Zato jer si ti daleko od doktora, liječničkog specijalista ili nutritionista, ništa čudno, razumljivo je da se tvoje neznanje temelji na zastarjelim istraživanjima, od kojih su neka bila financirana od strane industrije šećera. Kad si ti bio na bolničkoj dijeti nisi ti jeo kolaće, šečere itd. Ugljikohidrati su problem ne masnoče. Šečer inflejma krvne žile, i zbog toga skoči kolesterol koji "popravlja" krvne žile. Šečeri = Kolesterol. Kolesterol je ovdje samo "vatrogasac".
U vezi teme - 1L mlijeka - 50g šečera, izvrsno za začepljenje vena u kombinaciji sa 2,8% m.m i proteinima. Čokoladno mlijeko1L -100g šečera. Masnoće su opasne samo u kombinaciji sa šečerima, musli, sladoled, krafne.
Stvarno, pogledao sam na podatke koji su navedeni na ambalaži mlijeka i tamo stoji da 1L mlijeka ima 47 grama šećera. Zanima me da li se radi o laktozi ili industrijskom šećeru. Ako se radi o industrijskom šećeru, zbog čega se satavlja u mlijeko.




It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society

Pratim teoriju i testiram, eksperimentiram funcionira li i u praksi, a kad utvrim da nešto funkcionira (ili utvrdim da nešto ne funkcionira), ta saznanja podijelim s drugima.
Ne, Sjogrenov sindrom.