Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojatnije

poruka: 8
|
čitano: 3.257
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojatnije".
15 godina
offline
Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojatnije

pa kina je dovoljno daleko. diš više? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojat
Ajar kaže...

pa kina je dovoljno daleko. diš više? 

 

"što dalje, to bliže"? :D

 

Autor naslova je, konceptualno, štovatelj Van der Roheta ("Less is more").

 

 

- - -

Zanimljiva strategija Huaweija, svojevrsna kopija Googletove.

Googletu su se mnogi smijali isprva na Androidu (Chrome OSu...); međutoa Guglo je postavio naoko nepovezane temelje -standarde- naokolo: tražilica, maps, youtube, gmail, web office suite, translator, assistent... sve "free". Odjedared, da bi to sve skroz koristio, usrkan si u njihov ekosustav.
Direktno se sad ići konfrontirati sa nečim takvim je teško do nemoguće. Apple Maps je neslavno propao, Samsungov Tizen na aparatima, o WinPhoneu ne trebaju detalji.

 

Pojednostavljeno, Huawei radi sličnu stvar - ali preko hardwarea - "Internet of Things" (IoT):

"Haier, China Mobile and Huawei Launch the World's First AI+5G Interconnected Factory"

https://www.huawei.com/en/press-events/news/2019/7/first-global-intelligence-5g-interconnected-factory

 

Haier drži oko 10% globalnog tržišta bijele tehnike, a "asimilrao" je nama poznatije brandove poput Candy, Hoover itd (> Haier Europe - Candy Group).

 

Ne sumljam da će Huaweijevi pametnosatovi biti tzv univerzalni kućni daljinski upravljač, prirodnije od mobtela; priručni (doslovce) kontrolni centar za sve doma: od  fližidera, perilice, usisavača, klime, pećnice... do naravno TV i "pravih e-uređaja" (mobteli, kumpjutori). Na kraju krajeva (il početku početaka?), Huawei je i započeo karijeru mrežnom opremom.

 

Ukupno, moglo bi se desiti slično kao i s Googletom: kad si okružen prozvodima kojima, svima zajedno, punu vrijednost daje Harmony OS, prirodno bi bilo da ga odabereš i kao glavni OS svakodnevnih gadgeta i ine tehnike (i šire).
Ovako zvuči kao "samo za kućnu uporabu" ali: na web servise (gmail, maps, yt...) se možeš spojiti od ... bilo gdje (ne trebaš npr Android), ali pretpostavka je da je dom jedan, baza (domaće je domaće... pa čak i ako je talijansko, pardon kinesko - Candy).

 

Stoga, iz članka je već vidljivo: "HarmonyOS ujedno služi i kao svojevrsni hub preko kojeg je moguće povezati druge pametne uređaje unutar doma" - tako da je zaključak članka, imho, kratkovidan: ("kao takav će teško proći kod zapadnjačkih kupaca, koji su navikli na Google i njegove usluge i servise").

 

Iz paralelnog BUGovog članka (H. pametnosat) vidljivo je da "Operativni sustav Huaweijev Lite OS" već "sadrži podršku za Android i iOS uređaje";

Lite OS je nešto poput "Android Wear OS" - IoT OS, "starija verzija" Harmony OS. Harmony OS bi ga trebao zamijeniti do 2020. Za vjerovati je da će također imati podršku i za Android (i iOS) > "za kupce navikle na Google i njegove usluge i servise".

 

Ono što u članku nije direktno dovoljno jasno naglašeno jest da je ovaj Vision TV "smart speaker with big screen" (aka "smart display" - novi buzzword).

Globalno tržište kućnih pametnih zvučnika ("smart speaker") je u porastu; dok u USA i dalje dominira Alexa (Amazon) pa potom Home (Google), globalno je Baiduov uradak već pretekao Google, a Alibaba i Xiaomi su im za petama (> Canalys). Alexa u USA drži skoro 3/4 tržišta, globalno tek 1/4.

Google i Huawei su ovog mjeseca trebali predstaviti novi, zajednički pametni zvučnik; Trump je to izgleda shjebao. Nije teško za zaključiti tko će ovdje, u konačnici, izvući deblji kraj. Naime, već sad postoje spekulacije o adaptaciji novog IoT OSa kao novog standarda:

Neil Shah: Samsung and LG, apart from Oppo, Vivo and Xiaomi, could join the bandwagon in China (+ Baidu, Alibaba, Tencent). 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2019 2:11 (Zechina).
6 godina
offline
Re: Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojat
Idealan tv...da partija zna što radiš,govoriš,kako dišeš...itd
Nije bitno Jel mačka,crna ili bijela.Bitno je da lovi miševe:)
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojat
Nista sto drugi vendori vec ne rade/imaju ili su cak imali prije pa izbacili (kamere). Pitanje je ciji su paneli i koja tehnologija, pozadinsko osvjetljenje, kontrast, mogucnosti podesavanja, tocnost boja itd. Daljinski sa touchpadom je uzas, prije gro godina su prokljuvili sto zapravo funkcionira - klasicni i sa ziroskopom.

Ali neupucenima ovo valjda zvuci wow...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2019 9:30 (Mad Ant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojatnije

Zanimljivo koliku moć imaju tu Amerikanci - zabrane Kineze u svojoj zemlji i to praktički vrijedi za cijeli svijet..

 

We're all living in America

Amerika ist wunderbar

...

 

 

Svemir.
 
2 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojat
PaleRider kaže...

Zanimljivo koliku moć imaju tu Amerikanci - zabrane Kineze u svojoj zemlji i to praktički vrijedi za cijeli svijet..

 

We're all living in America

Amerika ist wunderbar

...

 

Meni se čini da će se to strmopisdit naopako, pogotovo ako Trumponju ponovno izaberu (a ima šamse, npr čim i ako objavi rat Iranu, retardi u društvu se aktiviraju i homogeniziraju uz samoproglašenog "najvećeg genijalca uopće").

Dok USA pokušava uništiti međunarodne norme i institucije (a uglavnom se samo sramoti i gubi međunarodnu vjerodostojnost i respekt), činezi strpljivo grade svoj "road and belt" prema Europi. Pa kad se nakraju USA zaziđa ne samo prema Meksiku već i ostatku svijeta, jadni "ostatak svijeta" (preostalih 7,2 milijarde od 7,5 - 95,73%) će vjerojatno zaživjeti u većoj slozi, miru i tehnološkom napretku nego li je sad.

Jbt, čeg god su se primili, sve su rasjebhali.

Dosta je da pukne globalna recesija, da njihova ekonomija implodira (uz malu "pomoć" Kine i drugih vjerovnika) i da npr zemlje OPECa uvedu npr petroeuro ili sl umj $.

Jest da imaju gro nuklearnog naoružanja (a to je glavni "argument" za izvoz US "demokracije" i pravila uopće), ali ako počnu prema EU prijetiti tim argumentom (Kini, Rusiji... više ne mogu), malo će se zamijeniti zemljini politički polovi.

Amerikanci stvarno misle da su si samodostatni; no nek probaju eksploatirati vlastite građane minimalnim nadnicama a plaćati ih svježe otisnutim dolarima bez pokrića.

E. Waren je neki dan pokazala da ima alternative; hoće li biti pameti, vidjet ćemo:
https://www.washingtonpost.com/opinions/2019/09/17/warrens-masterful-speech-new-york/

Warren argued that our inability to make any positive change on matters ranging from climate change, income inequality, gun control and health-care reform is the result of the corrupt capture of our government by the obscenely wealthy to keep and increase their money and power, the rest of us be damned. She outlined her plan... to tackle Washington corruption. It’s similar to legislation she introduced last year. “Corruption has put our planet at risk. Corruption has broken our economy. And corruption is breaking our democracy,” she said.

 

16 godina
offline
Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojatnije

Nova recesija dolazi tako da je vrlo vjerojatno da štrumpf koji obećaje poslove i kune se u domaće gospodarstvo ostaje na vlasti. Američka nacija je najdeblja na svijetu i prosječnog amerikanca boli k. za svijet - dalje od želuca i onog što im mediji serviraju ne znaju nit ne žele znati. Amerika je prijestolnica kapitalizma, prosječni amer je teški materijalist i Trump je sasvim logičan izbor.

Recesije se ponavljaju ciklički i to je posljedica kapitalizma - a sad su tu i klimatske promjene koje su drastično podcijenjene. Da li će bit novog rata oko Amerike i Irana - mislim da je to neupitno jer određenim profiterima je potrebna diverzija sa klimatskih promjena, ali to je čak u cijeloj priči i beznačajno.

Ključna riječ je klima i faktori iznenađenja - nepredviđeno ubrzanje i stalna pojavnost novih faktora koji utječu na istu i pojačavaju jedni druge.

Recesija će uskoro postati norma, a život će zbog ignorancije i opsjednutošću materijalizmom postati sve skuplji i teži, prvo za prosječnog čovjeka a onda i za ove koji se bogate na njihovoj patnji.

Svemir.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2019 13:56 (PaleRider).
 
2 0 hvala 0
5 godina
protjeran
offline
Huawei Vision - pametni 4K TV koji najvjerojatnije

Još da je OLED, bio bi stvarna konkurencija.

Daljinski mu je neloš - osim onima koji su probali LG-jev Magic Remote (ne postoji bolji daljinski i točka.).

 

U svakom slučaju, bravo za Huawei!

Pis on ju, tu :P
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice