Znanstvenici kvantnim računalom simulirali povrata

poruka: 33
|
čitano: 11.262
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Znanstvenici kvantnim računalom simulirali povrata".
8 godina
offline
Znanstvenici kvantnim računalom simulirali povrata

Marksisti su govorili da se ništa ne događa po volji čovjeka (pojedinca) nego po povijesnoj nužnosti. Možda je pretjerano, no još je pretjeranije govoriti da se povijest vrsti oko povijesnih osoba. Takvih ljudi kakav je bio Hitler bilo je onda u Njemačkoj u svakoj birtiji. Da se takav danas pojavi, strpali bi ga ludnicu. U znanosti isto tako. Američki povjesničar, istraživač periodnog sustava Eric R. Scerri pokazao je da je uz Mendeljejeva bilo još najmanje 5 suotkrivača periodnog sustava od kojih je najpoznatiji Lothar Mayer, pa su obojica svojedobno bili nagrađeni Davyjevom medaljom (onda najvećim priznanjem za kemičara, nešto kao danas Nobelova nagrada) za svoje otkriće. Kad vrijeme sazrije za to, uvijek se nađe netko da pronađe nešto revolucionarno ili da pokrene povijesne događaje. Zašto se pak obično misli drugačije? Pa zato što je lakše zapamtiti, pa i shvatiti povijest kao biografiju nego kao faktografiju, a još manje kao analizu. Neka vrsta polularizacije (povijesne) znanosti.   

 
3 0 hvala 1
14 godina
offline
Znanstvenici kvantnim računalom simulirali povrata

Forum je kao vremenski stroj. Spojiš se i čitaš poruke napisane danima, ako ne i tjednima unatrag. Na temi "Što se događa s našim društvom?" začas odeš 80 godina u prošlost. 

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2020 8:56 (Ezio).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Znanstvenici kvantnim računalom simulirali povrata

Ovo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Predestination_(film) < LOL, Bug forum je izgleda i dalje na propalom MS Silverlightu??? Ne prima zagrade u URLu? edit- sad opet radi???
https://is.gd/predestination_wiki

https://www.imdb.com/title/tt2397535/
ili, još bolje, original:
"All You Zombies": "I know where I came from—but where did all you zombies come from? i "I'm my own Grandpa" <- iskorišteno i u filmu:

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2020 17:57 (Zechina).
 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice