A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika koji

poruka: 35
|
čitano: 15.193
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika koji".
16 godina
neaktivan
offline
A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika koji

Ja sam 6 mjeseci imao tehnickih problem s A1 koje su mi otklonili tek kad sam napravio raskid ugovora zbog naknade. Ovako los odnos i komunikaciju nisam imao vec 15 godina kako sam raskinio odnose sa T-com. Zvali su me iz A1 cim su zaprimili od Optime moj zahtjev za raskid. U roku 24sata od kad sam iz optime dobio obavjest da je zahtjev poslan u A1. Da ponude su nemoralne jer su mi ponudili  trio paketa A1 za 190 kn sto je identicno iznosu Optiminog trio paketa (radi se o flat optickom internetu sa full TV paketom i Flat telefonom prema fiksnim i mobilnim mrezama, tko to nebi za 190kn), inace bi trebao po novom placati sa 20kn naknade nesto više od 250kn.

Da ponuda bude jos nemoralnija stornirali su mi zadnja 2 racuna sto je oko 450-500kn. Naravno da je to sve super od njih ali s 6 mjeseci prekasno.

Pristao bi ja i na 250kn jer sam bio zadnovoljan sa brzinom interneta i generalno kvalitetom isporucene opreme. No tehnicke probleme koje su njihovo terenski djelatnici proizveli nije otkljonjeno do trenutka raskida ugovora. Pisao sam im zalbe sluzbi za korisnike 2 puta mailom niko mi nikad nije odgovorio (moram se ispraviti za vreme trajanja ugovora). Prije toga zvao jedno 10 puta nista mi nisu rijesili, svaki puta mi kazu morate pismeno.

Istrazio sam sve mogucnosti za rjesenje mog problema i koje su mogucnosti raskida ugovora, e pa nema. Tu dolazi čestiti Hakom koji kaže ako vam u roku od x broja dana (sto u mom slucaju nije jasno jer se njihovi naputci odnose uglavnom na sporove za racune) ne rijese problem imate fazu 2 zalbe citirm: "U slučaju da niste zadovoljni rješenjem Vašeg prigovora u prvostupanjskom postupku postupite po uputi operatora i uložite reklamaciju Povjerenstvu za reklamacije svog operatora 30 dana od dana dostavljanja pisanog odgovora."

 https://www.hakom.hr/default.aspx?id=127

WTF pa nisu mi ni prva 2 puta odgovorili. Išao bi ja i dalje no pojavila se mogucnost raskida ugovora zbog naknade 20kn i to je rijesilo moj problem.

 

Na A1 nemate mogucnosti drugostupanjskog povjerenstva. Našao sam samo na jednoj A1 web stranici jednu recenicu koja kaze kao A1 saziva drugostupanjsko povjerenstvo po zahtjevu. U trelefonskom razgovoru s njihovom sluzbom za korisnike naravno nemaju pojma o cemu im ja pricam i opet bi trebao pismeno traziti drugostupanjsko povjerenstvo kojem se pismeno trebam obratiti za nerejesavanje mog pismjenog zahtjeva za tehnicke poteskoce koje su proizveli njihovi djelatnici.

Na jednoj od HAKOMovih stranica sam naisao na informaciju da me teleoperater mora informirati o postupku za drugostupanjsko povjerenstvo sto po mom misljenju A1 krije ko zmija noge a u mom slucaju dovodi do apsurda.

Zao mi je momci ovdje se saga zavrsava isao bi ja i dalje ali eto pojavila se mogucnost raskida ugovora zbog povecanja naknade od 20kn.

 

Ja radim profesionalno kao sistem i network administrator a u fušu programiram :). Nadam se da je to dovoljno znanja za razumijevanje problematike i da mi daje legitimitet da barem budem prosjecni korisnik usluga teleoperatera. Ako se ja kao prosjecni korisnik ne mogu izboriti sa teleoperaterom pa za koga su pisana vasa pravila? Za pravnike, odvjetnike?

 

Mora covjek postaviti pitanje cestitom HAKOMu i svim djelatnicima koji rade i brinu se o postenom trzisno natjecanju i zastiti potrosaca.

Sto bi trebala uraditi moja baka koja ima 84godine i 4 razreda osnovne . Za nju je daljinski od TVa naucna fantastika. Zar bi trebala odvjetika uzeti sa 1800kn mirovine. Gledam svojim ocima svakodnevno peljesenje teleoperatera. To mi eto dolazi uz profesiju.

200-250kn mjesecno na mirovinu jer su htjeli preko skypa vidjeti djecu, unuke, praunuke.

 

Za kraj moram da jos dodam da sam na Optimi i placam 250kn trio paket bez ugovora i uzasna im je oprema i brzina. Novac mi je omogucio slobodu sto si nazalost mnogi u ovoj drzavi ne mogu priustiti. Sve zbog 60kn mjesecno.

 
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika koji

Meni su napravili takvu glupost da je to strašno. Ja sam u 8. mjesecu kad je bilo povećanje cifre u A1 za 20kn nazvao Iskon i dogovorio s njima prijelaz, poslali su mi svu papirologiju i morao sam im pismeno odgovoriti (po novom zakonu) da pristajem na ugovor. Još se sjećam da sam izričito pitao da li moram ja što osobno raditi prijenos broja, međutim rečeno mi je da oni to sve odrađuju u moje ime. Prođe mjesec dana dođe račun i dalje od A1 , mislio sam da je neki zaostatak pa sam platio, zatim sljedeći mjesec je došao još jedan (sada već uvećan za 20kn) nakon što sam nazvao A1 kaže meni ženska kako sam ja uredno i dalje njihov korisnik do 2021. godine !

Naravno ja sam uredno u to vrijeme već na Iskonu i imam njihovu opremu koju koristim. Tako da eto , sad čekam Iskon da se očituje zašto me nisu prebacili i odjavili od A1.

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika koji

Evo, i onda mene gledaju kao čudnog jer sam najprije tražio novu liniju, na novoj parici, pa onda ugasio prethodnu..

Nisam htio da mi se dogodi ovo kao kolegi iznad u postu..

 

I još im nisam htio odgovoriti zašto gasim liniju, pa su postali bezobrazni..

Odnosno neki balavac iz tcoma se bahatio na telefon..

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2019 12:21 (boatenga).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika
iznogud kaže...
Mora covjek postaviti pitanje cestitom HAKOMu i svim djelatnicima koji rade i brinu se o postenom trzisno natjecanju i zastiti potrosaca.

 Daleko smo mi od regulacije i trzisnog natjecanja - mi smo blizi Smithovoj nevidljivoj ruci - u smislu da postoji mnogo ruku, samo se regulatorna tijela prave da je nevidljiva.

 

Pogledaj trgovanje Kras dionicama, direktori koji su desetljecima u kompaniji su se eto nekim cudom bas sad odlucili prodati dionice, kad je sasvim slucajno najvisa u povijesti i kad su eto ne jedan, nego dva kapitalna kupca nadmetali se za preostale dionice - koje su kontrolni paket dionica. Najvece konditorske kompanije u siroj regiji. Jasno je da treba prodati kad je najvisa (bolje biti bogat nego siromasan), ali znati kada ce doseci tu cijenu i zasto, te da bas tada treba prodati jer ce sutradan netko kupiti ostatak pa spustiti cijenu je vec sumnjivo genijalstvo.

 

S time da regulatorna tijela i nisu neki svemoguci spasitelji, ali bar sprjecavaju ovakve ocita pogodovanja insiderskim informacijama.

Porezna javno govori da je audit - pregled imovine - napravila tek nekoliko puta, i to kod Sanadera ako se dobro sjecam - samo za referencu - prijatelji iz USA koji su radili kao konobari racunaju koliko kesa od (neprijavljene) napojnice smiju potrositi da ne ispadne da imaju nesrazmjer prihoda i rashoda.

 

Govorio sam o presudi HT-u koji se branio da je kaznu vec platio, pa ako ne lazu - kako je moguce da Sud nema mehanizme provjere tih navoda, i kako je moguce da se netko uopce odvazi takvu laz (ako lazu) dati kao dokaz?

 

No, na stranu ove ocite teske situacije, kako je moguce da jos nije ukinuta praksa malih slova?

Zasto je moguce da jedan dio ugovora zakonom mora biti citak - a drugi jednako obvezujuci nije prijereno vidljiv svim osobama?

Da imam pravni ured, vec bih se pozabavio tom tematikom ovako sam lajbek pa ne mogu nista, a vid sve gori i sve losije citam manja slova.

 

iznogud kaže...
Za kraj moram da jos dodam da sam na Optimi i placam 250kn trio paket bez ugovora i uzasna im je oprema i brzina. Novac mi je omogucio slobodu sto si nazalost mnogi u ovoj drzavi ne mogu priustiti. Sve zbog 60kn mjesecno.

Kad vidim svadje oko telekoma - samo je jedno tocno:

 

Sa svima bi imao problema - jedino oni koji se ne zale imaju srece da su odmah na prvu uzeli telekom koji bas tu radi kako spada.

Zivim u dva odvojena mjesta - u jednom uredu mi je prijenosni Internet Iskon - pa imam 50-ak MBs Up/Down, dok je Tele2 los, u drugom je situacija obratna.

Imao sam i A1 pa je u jednom stanu LTE isao i preko 100, dok sam u drugom stanu (u kojem sam vise vremena) imao stotine propustenih poziva jer u tom dijelu stana gdje radim nema ni 3G signala. Koristim mobilne internetse jer se puno selim, pa ugovor i čudesa optike nisu opcija.

 

Svi imaju isti odnos, pa ovisi kako pogodis u tom čošku u kojm živiš.

 

 

 

 

 

 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
offline
A1 Hrvatska dobio zabranu pozivanja korisnika koji

Odnos svih prema korisniku je uzas samo je pitanje vremena kad ce neko upasti u problem i naci se u kaosu propisa i pravnih gluposti koje su kreirani na stetu korisnika. Oni mogu upravljati i mijenjati postavke brzina izbacuju i ubacuju tv kanale iako sam ja ugovorom platio jedno. Reklamiraju u paketima kojekakve kanale a onda ih samo iskljuce bez ikakve obavjeti ili naknade. Pogotovo su nejasni oko uploada. Nikad neznas do trenutka potpisivanja ugovora koliki je zagarantirani upload na nekom paketu. A onda nakon kad nemaš ni zagarantirani upload prodaju pricu da se to dijeli sa TV streamingom. To u ugovoru nigdje ne piše. TV i Internet su odvojene usluge kod svih. Tako ih i na racunima iskazuju.

Ja sam iskreno imao najviše srece sa Iskonom no nisu ni oni operisani nista bolji od drugih ipak im je tcom tata.

 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice