Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

poruka: 11
|
čitano: 3.825
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra".
15 godina
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

"dragi lastane, update mi kasni tjedan dana. jesu li mi windows u drugom stanju?" 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
19 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

"Jesu. Za devet mjeseci stiže neizbježni service pack koji će ti uzeti pola diska i mučit te svojim registryjem do kraja extended podrške"

Mislim, dakle half adder
 
10 1 hvala 3
15 godina
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

-zanimljivo.. koja god tema, naslov s w10.. i eto ''nas'' :))

-pri tome je kriterij? juzeri ili njurgeri.. neki su brži, vjerojatno jer ih više žulja..

 

onak, ako vam w10 ne valja, zaobiđite ga. (istina tad bi bilo dosadno, pusto.. pa povlačim taj prijedlog). :)

-odgađanje. Ništa novog, osim što je to sad 35 dana.. bigdil. U rangu važnosti nijanse svjetlosti koja probija kroz windows (background..).

-ono što većina juzera ne zna, ne vidi (i namjerno to MS tako radi..) je kao razlika insider, fastring, slow.. normalan juzer (mada su normalni ljudi inače rijetkost-raritet-izuzetak) bi trebao biti u slow, polugodišnji, dok je ovo s odgodama ipak samo odgoda. Plaćate li račune npr 10tog ili 15tog.. idući mjesec stiže i tad kao kompozicija na pruzi nema veze konkretan datum, +/- koji dan. Nevažno/isto.. osim ne biti prvi jer su prvi mačići, pokusni kunići i bugovi-gluparije koje se dešavaju s tim.

-svi već znaju, drugi utorak, srijeda za nas.. je dan d, dan updatea, ako to obavljamo mjesečno, tad ofrlje možemo reći kao i plaćanje računa, sredinom mjeseca + koji dan kasnije da ne pokupimo baš svaku MSovu glupariju koju izbacuju (pa ako smo sretni idući dan povuku..). Upravo tako bi average joe i juzer trebao održavati sys, ili jendom tjedno lupiti update-ček.. dovoljno. Tad manje-više sve radi kako je i zamišljeno. Sve ostalo je kemijanje, kontraproduktivno, uzaludno. ... kao i njurganje, ali bi bez VAS bilo pusto-dosadno :))

 

-no ipak bode u oči, kak da baš antijuzeri kojima je bliskost s w10 nešto kao crvena krpa telcu, razlog za arest ili bar pjenu na ustima.. prvi krenu, savjetima kako npr blokirati update a po njihovim riječima koriste npr w7.. onak, ako koristiš w7, tad ne koristiš w10. Tad nema nekog smisla davati takve savjete-linkove na w10 alate-postavke (jer su u pravilu loši savjeti, koje bi čak modovi mogli kao zaštitu ostalih juzera izbacivati iz tema..). Pogotovo savjeti o blokiranju updatea. To je koliko god problema izazove ipak poželjno, updateati redovito ili po potrebi, ali updateovati, ne blokirati. Savjeti o blokiranju su generalno loši, pogotovo kad to savjetuje netko tko je 'dokazani' antagonist konkretnog osa kao ajar.. hrvooje je bar konzistentan, prema svim buildovima.. :)) osim što ga malo muči office, bar ne radi štetu takvim savjetima.

 

-ja? naravno, kao pravobraniteljica (za djecu i mladež.. i MS).. :))) i kao poklopac. Jedini sam 'ja' u pravu, objektivan.. itd. No dragi ste mi, pa pliz, nastavite. Bez Vas život i forum nemaju smisla, mrtvi... suprotnost života-foruma. Pa disklejmer, NHF, keep on.. itd. Lajkam vas (pri tome se generalno ne slažem, pa ne lupam palac..) :)))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2019 13:49 (ihush).
 
3 0 hvala 0
14 godina
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

Windowsi nikad nisu bili zabavniji i nepredvidljivi, ko rollercoaster.

Osim što u ovom rollercoasteru nije ništa sigurno i moguće je da sletiš sa njega i umreš al sve je to ok jer je to ipak najnoviji, najbolji i najmoderniji rollercoaster.

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-Nokia 6120-Nokia 5310-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

Ne kužim zakaj se ihush pijeni; pa neki Win7 ili Linux juzeri bi htjeli Win 10 sa "normalnim" ponašanjem i to iščekuju. Normalno je da su više zainteresirani od  onih koji ionako nemaju izbora :) (jer su već asimilrani - resistance is futile)
ontopic:
Pa da, ovo je nekako pristojno, 30+ dana odgode: ako nadogradnja ima neki krucijalni problem, valjda će se već pojaviti negdje nekom nesretniku, pa će se update popraviti ili povući; s druge strane, bespotrebno odgađati sugerirani apdejt samo dovodi do pretjerane fragmentacije.
Jedini razlog za odbijanje apdejta uopće koji mi pada na pamet bio bi da nemaš mjesta na hdd, ili ako se MS opet posluži malicioznim trikom da te natjera na nešto što ali stvarno ne trebaš i npr. usporava ti hw ili radi probleme nekom sw (ali to su ipak jako rijetke situacije, više se to ne usude ofrlje raditi).
Uglavnom OK, šteta da se to nisu sjetili prije 3 godine uraditi.

Ali što je 3 godine života za ovo neponovljivo iskustvo... Šaka suza, vreća smija, ća je život vengo fantažija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2019 12:36 (Zechina).
 
2 0 hvala 0
16 godina
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

Deluje razumno, namestiš da ti se nadogradnje odgađaju 35 dana, za to vreme se uoče bugovi, dosta vremena da se problematična nadogradnja uoči, ukloni, popravi... Međutim, šta se dešava kad svi reše da ne žele biti early adopteri i pokusni kunići i stave tih 35 dana odgode? Imaćemo istu stvar, samo 35 dana kasnije, dakle više vremena za eksploataciju propusta. Pa šta bi onda bilo rešenje?! Ne znam... Možda da MS počne ozbiljnije da testira nadogradnje pre objavljivanja... ali to je tako dosadno, glupo, skupo i uopšte nije moderno i agilno, da me je sramota što sam uopšte pomenuo.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nad
Zechina kaže...

Ne kužim zakaj se ihush pijeni; pa neki Win7 ili Linux juzeri bi htjeli Win 10 sa "normalnim" ponašanjem i to iščekuju. ..

..

ili povući; s druge strane, bespotrebno odgađati sugerirani apdejt samo dovodi do pretjerane fragmentacije.
..

.

 -ako želiš neku linux distru, tad imaš tu željenu distru, ako želiš w7 imaš w7, ako želite od w10 da bude w7 il idistra.. tad razmislite tko što odlučuje i sl. ili tko što prihvaća. Moje želje? Biz i odluke marktetinga...

-da, ako je potrebno/dobro/preporučljivo tad je besmisleno odgađati neovisno dan-tjedan-više.. osim kad se otkrije problem (a to treba biti svrha fast-slow+insidera.. koji je postao dječji vrtić tj besmislen).

Ivan(4) kaže...

..Imaćemo istu stvar, samo 35 dana kasnije, dakle više vremena za eksploataciju propusta. Pa šta bi onda bilo rešenje?! Ne znam... ..

 -da.

 

-problem je što ''vi'' tj svi mi, kao prvi MS koje je to izjednačio u nazivu-načinu rada.. treba razlikovati update, redovni, nečeg kao npr promjene računanja vremena, neki novi fičer, .. i zapkrpe, update, patch, fix, optional, hotfix, mandatorno, SP, nadogradnja.. a sad više nema SPa i recimo nadogradnja je pod istim nazivom kao update a to pošto su dvije različite riječi, različitog značenja (samo sličnost..) već samo govori da to nije isto, kao zakrpa za neki malware-exploit i sl.

 

-nikad nema 100%.. ne može se sve unaprijed otkriti, uvjek postoji neki novi malware.. no sys stvari bi ipak morale proći testiranje, nedopustivo je prošlo brisanje podataka samo zbog nedefaultnog patha C:... to je glupa-početnička greška, to si dev ne može dozvoliti, tj ne provjeriti path, default vs stvarni. Ako i napravi jedna dev grešku, idući u kontroli to mora primijetiti.. jer to je smisao kontrole. Hoće li se to dešavati? Hoće, jer tko radi, griješi. Tad imamo problem, kvaka-22, update je generalno preporučljiv, osim kad je loš.. a to ne zanamo ponekad .. i zato se stvari testiraju, ali npr insider je ubijen, jer više nisu pravi insideri nego je open for kids.. samo zato da netko pribavi licencu, mada im nije ni potrebna jer win sad radi i bez keya itd..

-jednako kao update-upgrade, treba razlikovati i juzere. Update ne smije mijenjati ništa bitnog na sysu, upgrade je pak jednak novom OSu, tj vidljivo po deiverima po buildovima, w10 više nije w10, samo se ne naziva win11, 12.. itd.. isti je samo naziv, posljednji, mada se mijenja polugodišnje kao ubuntu/distra. Blentava stvar da svaku update/upgrade resetira neku postavku, npr bezbroj puta se pojavi ie-obavijest .. kao kod prvog paljenja ili se resetiraju neke postavke, a to je glupa greška jednaka kao path za dokumnete, jer ne uzme postojeće stvarno stanje nego ide na defualt, jedino što nema poslejdica kao nestalih dokumenata.. ali je glupost iza toga ista, kao i nekontrola .. ili čak još gore, namjera ako to znaju pa ne reagiraju. Banalni priomjer su win7gamesi.. nevažno, ali wtf-čemu? Ili da se ie resetira nakon upgradea, ali se resetira svakih cca mjesec.

 

- .. tad ovih 30tak dana, odgode, baš ništa ne znače, tj update, upgrade, fast-slow.. sve to je već tu i sad se samo proširuje kao neka opcija na home verzije mada je realno tu samo nema izbora tj do sad juzer nije znao do kad će se odgađati (neizbježno..). Opet, nevažno, jer updateovi koji idu u slowringu su tu, kroz mjesec ili tri mjeseca.. nevažno.

- a svi koji se bune, tako je to s w10 (od win8), mandatorno, dio requirementsa, internet veza i uvjet za updatiranjem, barem jednom u 180 dana kao max.. inače ne rade windoze, tad niste juzer za w10. (firme koje imaju drugačije potrebe to rješavaju na drugačiji način, npt ltsb, admin, gpo, wsus... ili koriste os koji im odgovara.. a ovjde govorim o juzerima, ne biznisu i izuzetcima, govorim o 'malom perici i štefici' (gamer-ured), average-joe/juzerima).

-svakako treba updejtati, naravno u idealnom svijetu gdje su updateovi potrebni i ispravni.. a posljendjih godina često nisu. To je problem MSa-kompanije-glupsoti/biznisa, ne win-OSa koji je kao i svaki drugi OS, odličan. W7? Odličan, Ubuntu, mint.. itd. svaki osim reactora :)

-odgađati nešto dobro? besmisleno. ODgađati loše? To ne znamo mi, nego to sazna MS i nadamo se na vrijeme povuče-ispravi a zato ne treba biti u fast-insideru, osim za stvarno potrebne zakrpe, a pošto je to MS ubacio u isti lonac kao sarmu-gulaš.. više nitko ništa ne može unaprijed znati. To je greška, MSa, glupost... a riječi i značenje odavno postoji, imamo ih i besmisljeno je ne koristiti ih. Razlikovati update-upgrade.. tad bi bilo daleko manje problema. Tad ne bi neka uredska štefica ujutro kad upali računalo čekala pola dana da dovrši update koji je zapravo upgrade novog win-osa.. i poruka bi bila različita. Naravno, to čekanje je u slučaju kad je sve OK, kad radi.. ne kad ne radi pa nestanu dokumenti. Upgrade bi tad radio sistemac ili bar neki klinac iz kvarta, možda čak spreman na moguće probleme ili bi prethodno imao backup.. ovako samo 'štefica' klikne.. i čeka. Perica jednako čeka da mu se upali igra.. prije zadaće, a ono neće.. a to je samo zbog MSove politike-odluke da je sve to ''sarma''.. glupa odluka. Loša. Besmislena, bez i jedne dobre strane, mada je sama ideja automatike-updatea ok. Problem koji nije postojao, stvoren zbog takve odluke, koja je čak protivna MSovim interesima jer juzeri (npr Ajar) i zobg takvih stvari odbijaju w10 dok mogu.. Da je isti model updatea kao na w7, juzer bi imao bar taj izbor, bar osjećaj da ima izbor, jedan argument manje opiranju prelaska na w10.. i MS to želi, ali kao da zbog blentavih PRovaca radi upraov suprotno svojoj želji-cilju, kao da im je važnije maltretirati juzere..

 

+ ponovo, nije win 10 zbog toga loš, odličan OS, loša je politika, blentavi PR, forsiranje, loši su updateovi koji su upgradeovi pogotovo kad se ne testiraju po pravilima.. loše je upravo to što kao rezultati imamo i ovu temu + par sličnih povezanih (uklanjanje loših updateova..). Tema koja o normalnom softu ne bi ni postoajla.. ili je sad ovo postao fičer? Glupsot kao bezbrojne dok su metro-modern ipak vratili u neki meni-desktop mod za PC-desktop računala. .. možda će jednog dana, netko u MSu primijetiti i ovo, vartiti.. no ne zadržavajte dah zbog te šanse, nema je na vidiku za sad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
neaktivan
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

Postoji "opcija" koja odgađa nadogradnje zauvijek ;)

 
1 0 hvala 0
10 godina
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

Update-i služe da vam uspore sve kako bi što prije kupilli novi OS, kompjuter ili mobitel. Sada kao postaju obavezni. To znači da oduzimaju korisniku mogućnost izbora.

 
1 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nadogra

koristim windows 10 ltsc, tako da can't relate

 
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
offline
Re: Windows 10 Home korisnici moći će odgoditi nad
Noel kaže...

Update-i služe da vam uspore sve kako bi što prije kupilli novi OS, kompjuter ili mobitel. Sada kao postaju obavezni. To znači da oduzimaju korisniku mogućnost izbora.

 Ovdje je (nažalost) tema za teorije zavjera:

 

https://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/teorije-zavjere/43986.aspx

 

 

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice