Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar

poruka: 7
|
čitano: 2.487
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar".
6 godina
offline
Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar

zasto je ovo text?

 

Koga briga?

 

i ostali tekstovi, pročitajte u mojoj novoj knjizi!

 

:)

 

da, dosadno mi je  :))))

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar

Zašto MS aplikacije na Androidu zauzimaju puno prostora. Word, Excel, Power Point, Outlook, OneNote svaka preko 60 MB. Je li problem da u svaku pakiraju potrebne biblioteke, ili kompajler ubacuje dio MS frameworka u svaku aplikaciju. Zar ne bi mogli koristiti android native razvojni alat pa da kao google aplikacije zauzimaju po 10 - 30 MB.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Microsoft Word za Android prešao brojku od mil

-puno-malo su relativni.

-app može biti neovisna o ostatku osa, tj sve u svom folderu kao npr portable app (a to je ugl tako na andoridu, apk..) kao i glavni fičer linux juzea kojeg prigovaraju win načinu, tj ovisnosti i postojanju registryja.. (ili bilo koja ovisnost, softcentar, verzije kernela, sys-dllova i popularan dll-hell koji je posljedica). Prednost, app je tad neovisna o ostatku i to je ok filozofija, živi i radi u svom malom svemiru ili folderu i ne smeta niti ikako utječe na ostale appse-os .. dok je sasvim suprotno (filozofski drugi pogled) sve zajedničko diejliti na jednom mjestu i time eliminirati višestruko identične-slične fileove, tj smanjiti broj umnožaka nepotrebnog, + tako se i ažuriranje pojednostvi, tj tad si sve app istovremeno ažurirane, ali problem, tad moraju biti toga svjesne i spremne za novu verziju dll-a kao i to da neki regmanager o tome vodi brigu jer inače je divlji zapad.. app-1 radi, app-2 ne itd. primjer tog je npr gom player koji je tako baratao s kodekom, neovisno o win, istovremeno je to prednost i mana, odvisi s koje strane gledaš.

-za andorid je to normalno, očekivano, nasuprot tome na win bi bilo kako što priželjkuješ.. ali andorid nije win, ako želiš win imaš win itd.

+ na ovaj način možeš instalirati-ukloniti bilo koju app i nikako ne utječeš na ostatak.

+zauzeće? ozbiljno? .. to je moglo biti problem prije štajaznam sto godina? :)) ne danas, tj kriteriji su drugi, ne koliko neka app zauzima ili usporedi s igrama i sl. Odnosno, što držiš na uređaju, pc-tablet-mob.. trebaš na mobitelu word? pisat ćeš knjige? .. igre zauzimaju po recimo 50GB.. toliko ne zauzme noramaln uredski soft kompletan sa svim potrebnim (os, apps, tempovi i radni ..) a to je samo jedna igra itd. Problem je što s čime usporediti, relativnost i stvarna potreba, kao i dva suprotna stava što je bolje, odvojeno i tad se sve višestkuko množi pa i višak istih fileova koje app koristi, ili zajedno pa se sve istovremeno skrši ili radi.. to nije problem za outofbox distru-paket, ali postane nakon x-dana, tj održavanje pogotovo kad proizvođač nije iz 'iste kuće', nasuprot toga je mac-osx ili iphone, kupiš-uplaiš-radi. Da na androidu uvedu model ako na win, pola gurua bi si prerezalo žile jer intrinistički ne podnose MS-win-Reg.. i centralizaciju sustava koja je tad implicitno zadana. Linux želi ''slobodu'' a istovremeno je ta sloboda deregulacija=divlji zapad i zato je 'trošenje' resursa na veličinu filea najmanje važno, 60MB? .. 60GB. Ovako kukaš za klasu 'tetrisa', ako ti smeta, ne instaliraj ga, ako ti treba o čemu tad raspravljaš itd.

-naravno da nativne app mogu koristiti resurse OSa, no MS-MSO nisu nativne andorid app niti dolaze s defaultnim dllovima nekog andorida ili linuxa.. čak, ništa duđeg, komercijalnog nitko ne smije distribuirati osim ako ima odgovarajući ugovor s vlansikom, pa tako andorid ne dolazi s MSovim fontovima niti ms ima neki file treće strane. Hoće li jednog dana MSO biti kao što je LO-OO na linux distrama outofbox? Možda. Tad će to biti smanjeno, ali zauzeće u MB je nevažno, važno je da radi (i da to ne ovisi o ostatku niti da smeta ostatku), da je u GB tad bi bio problem.

 

edit: ili, ako ti neka druga app radi ono što trebaš, kao word, tad možeš birati i koristiti tu drugu app, neku nativnu koja 'troši' manje resursa-mjesta. Ako ta druga app ne može ono što može word, tad je besmisleno uspoređivati, kao i s tetrisom.

+ milijarda, to je rzalog zašto je MS krenuo u mobilne vode, nokijom.. i izgubio upravo od andorida i ostalih velikih igrača, daleko većih od malog-mekog. No prilagodio se, ako ne možeš pobijediti, pridruži im se.. i uspjeva. Tako će MS (win) sve više ličiti na linux, a andorid je fork linuxa, ne windowsa.. i za očekivati je upravo takav scenarij, odnosno, ne neki centralni reg koji bi kvalitetno omogućio zajednički suživot nekontroliranog broja neovisnih appsa u istom svemiru, tj tko to želi-treba ima win. (ne andorid, za sad a vjerojanto ni u buduće.. no ja lako pogriješim u predviđanjima).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2019 13:05 (ihush).
14 godina
offline
Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar

Nije problem 200 MB manje ili više, samo mi je čudno da sve MS aplikacije na Androidu zauzimaju višestruko više od ostalih a posebno od Googleovih. Nije moguće da je tolika razlika na funkionalnoj razini, jer i Gmail i Outlook app imaju iste mogućnosti, a Google ima par stvarno moćnih aplikacija koje su vrlo male. Mislim da je MS tu uvalio i dio koda po automatizmu koji i nije predviđen da se vrti na Androidu. Možda su to neke funkcije zakopane u bibliotekama, možda neki layer koji dodaje Visual Studio - Xamarin. Znam samo da se MS aplikacije na uređajima sa 1GB RAM-a vuku ko' prebijena mačka (u odnosu na ostale), a to je pokazatelj da tu nešto nije dobro optimizirano.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
 
3 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Microsoft Word za Android prešao brojku od mil
Bas neki dan mi LG V30 izbacio da Word previse radi u backgroundu... A nijesam ga koristio barem 2 tjedna... odmah je zavrsio na blacklisti optimizera.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar

Npr. WPS Office u jednoj aplikaciji od nekih 30-40 MB dobijete sve (Word (60MB), Excel (60MB), PowerPoint (60MB), PDF čitač i uređivač (30MB). Gdje su ovi strpali kod nije mi jasno. Jedino što nisam našao dobru alternativu za MS Office Lens, aplikacija je odlična. Ni jedna druga ne cropa tako dobro i brzo dokumente slikane iz kosa.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2019 15:53 (uss).
 
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Microsoft Word za Android prešao brojku od milijar

Ja sad ne razumijem iz ovog teksta, da li u tih milijardu preuzimanja spada i ovo što je predinstalirano na Samsung telefonima pa svaki put kad stisneš "Update all" skida update za aplikaciju koja je već bila gore?

Ili je to baš milijardu puta skinuto kao nova aplikacija na telefon koji nema Word gore po defaultu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice