kila? Taman za pod ruku i crtanje u prirodi...

Odlično..izudarao je šerifovog zamjenika u mjestu gdje svake nedjelje objese jednog čovjeka. Ovo će nam učiniti dan zanimljivim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Wacom Cintiq Pro 24

Mah... mi nakupovali huione - hladni nakon cijelog dana, dobri ekrani, mali paralax, i pristojno napravljeni. A cijena.... frakcija ovog cirkusa koji traže za cintiqa, i to bez pc dijela(?).
Kod ovih alata je najbitnije da rade korektno. Softver je za sve isti, a ostalo je sve isključivo na čovjeku - ili ili imaš mašte, ukusa i ustrajnosti i znaš crtat, ili neznaš. 
Wacom je, iako u načelu volim japance, ovdje još uvijek prebezobrazan sa premium ciframa, kao da je 2000ta pa nitko nezna, ni ne želi napraviti ništa slično. Nemojmo zaboraviti i cijeli dijapazon tableta koji rade s olovkama. Čak i pojam precijenjenosti - Apple daje kompletno nezavisno računalo sa štedljivom baterijom i olovkom za 40% cijene ovoga. 
A što se tiče dimenzija, 13" je u biti pogodnije za crtanje od 24". Malo nas je slikarskih talenata koji mašu kistom po platnu dijagonale 24". Evo kolegica koja crta na
27" tabletu u biti koristi samo centar. To je naravno zato jer se crta uglavnom ono što je u potpornju dlana naslonjenog na podlogu, a to je obično max 5cm u okomitim smjerovima i oko 3 vodoravno. Današnji softver i tako pomaže sa zoomiranjem, rotiranjem i scroolanjem. Ja osobno radije koristim tablet bez ekrana, jer sam kroz oko 25 godina njihove upotrebe naviknut gledati u monitor dok crtam. Također, manje smeta na stolu, ne opterećuje grafičku, otporniji je na udarce i gluposti koje natrpam na njega, i oči, zbog veće udaljenosti ekrana se daleko manje zamaraju. 
-znam da sam se rastipkao u vjetar, ali et, malo da prenesem neko iskustvo, ako ikoga zanimaju ljudi koji s time rade četvrt stoljeća profesionalno :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
9 0 hvala 6
16 godina
neaktivan
offline
Re: Wacom Cintiq Pro 24
Wacom je ko iPhone, drži visoke cijene a kvaliteta je ista ili lošija od jeftinijih kineskih modela.


P.s. može li mi netko preporučiti dobar kineski grafički tablet
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
offline
Re: Wacom Cintiq Pro 24
Mislim da je ovaj tablet best buy.
https://www.huion-tablet.eu/store/gt-191-pen-display/

Imam ga ja i još 3 kolege - radi sasvim solidno - nemam nikakve zamjerke osim manjeg paralaxa.
www.kolarek.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice