Većina muškaraca ima premalo korišten penis.
Bacanje medicinskog biserja by Doc (#52) - Deadlif
- poruka: 63
- |
- čitano: 7.600
- |
- moderatori:
vincimus
Nema "veseljka" u biserima ? Ja sam razocaran
kako nema?! a koji q je onda onaj vektor?
svaka tema se na kraju završi qrcem...
reče čovjek koji bježi od soli kao vrag od tamjana...
dok sam aktivno trenirao jedina preporučena riba je bila neslani/neposoljeni svježi > kuhani oslić......
ako nemaš giht a star si, jedi malo ali zdravo ..... (ali, nemoj pretjerivati sa zdravom hranom, je li to ?!)
dok sam aktivno trenirao jedina preporučena riba je bila neslani/neposoljeni svježi > kuhani oslić......
imo, hebo trening gdje ne možeš jesti normalnu hranu... više ćeš imati zdravstvenih koristi od sardelica nego bilo kakvog treninga putem kojeg ti zabranjuju da ih jedeš
U kavu se šećer ne stavlja. Arapi jedu slatko pored kave upravo zato da bi im okus same kave bio još gorči.
Što se soli tiče, prije par dana smo bili na janjetini kod jednog investitora. Kaže on kako ne jede sol pa je janje naručio neposoljeno i da ako želimo posolimo sami sebi. Bilo nas je 12 na janje od 8 kila i na kraju je skoro sve ostalo nepojedeno.
jestive spojeve metala i halogenih elemenata bacamo preko lijevog ramena radi otklanjanja uroka.
Što se soli tiče, prije par dana smo bili na janjetini kod jednog investitora. Kaže on kako ne jede sol pa je janje naručio neposoljeno i da ako želimo posolimo sami sebi. Bilo nas je 12 na janje od 8 kila i na kraju je skoro sve ostalo nepojedeno.
sol je pojačivač okusa, ako janjetina nije posoljena je bljutava za nepce koje je naviklo jesti industrijski prerađenu hranu koju sole...
nemaju svi tu ekskluzivu da si hranu redovito sami kuhaju pa se naviknu na redovito neslane obroke... meni prvom je neslana hrana vrlo neukusna, gotovo nejestiva, čini mi se da je postojala pred malo neka inicijativa države kojom se željelo smanjiti unos soli kod stanovništva pa se pričalo da će za kupovni kruh i još neke namirnice ograničiti dodatak soli, ne znam je li to zaživjelo, je li nam kruh sad neslaniji nego prije?
Što se soli tiče, prije par dana smo bili na janjetini kod jednog investitora. Kaže on kako ne jede sol pa je janje naručio neposoljeno i da ako želimo posolimo sami sebi. Bilo nas je 12 na janje od 8 kila i na kraju je skoro sve ostalo nepojedeno.
sol je pojačivač okusa, ako janjetina nije posoljena je bljutava za nepce koje je naviklo jesti industrijski prerađenu hranu koju sole...
nemaju svi tu ekskluzivu da si hranu redovito sami kuhaju pa se naviknu na redovito neslane obroke... meni prvom je neslana hrana vrlo neukusna, gotovo nejestiva, čini mi se da je postojala pred malo neka inicijativa države kojom se željelo smanjiti unos soli kod stanovništva pa se pričalo da će za kupovni kruh i još neke namirnice ograničiti dodatak soli, ne znam je li to zaživjelo, je li nam kruh sad neslaniji nego prije?
Možemo mi o neslanoj janjetini pričati s kemijske, biološke, filozofske....strane. Mislim da nije stvar u navici na industrijski prerađenu hranu jer kroz cijeli život nije puno toga ušlo u mene a i tolerantan sam prema neslanoj hrani. Neke stvari, koje se inače sole, mogu jesti neslane. Janjetinu ne mogu. Više mi je naškodio stres od neslane janjetine nego što bi mi naškodila sol da je bila normalno posoljena.
Možemo mi o neslanoj janjetini pričati s kemijske, biološke, filozofske....strane. Mislim da nije stvar u navici na industrijski prerađenu hranu jer kroz cijeli život nije puno toga ušlo u mene a i tolerantan sam prema neslanoj hrani. Neke stvari, koje se inače sole, mogu jesti neslane. Janjetinu ne mogu. Više mi je naškodio stres od neslane janjetine nego što bi mi naškodila sol da je bila normalno posoljena.
Naručiti janje za 12 osoba i onda ga prilagoditi isključivo sebi kao jedinom koji ima neki prohtjev (ili medicinski zahtjev) je izrazito bezobrazno, pogotovo još kad se radi o poslovnom sastanku. Ako on ima neke posebne zahtjeve kod jela onda se za sebe naruči posebno neko jelo ili dio janjeta koji mu ispeku sa strane.
Zbog medicinskih razloga moj djed ne smije jesti sol i tokom godina, kako je mama kuhala, a nije uvijek imala vremena kuhat dva ručka, sam se odvikao i imao sam problema s jelom po restoranima i kod drugih ljudi jer mi je sve bilo užasno preslano. S tim da se neke stvari moraju posoliti jer su inače nejestive. Meso i tijesta su neka od toga, što ne znači da treba presoliti. Tijesta za palačinke, kolače se također sole jer bi inače bila bljutava.
Ja inače ne patim na sol pretjerano, premda da, neka jela su nejestiva bez soli.
Kaj sam htio reći, ja čak paradajze ne solim (niti ih režem, jedem ko jabuku ), ali sam primjetio da me određeni članovi kućanstva čudno gledaju zbog toga, pa sam se kultivirao (ilitiga kultivizirao).
Premda i dalje ne kužim upotrebu soli na paradajzu, koji je ili sladak ili kiselkast, oba okusa koja ne idu uz sol nikako...
P.S. 12 ljudi - 1 janje == škrtica časti.
To ti dođe ko kad neko pije 0,25 pivu (tzv. kapi za oči).
mene smeta sol na cesti, kad se sve zbljuzga i zasere odjeću, obuću, cucka ... a ne solim niš osim juhe (ako već nije). izbjegujem začine en general no ne znam zašto. sve klopam au naturel (da, i lubenice). C6H12O6 (jebiga, nema subscript) ne rabim (osim za po štruklima i knedlima, a i onda braun šugr) ali zamjene (steviu, aspartame, ciklamate, bla) obilato po kavama i čajovima. i nije me stid zbog toga. jednom se živi, a drugome ne.
Kako onda zaciniti meso, a da bude ukusno? Ja sada koristim vegetu, ali i ona je 60% soli. Te mozda jos vaznije, potpuno izbjegavanje soli moze rezultirati premalenim unosenjem joda koji ima utjecaj na stitnjacu. Dakle, ako se izbaci sol, kako osigurati dovoljnu kolicinu joda?
Zbog medicinskih razloga moj djed ne smije jesti sol i tokom godina, kako je mama kuhala, a nije uvijek imala vremena kuhat dva ručka, sam se odvikao i imao sam problema s jelom po restoranima i kod drugih ljudi jer mi je sve bilo užasno preslano. S tim da se neke stvari moraju posoliti jer su inače nejestive. Meso i tijesta su neka od toga, što ne znači da treba presoliti. Tijesta za palačinke, kolače se također sole jer bi inače bila bljutava.
Ovo mogu potvrditi iz vlastitog iskustva, jer sam sol izbacio u potpunosti i nakon mjesec dana mi je sve u restoranima ili kod punice (inace dobro kuha ) bilo nejestivo. Nema boljeg nacina za prikriti "kvalitetu" stare namirnice od soljenja.
BTW za palacinke se ne mogu sloziti jer su najbolje koje sam u zivotu jeo od kombinacije lanenog i brasna tipa 405 bez soli. Nakon njih su mi ove obicne bljutava guma.
Kaj sam htio reći, ja čak paradajze ne solim (niti ih režem, jedem ko jabuku ), ali sam primjetio da me određeni članovi kućanstva čudno gledaju zbog toga, pa sam se kultivirao (ilitiga kultivizirao).
Premda i dalje ne kužim upotrebu soli na paradajzu, koji je ili sladak ili kiselkast, oba okusa koja ne idu uz sol nikako...
kad je prdajz u stvari voće... ja ga narežem zasolim i polijem maslinovim i onda toćam kruh unutra, nema mi bolje ljetne večere, inače na plaži isto kao jabuku...
Kako onda zaciniti meso, a da bude ukusno? Ja sada koristim vegetu, ali i ona je 60% soli.
prestao sam koristiti vegetu, sva hrana ima isti okus od nje, industrijski, menzaški...
malo ti se ove dvije izjave kolju u jednoj koristiš vegetu sa 60% soli a u drugoj si sol izbacio u potpunosti...
Kaj sam htio reći, ja čak paradajze ne solim (niti ih režem, jedem ko jabuku ), ali sam primjetio da me određeni članovi kućanstva čudno gledaju zbog toga, pa sam se kultivirao (ilitiga kultivizirao).
Premda i dalje ne kužim upotrebu soli na paradajzu, koji je ili sladak ili kiselkast, oba okusa koja ne idu uz sol nikako...
kad je prdajz u stvari voće... ja ga narežem zasolim i polijem maslinovim i onda toćam kruh unutra, nema mi bolje ljetne večere, inače na plaži isto kao jabuku...
Kako onda zaciniti meso, a da bude ukusno? Ja sada koristim vegetu, ali i ona je 60% soli.
prestao sam koristiti vegetu, sva hrana ima isti okus od nje, industrijski, menzaški...
malo ti se ove dvije izjave kolju u jednoj koristiš vegetu sa 60% soli a u drugoj si sol izbacio u potpunosti...
Imas pravo, da nadopunim - u jednom periodu sam izbacio sol u potpunosti (skoro godinu dana). Zena ju je uvela natrag u obliku vegete jer je imala manjak joda na pretragama.
BTW prvo pitanje u vezi mesa je ostalo neodgovoreno. Kroz tu godinu sam koristio uglavnom crvenu papriku, kajanski papar, kurkumu, tandori i slicne mjesavine kao i razne umake, ali me zanima ima li jos koji prijedlog?
BTW prvo pitanje u vezi mesa je ostalo neodgovoreno. Kroz tu godinu sam koristio uglavnom crvenu papriku, kajanski papar, kurkumu, tandori i slicne mjesavine kao i razne umake, ali me zanima ima li jos koji prijedlog?
pa začini su uglavnom jedini način, papar odlično ide uz meso, probaj piletinu s curryjem, uz jela s rajčicom bosiljak i origano... ne znam, krastavac i kopar... u mesna jela ide i majčina dušica, vidim koristiš kajenski, ljute stvari su super maska za nedostatak soli, uz kuhano meso (junetinu, govedinu iz juhe) super ide hren... ima začina koš i još, kad kuham još upotrebljavam kumin, sjemenke koromača, đumbir, korijander, kurkumu (sve začini za curry), menta je osvježavajuća, probaj s više češnjaka u mesu, u obliku paste (na bliskom istoku i indiji se pravi pasta od đumbira i češnjaka, jako fino) ili cijeli u korici u kakvom pečenju, bučino ulje je super začin ali nikako ga kuhati već dodati gotovom jelu ili u salatu, ima intenzivan miris i okus i gotovo je crno, tradicionalno ide u salatu od graha ali može ga se dodati u guste juhe, upotrebljavao sam ga u nekim umacima za meso, daje lagano zagoren štih, roštiljski... jela iz mora koja su prirodno slana a i puna joda nemoj ni jesti bez maslinovog ulja a uz njih super ide i češnjak, peršin i neki se neće složiti ali meni je limun perfektan uz ribu
ne jedem meso osim ribe već 20 godina, jedno vrijeme sam se ostavio i ribe ali sam joj se vratio iz zdravstvenih razloga a i prefina mi je, meso probam jedino kad kuham ali za sebe ga ne kupujem
Neznam ja to sol ili ne... Ja sam jedan od onih kojima odgovara sirovo meso. Ono kada je kolinje, pa treba isprobavati koliko je zacinjeno tu sam prvi. Sirovo samo daj... Nevjerojatno je koliko ga mogu pojesti. ****ga ciganska sam B+ grupa kako bi doc rekao
Nisam već dosta dugo pio pelinkovac (tri tjedna, ili čak par dana duže), tak da više nisam ekspert, ali jedini pravi pelinkovac je badelov, ostalo je sve slatko smeće.
Na žalost, istina je, i gorki im je poprilično sladak, ali puno manje nego ona sranja od zvečeva, maraske i dalmacijavina, a kamoli ono smeće iz spara...
Većina muškaraca ima premalo korišten penis.
kako tko.
ja piškim više puta dnevno, dakle, često ga koristim..
Zar jedini ja ovdje normalno jedem i ribu i janjetinu posoljenu?
sam si pečem beskvasni kruh godinama i dodajem soli jako malo...
recept nije problematičan;
..integralno brašno, zob, ječam, bučine sjemenke, proso, ječam, bulgur, faro itd..samo morate paziti da ipak integralno brašno bude 70% smjese...
u kriglu od pola litre izlijete jedan jogurt, vodu, kašikicu sode bikarbone, maslinovog ulja po želji..
prije toga ste smjesu s raznim zrnevljem promiješali na suho.
dodate tekućinu iz krigle ili posude u kojoj ste sve smiksali te lagano miješate dok ne dobijete gustu smjesu... ako je pregusto, dodavati lagano vodu...
pripremite posudu kao na slici, prekrijete ju tzv masnim papirom za pečenje...
nakon toga izravnate smjesu, posipate raznim sjemenkama po izboru te stavite posudu sa smjesom u pećnicu zagrijanu na 150 C..
nakon pet minuta malo narežete nožem površinu da vam se kruh ne raspada te pojačate na 200 C
pečete oko 45 min..
kruh se lijepo "digne" kao da ste koristili kvasac, no puniji je, sočniji, gušći....
dobar tek, slurp....
Zar jedini ja ovdje normalno jedem i ribu i janjetinu posoljenu?
Ne bih rekao. Ovo su ekstremi.
Sjetim se svoje bivše, za doručak pola kruha, tuba majoneze, 100 grama sira, nekoliko vrsta narezaka. Kava poslije toga s umjetnim sladilom. Zdravim ljudima sol nimalo ne šteti jer se vrlo jednostavno i efikasno regulira u tijelu. Manjak je problem, pogotovo na kontinentu zbog nedostatka joda. Tlakaši ne mogu ozdraviti suzdržavanjem od soli tako da očito to nije uzrok.
Nisam već dosta dugo pio pelinkovac (tri tjedna, ili čak par dana duže), tak da više nisam ekspert, ali jedini pravi pelinkovac je badelov, ostalo je sve slatko smeće.
Na žalost, istina je, i gorki im je poprilično sladak, ali puno manje nego ona sranja od zvečeva, maraske i dalmacijavina, a kamoli ono smeće iz spara...
svi znaju da zeleni valja a plavi je smeće...
Zar jedini ja ovdje normalno jedem i ribu i janjetinu posoljenu?
ti si normalan čovjek..
jedi i uživaj, jedan je život.... (uz to, barem svakih šest mjeseci na sistematski pa ćeš sam vidjeti šteka li gdje i što)
u Hrvatskoj su liječnici uz tvoju zamolbu obavezni te poslati dva puta godišnje na sistematski.... ako neće, nisu u pravu jer radim u sistemu i znam da moraju.
liječnici OM imaju pritisak od komisije iz HZZO-a da daju što manje uputnica no ne obaziri se na to.
to je tvoje zakonsko pravo.... (bez obzira, mogu ti svi nalazi biti ok.)
Ne bih rekao. Ovo su ekstremi.
Sjetim se svoje bivše, za doručak pola kruha, tuba majoneze, 100 grama sira, nekoliko vrsta narezaka. Kava poslije toga s umjetnim sladilom. Zdravim ljudima sol nimalo ne šteti jer se vrlo jednostavno i efikasno regulira u tijelu. Manjak je problem, pogotovo na kontinentu zbog nedostatka joda. Tlakaši ne mogu ozdraviti suzdržavanjem od soli tako da očito to nije uzrok.
problem je kako kaže danen u odnosu kalij-natrij i to se vidi u krvnim slikama tlakaša uvijek je povišen natrij zbog premalog jedenja povrća, voća odnosno jedenja industrijski prerađene hrane koja od elektrolita najviše sadrži natrija, ovo za jod nije problem baš radi jodiranja soli, problem je kad se ljudi prave pametni pa si rade smutije od brokula svako jutro i još uz to pretjeruju sa prokulama, karfiolom, kupusom... misleći kako se hrane zdravo pa shebu štitnjaču... btw. ima trik, čuo sam ga na ovom forumu, najviše kalija u bilo kojoj namirnici sadrži instant kava... sad, ne znam kako se apsorbira u organizam iz takve namirnice...
ne možeš očekivati ukoliko se hraniš isključivo hamburgerima po restoranima brze prehrane da ćeš biti zdrav, jednostavno moraš jesti voće i povrće ili ćeš skviknuti u pedesetima ili čak i ranije