Najbolja među novim serijama - Devs (2020)

poruka: 34
|
čitano: 11.287
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najbolja među novim serijama - Devs (2020)".
16 godina
offline
Re: Najbolja među novim serijama - Devs (2020)
Handle kaže...
overhaul kaže...

Serija je bulšit. Prije svega kvantna mehanika nije deterministička nego probabilistička

 

Odakle ti ta informacija kad već sto godina nema konsenzusa oko toga je li kvantna mehanika deterministička ili stohastička?

 

 

Ilustracija stavova s konferencije "Quantum Physics and the Nature of Reality”, July 3–7, 2011, International Academy Traunkirchen, Austria.

 Aj da se sad ne natežemo s time, evo moj brzinski link ima kraće i jednostavnije tumačenje,

ili recimo primjena baš u kvantnom computingu... https://royalsocietypublishing.org/doi/full/10.1098/rspa.2005.1546  iako naravno da uvijek možeš na netu naći stav koji ti odgovara, jer ne pričamo o vjeri da bi postojala neupitna dogma.
Da se vratim na seriju; 

Diablo86 kaže...
 Cgi vatru su morali napraviti, jer se lik nije sam zapalio. Nisu pazili na detalje jer snimku nije trebao nitko pobliže gledati.

 je samo slučajno se bavim tim za život, pa ti mogu reći da je danas lakše napraviti sim - radi već vrlo uvjerljivo i u realtimeu - skokni npr. do https://jangafx.com/software/embergen/, nego starinski patchati i keljiti spriteove ( i tko bi onda dva spritea stavio paralelno, bez kašnjenja... pa to nisu radili ni u prvom doomu iz 1993). 
Hoću reć  - "nisu pazili na detalje" ali su potrošili gro resursa i znanja napraviti cgi klona sergeja koji neće imati uncanny walley koji bi cura skužila? Opet se postavlja pitanje, zašto?
Čemu predstava - kremiraju tijelo i bok, nestao, otišao, nema ga. Mislim je kužim, sve mora izgledati gritty i simboličko i narativno za izglumljavanje pa nemaju problema s logikom da bi nekakav tajni agent doslovno živio u smradu i na stubama godinama da zaštiti ... stube(?) jer očito dok sjedi tamo i hrani golubove cijeli dan dok su ostali na drugim mjestima, nije mogao biti nikakav bodyguard sergeju, niti svom spy bossu(koji je također priča za sebe jer eto agent koji u garaži nije primjetio da ga prati zlosutni deda). Ili nemaju problema da je forest u jednoj epizodi lud i ne prihvaća many worlds jer je to sve fejk, a onda bez pardona odluči živjeti u simulaciji, koja nije fejk?  Plus, doznamo da su se gledali u simulaciji u budućnosti milijun puta, dakle onda su vidjeli da je many worlds ispravan, pa ako su vidjeli, čemu onda otkaz lyndonu koji je predstavio postupak i cijela maskerada? Zašto su pustili sergeja u devs kad su unaprijed znali da je špijun i što će napraviti? Iii tak. nemam inače problema sa fabulom ako sama sebe ne shvaća preozbiljno - dakle, neću riječi prigovoriti animeu, superjunacima, akcićima, ni plavušama koje imaju doktorat sa 19 godina, i usput znaju japansko mačevanje i kungfu. Da zaključim, prilično inteligentnije i virtuoznije sve ove teme pokriva jedan Rick and Morty koji je ne samo pažljiviji u fabuli nego i subverzivan jer se iz svega igra, parodira i ironizira. 


p.s.
na kraju se nesjećam; kak je uopće cura puštena iz umobolnice?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
6 godina
neaktivan
offline
Re: Najbolja među novim serijama - Devs (2020)
overhaul kaže...

Ili nemaju problema da je forest u jednoj epizodi lud i ne prihvaća many worlds jer je to sve fejk, a onda bez pardona odluči živjeti u simulaciji, koja nije fejk?  Plus, doznamo da su se gledali u simulaciji u budućnosti milijun puta, dakle onda su vidjeli da je many worlds ispravan, pa ako su vidjeli, čemu onda otkaz lyndonu koji je predstavio postupak i cijela maskerada? Zašto su pustili sergeja u devs kad su unaprijed znali da je špijun i što će napraviti? na kraju se nesjećam; kak je uopće cura puštena iz umobolnice?

 

spoilers and stuff

Nije prihvaćao many-worlds jer je htio kristalnu simulaciju baš njihovog svijeta da može gledati baš svoju kćer (po strogom determinizmu de Broglie–Bohma) dok je još bila živa. Nije imao problem s time što je završio u simulaciji jer je mogao fizički bit s kćeri (umjesto da je samo gleda), bez obzira na verziju. To da će tamo završiti nije znao jer je simulacija išla samo do određene točke u vremenu, a onda crnilo na ekranu.

Problem je bio u tome što je simulacija po de Broglie–Bohmu imala nejasnu sliku i nije imala zvuk. Many worlds simulacija ulazi u igru tek kad je Lyndon predstavi, svi događaji prije (uključujući Sergeja) su bili samo obrisi na ekranu po de Broglie–Bohmu.

 

Dečko se ušuljao kroz prozor i izvukao je nakljukanu lijekovima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2020 9:40 (Handle).
15 godina
offline
Najbolja među novim serijama - Devs (2020)

Završio kompletnu seriju sinoć i ocjena je da nije ni loša a nije ni bog-zna-čemu, otprilike da se tako izrazim.
Dobra za gubljenje vremena a ostalo manje više u skladu sa redateljem i scenaristima.

Te spike o kvantnoj mehanici ili fizici, te determinizmu, probalizmu, stohatizmu ili glupoizmu. je veća glupost pričati nego gledati o seriji. Kvantana mehanika je kao eto neki početak i temelj da se seriji dodaje SF elemenat nakon već 3. epizode pa skoro do kraja je čisti krimić sa blagim elementima SF-a.

Likovi su ubitačno dosadni, a glavni šef DEVS-a kao da je na bromazepamuz non-stop. Jedini lik je "o-ooo" tj. onaj debeljuca u DEVS-u u i pravi je melem za uši svaku liniju koja izgovara. Glavna glumica ok, ali nikako atraktivna čak ni kada hoda majici sa vidno istaknutim gaćicama. Zapravo osim gore onog starce "o-oooo" čitava ekipa je užasna, ali kada sastaviš užasnu ekipu dobiješ solidan temelj za dobru seriju. Da je gl. lik bila Kate Bakinsale onda bi sve bilo još gore.

I da, dobija li prolaznu ocjenu ova serija - od mene: ne dobija. (osim za kraćenje vremena pa treba čekati za nešto).
Nije baš čisti bulšit kao što kolega overhaul kaže ali šit je u neku ruku sigurno. Koliko, morat ćete odgledati seriju.

Još neki plusevi i minusi. 1. epizoda će vas zaintegrirati da odmah pustite drugu.
Muzika je odvratna, na trenutak sam morao smanjiti zvuk slušalica na 20% (a gledam sve od 40-70%).
Plus veliki su scene San Francisca i okolice. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Najbolja među novim serijama - Devs (2020)
Envy kaže...


I da, dobija li prolaznu ocjenu ova serija - od mene: ne dobija. (osim za kraćenje vremena pa treba čekati za nešto).
Nije baš čisti bulšit kao što kolega overhaul kaže ali šit je u neku ruku sigurno. Koliko, morat ćete odgledati seriju.
Još neki plusevi i minusi. 1. epizoda će vas zaintegrirati da odmah pustite drugu.
Muzika je odvratna, na trenutak sam morao smanjiti zvuk slušalica na 20% (a gledam sve od 40-70%).
Plus veliki su scene San Francisca i okolice. 

 Ma dobro, pretjerao sam, na forumu smo :) Prvo kao reakciju na nekritične panigirike u članku; - mislim, pa autor je bez pardona naslovio članak sa "NAJBOLJA među novim serijama" a drugo jer te prva epizoda i još druga fino zakače i zainteresiraju za svijet, podsjećalo je na epizode dark mirrora pa sam mislio, s obzirom da je u pitanju "SF", tu biti paralelnih svjetova i matrixa i boktepitaj čega... na kraju se svelo na to što si i ti spominjao pa je spuštanje zbog na početku visokih očekivanja rezultiralo razočaranjem. Da, ni ja nisam neki poklonik tih apstraktnih zvukova koji glume glazbu. Ja bih, upucajte me, unatoč preklapanjima glumica, i ne baš antologijskoj seriji, ipak u NOVE sf serije, Picarda postavio ispred ove "najbolje". Eh to me sad podsjetilo; altered carbon isto ima 2. sezonu vani, jel? Da vidim jel to kčemu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice