Zbog hakerske krađe privatnih podataka korisnika T

poruka: 4
|
čitano: 3.322
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zbog hakerske krađe privatnih podataka korisnika T".
14 godina
offline
Zbog hakerske krađe privatnih podataka korisnika T

Pa nema drugih Telaca više, pa ne mogu valjda sinka Odisejeva kaznit?

 

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Zbog hakerske krađe privatnih podataka korisnika T

-veći problem je sama kazna.. tj što će hakom-azop odlučiti i temeljem kojeg kriterija, npr 20mil ili 4% i tad cjenkanje, smanjivanje, možda nakon nekih ručkova i plaćenog ljetovanja? .. itd i tad recimo umjesto 20m za neko vrijeme vidimo recimo 1mil.. a nakon recimo žalbe za neko vrijeme vidimo nagodbu i sl za recmo desetinu ili koliko već.. jer to je tako, tj tako nas uči poučak o t-comu i kaznama.

 

- no to je samo dio problema.. :) naravno,

tj svi koji obrađuju podatke imaju takve obveze, ukoliko nisu adekvatno zaštićeni, mogu (i trebaju) platiti kaznu, ne kad se nešto desi nego i bez incidenta koji to samo javno otkrije.. tj to mora raditi nadležna institucija, hakom-azop ili država-inspektorat.. tko već, tj to i rade, izdaju potrebne ateste jer su preduvijet uopće početku rada, preduvijet!

... a nisu adekvatni, tj nisu ni smjeli biti odobreni za rad, jednako kao npr građevisnka dozvola i sl. ..

 

-kad ćemo kazniti nadležne koji ne rade svoj posao? tj upravo te uvjete-kontrolu prije nego se nešto desi, jer to je smisao propisa i uvijeta, dok je kazna samo posljedica i kazna nije za krađu podataka jer su za to krivi 'hakeri' (recimo, obično insideri, sama firma..) no operater je odgovoran i kažnjen po toj osnovi. Ne za krađu, koja nije ni uvijet takve kazne.. no kad ste vidjeli nešto takvo bez incidenta? Npr vozač bez vozačke, kazna, vozač i alkohol, kazna.. i to je normalno, bez da se nešto desi. Zar ne?

 

-zašto bi se jednako zaboravilo odgovornost nadležnih kojima je posao to provjeriti i provjeravati? jesu li oni to pronašli nekom provjerom? nisu, tj tek kad se incident desio a to znači, ili su kriteriji za mjere neadekvatni i treba ih podići na potreban nivo ili (pravilo) je atest izdan bez osnove, tj adekvatne zaštite podataka koju agencija izdaje rutinski 'nakon ručka direktora'.. bez stvarnog testiranja atesta, kao da netko dobije vozačku jer kaže da zna voziti.. a-test? Tj polaganje vozačkog je upravo to, ako si položio tad znaš voziti, atest za takav test mora biti dokaz da firma to zna i da je zadovoljila kriterije kao što banka mora imati odgovarajući sef i alarm ne samo ključ na vratima ulaza ili šalter i direktora..

 

-kriteriji, dozvole, atesti.. za sve, kao za građevine, vožnju, pa i podatke, samo da to dođe iz dupeta u glavu nadležnih a obično to brže ide kad se odgovorne kazni po istoj osnovi kao ovog operatera za propust.

.. jedini problem je što država ne kažnjava sama sebe, bar ne često mada bi trebala, pa i tad opet tko kome plaća što, osim troška recimo suda plaćamo mi porezom, ne osoba osobnom imovinom.. pa eto fixa, logičnog.. ako si bio recimo 'inspektor' i plaćen za to vrijeme, tad vrati plaću, jer nisi radio svoj posao za koji si plaćen. Da je naručena pizza-ćevap i ako nije isporučeno, nećemo platiti, jer nije napravljeno ono što je trebalo biti, u svakom poslu pa nema razloga da u ovom bude drugačije, tj vrati retroaktivno i to nije ni kazna nego povrat neopravdano naplaćene plaće za period kad kao 'inspektor' nisi obavio svoj posao koji si morao obaviti, dok recimo poklonimo staž-osiguranje kao dio koji poklanjamo. Tad bi recimo sudac koji zaboravi reći maminju da ne smije bježati jednako vratio plaću i tražio drugi posao, ne treba kažnjavati, opraštati je ok.. no vrati ono što ti ne pripada jer nemaš osonove to uzeti, jer naprosto nisi radio svoj posao, nego sjedio i primao mito ili ručkiće.. a ako se i to pojavi tad u pržun uz naravno povrat + zatezne kamate itd.

 

-naravno i oprost, jer to je humano, kršćanski.. no tek kad podmiriš dug, kad jednostavno vratiš što si neopravdano naplatio kao što bi u svakom drugom poslu bilo podrazumijevano (osim u javnim službama, pa zato to treba i promijeniti, zašto ne sad?)..

 

-što kad za kaznu telci dobiju recimo 1mil? hoće li neka kontrola provjeriti po kojem kriteriju, zašto ne 20m ili neki drugi iznos? kao i kad će stvarno biti naplaćeno ili žalba na žalbu i nakon x-godina nešto kao nagodba ili zastara? tko je tad za to kriv? telac-krivac nije, tj to je tad propust ove strane-države-institucije koja kao za maminja to treba spriječiti i provjeravati, inače rade isto kršenje zakona kojeg kažnjavaju a zakon da bi bio zakon mora jednako vrijediti za sve, pa i za zakonodavca, zar ne?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
3 0 hvala 1
10 godina
offline
Zbog hakerske krađe privatnih podataka korisnika T

Ovo me je sjetilo da se tokom prosle godine, dok jos nije Tele2 presao u ruke Telemacha pisalo na forumima kako agenti druga dva operatera zovu i nude korisnicima unlimited tarife da predju kod njiih. Bilo bi interesantno doznati odakle njima ti podaci (tko je sve korisnik Unlimited tarife) i da to nije zbog ovog proboja!?

 
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Zbog hakerske krađe privatnih podataka korisni
Stric_Jura kaže...

Pa nema drugih Telaca više, pa ne mogu valjda sinka Odisejeva kaznit?

 

 ******Naša misija je počela puno ranije. Krenuli smo kao Tele2 2005. godine, još tada s jasnim ciljem – vrhunska usluga za sve. Uvijek smo željeli više i bolje, zato smo se u studenome 2020. pridružili vodećem pružatelju telekomunikacijskih i medijskih usluga u regiji –United grupi.Novi početak, novo ime – upoznajte Telemach.

 

https://telemach.hr/o-nama

 

Koliko se meni čini imat će tko platiti kazne.

Demokracija je kada dvije budale sistemom glasovanja nadglasaju genija !
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2021 8:30 (Zaporožac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice