Ruska vojska prelazi na vlastitu Linux distribucij

poruka: 1
|
čitano: 1.640
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ruska vojska prelazi na vlastitu Linux distribucij".
8 godina
offline
Ruska vojska prelazi na vlastitu Linux distribucij

Da je samo vojska (i još samo ruska) u pitanju...
Russian OS Astra Linux introduced at Tianwan NPP (05.02.2019)

Prije tjedan dana sam to najavio:
https://www.bug.hr/forum/post/komentari-clanaka-bughr/huawei-zastitio-hongmeng-naziv-svog-os/5912570.aspx

Glede OSa za desktop računala (i potencijalnih novih ucjena / sigurnosnih prijetnji od USA):
J. Koreja je upravo nedavno najavila službeni, kompletan prelazak na Linux. Kineski NeoKylin Linux i ruski Astra Linux su već službeni OS; ovo sad će im samo dati vjetar u leđa.

Trump toliko uspješno svojim nevjerojatnim potezima izolira US proizvode od ostatka svijeta da (im) je šteta nepopravljiva.
Džaba ti sad Linux na Windowsima i Chrome OS. MS & Google su tek igračke i potencijalno oružje u rukama Zaphoda Beeblebroxa (usporedi "pogon beskonačne nevjerojatnosti" > Trump: "USA v. politika mora postati nepredvidljiva").


Baza bilo kojeg poslovnog odnosa je povjerenje. Trump pak carinama itd toliko šamara vlastite PARTNERE (Kanada, Meksiko, ...Britanija, EU, ...Kina) tako da je normalno da, tko god može, okreće leđa Americi (i njihovim standardima, licencama, ugovorima... tehnologiji).
https://www.theverge.com/2019/5/31/18647410/trump-mexico-tariffs-usmca-trade-us-tech-industry

Čak i da sad, primjerice, nakon najnovijih suludih carina + ucjena Meksiku, Kongres & Senat (demokrati & republikanci) izglasaju impeachment (smjenu Trumpa), šteta je nepopravljiva. Ako milijarde ljudi pređu na Linux, nema tog mita&korupcije (kao u Munchenu nekoć) da ih vrati pod PRISM Windowse.

 

Za one kojima je promaklo:
Nakon što je transamerički "Trumpov" NAFTANAFTA 2 ("bescarinski") sporazum konačno trebao biti ratificiran (a nakon što ga je Trump prethodno rashjebao, uveo carine na čelik Kanadi itd), lik najavljuje carine 5>25% "Meksiku", a u stvari vlastitoj auto-industriji, repromaterijalima za vlastitu industriju itd.
Free trade my ass.
NAFTA 2 (USMCA) je trebao biti USA odgovor na EU i Kinu (a i npr nadolazeću Indiju).

 

Povjesničari će umirati od smijeha:
Prvo je Bush junior, umj. da još1991. uredi (Reaganov! - 1988.!) NAFTA sporazum i popravi međunarodni "utjecaj" US, odlučio ratovati po Iraku i Afganistanu.
Kina im je za to vrijeme trgovački preuzela čitavu Afriku (rijetki metali itd). Bushev Bolton odlazi u UN, po vlastitim riječima "rasturiti UN". Izmišlja se nepostojeće oružje masovnog uništenja u Iraku itd. Isti Bolton koji odnedavna iste pisdarije radi za Trumpa (npr izlazak iz međ. sporazuma s Iranom, sankcije i ponovni pokušaj izazivanja rata)!
Onda dolazi Trump, koji 2017. torpedira "Obamin" :D NAFTA i praktički ga tek preimenuje u USMCA (2018).
Nakon što je konačno (?) započela ratifikacija trans-US saradnje (od Meksika do Kanade), sada - 2019. - Trump puca u vlastiti (ne)sporazum.

 

Idiokracija + nekompetencija poput... npr Bandića na steroidima (primjer: ako se tko još sjeća Bandićevog "modela" - a u stvari uništenja - POS-a).

 
17 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice