Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 46.321
|
čitano: 14.104.829
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mad Ant kaže...
Anđeo bez falinge kaže...
minarelli kaže...

jebo te u ovoj temi dobit odgovor na nesta je nemoguce

 koliko novaca toliko glazbe..

ima prenizak PQI 1300..

osobno ne bih ispod serije 7300/7400 (PQI 1700/1900)

 

u suštini bi ti jedini apsolutan odgovor na pitanje kakav je u RL mogao dati onaj koji ga je kupio i kome " ne trzaju/ne trzaju sport i filmovi)"

 Ja ne bih ispod 8000, a i 120Hz ce pomoci kod trzanja... Ali to kosta.

 Limit je 3000kn tak da nekaj do te cijene trebam

14 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
anttee11 kaže...

Bio sam zagrijan za QLED TV Samsung QE49Q6FN, ali razlika između 49" i 55" verzije me odbila. Sad mi se po karakteristikama svidio Samsung UE55NU8002 55". U ponudi Elipsa je 5999kn. Jel ima koji bolji tv od navedenog, a da ne prelazi 6000kn?

 nema, to je best buy za 6k

10 godina
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
I ja trazim u toj cijeni , samo mislim da cu 43 incha i najbolje sto ssm nasao je 43nu7192 za 3000kn.

This time next year we'll be millionaires
12 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Svi televizori u trgovini imaju povišeno osvjetljenje, preizražene (tj. vivid) boje i vrte demo snimke visoke rezolucije kako bi prikrili četiri stvari kada računamo i zvuk.

 

  1. Slabiju izvedbu pozadinskog osvjetljenja (250-300 cd/m2) koje je jednostavno premračno za normalnu upotrebu televizora u osvjetljenoj prostoriji (npr. monitor ispred mene koji se gleda sa daleko manje udaljenosti ima 400 cd/m2). Jače osvjetljenje zahtjeva kvalitetnije komponente, čitaj skuplje je za proizvodnju, i ono neće otići u vječna lovišta nakon mjesec rada kao što bi se desilo da npr. Philipsu koji je izrađen od najjeftinijih kineskih komponenti jednostavno dignemo napon i dobijemo isto svjetlo. Prvo što napraviš kada dođeš doma na bilo kojem televizoru je da ugasiš taj shop-mode, a glavni razlog nije ono pod (2) već to što nikada nije preporuka držati bilo što na maksimumu pa bio to broj okretaja auto motora, frekvencija procesora ili osvjetljenje televizora ukoliko točno ne znaš što radiš, svjestan si posljedica, i osigurao si kvalitetnu okolinu koja će to pratiti. Kvalitetniji televizori će uz taj maksimum povrh toga ostaviti i određenu granicu radi sigurnosti jednako kao i napajanja i zvučnici. Lošiji televizori i ovo deklarirano mogu postići samo u idealnim uvjetima. Moja napajanja CoolerMaster 600W continuous ima 700W maksimalni power output, dok Corsair RM850X ide dobro preko 1000W. Za 400W deklarirano kinesko napajanje bit ćeš sretan ako ne izgori kada ga opteretiš sa više od 250W. Potpuno ista stvar je sa zvukom. Neki proizvođači da mogu izvući 50W RMS na kutiju bi napisali 20.000W. Brightness monitora doma mjereno instrumentom na 6.500K je 15/100, no kako prostorija nema puno svjetla ja ga držim na 0 (slovima: nula), a vjerojatno bi bilo i manje da može. Da znate koliko sam vidio monitora kojima je default brightness 70/100 i više, a imaju tamniju sliku i koje nikome nebih preporučio za dulje korištenje, posebno u uredskim uvjetima. I druga stvar vezana uz osvjetljenje je to što jače svjetlo u shop modu prekriva a) neujednačenost osvjetljenja i b) probijanje svjetla po rubovima koje se daleko manje primjeti zato jer cijela slika probija, a kako je ljudsko oko osjetljivije na sjene i tamnija područja prije će vidjeti razliku kod slabijeg nego kod jačeg svjetla.
  2. Vivid boje su upečatljive na prvu, ali vjeruj mi da ćeš ubrzno poželjeti sliku da bude onakva kakva je u prirodi. Samsung se dosta voli igrati sa žarkim bojama, pa čak i u home modu. Poslje njega sljedi LG, te Panasonic i Sony na kojima je slika tvornički daleko prirodnije postavljena. No to nije nešto što se ne da naknadno podesiti kako treba. Philips s druge strane sa VA panelima koje je počeo ugrađivati prošle godine čak i u shop modu izgleda grozno blijedo i ne želim ni misliti kako bi to izgledalo kada bih stavio normalan preset. Stvar jeftinog panela i ništa drugo. Na webu postoji gomila stranica pomoću kojih je moguće relativno jednostavno podesiti boju i gamu monitora ili televizora. The Lagom LCD Monitor Test Pages, Flatpanels Online Monitor Test, Photoscientia Monitor Calibration and Gamma Assessment PageW4ZT ili PhotoFriday stranice su stvarno jednostavne i brzo se da namjestiti relativno dobra slika. Postoje i stranice na kojima možete testirati svoj Color IQ. Isto tako postoji dosta free i open-source softvera pomoću kojeg se to da napraviti. Imaš besplatne predloške AVSHD709 (500MB) ili HCFR Patterns DVD (60MB) koje koristiš sa Media-DVD-BluRay playerom ili možeš koristiti besplatne generatore slike počevši od sasvim jednostavnih programa kao što su CheckeMON (280kB) i IsMyLcdOK (250kB) preko malo naprednijeg softvera kao CalibrationAider (550kB), FlatpanelsDK Monitor Test (1.5MB), Monitors Matter CheckScreen (1.0MB), Nokia Monitor Test (375kB, napravljen sredinom 90-tih zbog čega ima problema sa novijim hardverom ali dosta drugog softvera je bazirano na ideji), Nokia_EIZO Monitortest (500kB), Nokia_SerwisTV Monitortest (650kB), Nokia_Tireal TFT Test (35kB), pa do softvera koji se plaća kao što je PassMark MonitorTest (4.0MB) ili dosta skupi ($80-$800) DisplayMate. Moja preporuka ipak ide na besplatni CalMAN HTPC Pattern Generator (800kb, v1.2.51.12, direkt link) koji u obzir uzima i ljudsku percepciju svjetla a ne samo digitalni nivo. Za podesiti gamu može se koristiti besplatne Advanced Gamma Corrector, Calibrize, Monitor Calibration WizardQuickGamma ili Calibrillu koji je ipak nešto napredniji softver. Svi programi su besplatni plus portable (osim Calibriza i QuickGamme) i mogu se naći na webu, ali ukoliko bude problema uvijek mogu pogledati što imam u privatnoj kolekciji ;).
  3. Razlika u kvaliteti slike kod UHD rezolucije, odnosno kvalitetnijeg signala je daleko manja i daleko se manje vide razlike među proizvođačima zato jer procesor ima daleko manje posla oko obrade i skaliranja slike. To je prostor koji naravno koriste svi jeftini proizvođači. Sony generalno najbolje odrađuje posao oko obrade slike kod lošijeg signala. Panasonic barem u višim serijama ima isto dobru ali po meni ipak nešto lošiju obradu u odnosu na Sony. Kod nižih serija nisam baš nešto uspoređivao, ali nevjerujem da će prosječan korisnik vidjeti razliku u obradi slike kod LGa, Panasonica, garfieldova čudotvornog P5 Philipsa ili Samsunga. Mogu potvrditi da nekakvih uočljivih abnormalija na nijednom LG-u srednje i više klase nisam vidio, Philipsi me zapravo toliko i ne interesiraju zbog drugih problema koje na njima vidim daleko prije ali uzmimo da nemaju lošu obradu, Samsung mi je oduvijek bio malo problematičan što se toga tiče i dosta puta vidim šum ali vjerojatno sam već naučio što treba tražiti - počnem od serije 5 i završim na seriji 8 i vide se iste stvari samo manje uočljivo ali ne mogu reći da je to toliko loše na višim serijama. Razni TCL ili Vivaxi u raznim varijantama naravno da nisu na nivou ovih proizvođača od ranije ali kao što sam rekao na početku da nije toliko razlika što se tiče samih panela. Vidjeti veliku razliku na kvalitetnom UHD signalu što se tiče obrade nevezano uz bilo kojeg proizvođača ako iz priče izbacimo kvalitetu panela gotovo je nemoguće, tko kaže suprotno laže.
  4. Zvučnici 2cm x 2cm ne mogu dati kvalitetan zvuk neovisno o proizvođaču. Na televizoru dosta koristim interne zvučnike a zvuk držim na 6/100 kod normalnog gledanja, 12 u filmu radi boljeg dojma i kao kompenzacija zbog realno slabije mogućnosti reprodukcije niskih frekvencija i maksimalno 20-25 ali baš kada glumci govore sebi u bradu ili imaju specifičan naglasak pa da ipak sve pohvatam budući da titlove rijetko koristim. Ukoliko na televizoru imaš potrebu (što dosta vidim na forumima), zvuk držati na 50% i više ili ti zvučnici televizora spadaju u onu kategoriju 20.000W od ranije ili stvarno imaš problema sa sluhom. Sony unatoč visokoj cijeni ima relativno loše rješen zvuk, ali to je ipak miljama daleko od 2x5W zvučnika kakve nalazimo u nekim turskim i kineskim televizorima. Dobro je što dosta proizvođača danas za zvuk koriste rješenja proizvođača koji se već duže vrijeme bave tim poslom kao što su JBL (TCL, Hisense i još neke druge Vestel marke), Harman-Kardon i drugi pa si barem donekle siguran da do 2/3 zvuka nećeš imati veliko izobličenje. Ono što kod ozbiljnih proizvođača posebno kod viših serija radi još kvalitetnijih komponenti u zvuku nećeš čuti je šum. Što se zvuka tiče Philips ne spada u ozbiljne proizvođače. Kvalitetu zvuka televizora u trgovini zbog okoline ne možeš ocijeniti nikako.

Ovo što garfield pokušava podvaliti da svi Philipsi u trgovini imaju lošu tvornički podešenu sliku na svemu osim OLEDa nije čak ni za nasmijati se. Ukoliko je procesor koji je zadužen za obradu slike potpuno jednak na LED i OLED televizoru i na OLEDu ima tvorničke postavke koje daju dobru sliku, zašto te iste postavke na LED televizoru daju lošiju sliku u odnosu na konkurenciju. Kada taj televizor odneseš doma imat ćeš bolju sliku. Možeš si mislit. Slika će zbog (1) biti izrazito lošija zato jer si smanjio osvjetljenje, zbog (2) minimalno bolja ali ipak u granicama loših panela koje Philips ugrađuje, zbog (3) nećeš uopće vidjeti razliku jednako kao što nećeš vidjeti veću razliku kod bilo kojeg OLEDa upravo zbog specifične situacije budući da pozadinskog osvjetljenja ni nema tako da Philips tu i da hoće ne može sfušati, svi televizori praktički koriste jednak LG panel (i opet se nema gdje sfušati), a razlika u slici na kvalitetnom signalu su stvarno minimalne zato jer kada netko kupi televizor od 10k kuna na njemu sigurno neće gledati HTV već će se pobrinuti da gleda kvalitetan signal gdje neke velike obrade signale od strane televizora zapravo ni nema. Kako Philips iz već definiranih komponenti dobije dvostruko veću vršnu svjetlinu što 'pametni' recenzenti hvale? Sasvim jednostavno. Ugrađuju najbolji panel u odnosu na one s kojima su do sada radili i diletanti su odmah došli do zaključka da zašto nebi sve malo overclockali. Naravno da postoje razlozi zašto drugi sa OLEDom ne idu na tu svjetlinu, ali kada netko proizvodno ima definiran kraći životni vijek kao i kod televizore koje je proizvodio do sada i kada si vidio da ne moraš dati garanciju da se slika neće zapržiti, onda da. Ono gdje Philips kod OLEDa ipak ima prostora za napredak su jeftina plastika u konstrukciji, loša naponska jedinica i zvuk kojeg ne želim komentirati, ali ništa od toga u većoj mjeri ne utječe na samu sliku tako da ona nije lošija od konkurencije. Ovo da Philips ima loše demo Ultra HD snimke iako je gotovo u svim trgovinama riječ o istom materijalu koji se pušta na sve televizore je sama za sjest i plakat. Pokušava progurati i to da spliteri kvare digitalni signal a eto uvijek se potrefi da se baš Philips posljednji spoji u niz pa ima najslabiji signal no tu ga pobija narav digitalnog signala i zakon vjerojatnosti. Čak ni Vivax i ekipa nemaju toliko problema sa tvorničkim postavkama ili s time kako ćeš ih spojiti na spliter koliko ih ima Philips. Ja još nikada nisam vidio da Sony serije 9 nije imao bolju sliku od drugih televizora u trgovini ne računajući OLED pa stavio ga ti na bilo koji ulaz splitera ili koristio različite dužine HDMI kabela. Isto tako kada spojiš nešto kao Vivax i sl. uvijek ćeš imati lošiju sliku u odnosu na LG, Panasonic, Samsung ili Sony. Ista stvar vrijedi i za Philips.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2019 14:33 (Leon4rdo).
 
12 0 hvala 6
5 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...

U prodaonici, ne možeš nikad 100% uspoređivat kvalitetu slike:)) Jer kao prvo, ne prikazuju svi televizori jednaku "kvalitetnu" sliku u tvorničkim postavkama, što važi posebno za Philips LCD modele osim OLED modele:) Kao drugo može biti razlika u samom tv signalu ako se to uspoređiva..Kao treče, nisu svi promo materiali jednake kvalitete itd.. Philips možeš jedino uspoređivat sa drugima, ako ga podesiš u koji drugi mod osim tvorničkog.. Ja imam osobno Philips model 7303, i kad sam ga kupovao sam ga uspoređivao sa nekoliko televizora u tom cenovnom rangu, i nijedan nije bio bolji ako gledamo ukupnu kvalitetu slike:)) Malo pogledaj testove za Philips modele, pa češ poslije vidjet dal je loš ili dobar..! A uopšte, da napišeš da je Philips televizor dve stepenici niže od konkurencije, se odmah vidi, da pišeš laži ili slabo vidiš:))) Izvini ali drukčije ti ne mogu kazat..Jer dve stepenici niže, može biti jedino ako ga usporediš sa kojim OLED televizorom:)) .I što se tiče P5 procesora je među najboljima na tržišču, u nekim segmentima čak i najbolji procesor ovog trenutka..Ovdje je citat iz jednog testa. I to vredi za prvu generaciju P5 procesora.. Tako, da prestanite več jednom na tom forumu izmišljat stvari..!

 

 

 

 

 

 

 Pozdrav,

Konkretni model koji sam tri dana analizirao je Philips 8503. Nikakva usporedba u dućanima (sve modele sam zasebno koristio i analizirao, q9fn sam kupio, oko čega sam tjednima imao sporove sa vrhovnim vođom doma :)) . Model 7303 koji navodite nisam imao volje ni uzimati, obzirom na iskustva sa modelom iz više serije. Za 7303 stvarno ne znam, iskreno bi me jako iznenadilo da je išta bolji od dosta skupljeg modela. Naveo bih stvari koje su mi bile slabe:

Polazišna točka je bila movie predložak za kalibraciju slike. Totalno me izludjelo balansiranje između slabog kontrasta/ispranosti boja i pokušaja naglašavanja boja da bi se takav prikaz izbjegao. U jednom trenutku odustao sam i od setiranja najnižeg delta odstupanja samo da "na silu" dobijem oku kako-tako prihvatljivu sliku. Pojačavanjem crvene dobije se intenzitet, ali na kraju sve izgleda umjetno, preplastično. U niskom cjenovnom segmentu to je potpuno prihvatljivo i ne treba očekivati čuda, ali cijenu jednostavno ne opravdava. Čitao sam na netu da je ppi 2900 (!) , pa eto da se nadovežem i na značaj ppi indexa koji nije uvijek mjerodavan za izvlačenje zaključka o ukupnoj kvaliteti slike.

Ovdje bih ipak donekle povukao kočnicu jer opće je poznato da postoje razlike u panelima i za iste modele, pa na nekom može biti manje ili više izražen blooming i slično, ali razlike među panelima u mogućnosti ispravnog prikaza boja i kvalitete kontrasta ipak ne mogu biti tolike da bi navedeni model ikako bio konkurentan drugim proizvođačima koje sam naveo u istom cjenovnom rangu. Nije mi cilj nikakvo osporavanje, svatko bira što mu paše, ali nije baš da sam iz auta pogledao u izlog elipsa i zaključio: e, ovaj mi nije baš nešto :-) 

13 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Sad ćeš dobiti odgovor da lažeš, izmišljaš i da trebaš okulistu, a njemu će uredno od Philipsa sjesti na račun koji ojro za sendvič od tirolske

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
12 godina
protjeran
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

@Pasjiskot

 

Neznam kako si ti došao do zaključka, da taj model nije nešto posebno..Ako se napravi kalibracija kako treba, onda je slika na tom modelu veoma dobra:)) Samo treba gamu podesit na 1, i dobijaš veoma dobre boje.. A možeš si i ovdje pogledat testove , koji mislim, da ipak znače više nego tvoja zapažanja..!

 

https://www.produkttest24.com/philips-55pus8303-12-mit-4k-aufloesung-und-ambilight-im-praxis-test/

 

http://www.blogproductreview.com/philips-8503-review/

 

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/137846-philips-pus8303-test-pierwszy-telewizor-z-nano-cell-producenta-100hz-z-procesorem-p5-zamiesza-na-rynku.html

 

A ovdje su postavke za taj model.

 

Image Style: Movie

Color: 50
Contrast: 70
Sharpness: 1-2 *
Brightness: 50

 

Color / Color Enhancement: Off
Color / Color Temperature : Warm
Contrast / Constrast mode: Optimized for images
Contrast / HDR Upscaling: Off / On *
Contrast: HDR Premium: Off-Maximum / auto *
Contrast / Dynamic Contrast: Off
Contrast / Video contrast: 100
Contrast / light sensor: Off
Contrast / Gamma: 0

 

Sharpness / Ultra Resolution: Off / On *
Sharp Image / Noise Reduction: Off
Sharp Image / MPEG Artifact reduction : Off
Motion / Motion Style: Movies / Standard

 
0 5 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Cjene Lg televizora 2019.

 

OLED77W9PLA OLED TV 12.999 euro

OLED65W9PLA OLED TV  6.999 euro

OLED65E9PLA OLED TV  3.999 euro

OLED55E9PLA OLED TV 2.999 euro

OLED77C9PLA OLED TV  7.999 euro

OLED65C9PLA OLED TV  3.499 euro

OLED55C9PLA OLED TV  2.499 euro

 

 

75SM9000PLA LCD TV  3.799 euro

65SM9010PLA LCD TV  2.499 euro

55SM9010PLA LCD TV  1.799 euro

49SM9000PLA LCD TV  1.399 euro

65SM8200PLA LCD TV  1.699 euro

55SM8200PLA LCD TV  1.199 euro

49SM8200PLA LCD TV  999 euro

86UM7600PLB LCD TV  3.799 euro

75UM7600PLB LCD TV  2.299 euro

55UM7660PLA LCD TV  999 euro

43UM7600PLB LCD TV  699 euro

65UM7450PLA LCD TV  1.299 euro

55UM7450PLA LCD TV  799 euro

50UM7450PLA LCD TV  699 euro

43UM7450PLA LCD TV  599 euro

 
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...

@Pasjiskot

 

Neznam kako si ti došao do zaključka, da taj model nije nešto posebno..Ako se napravi kalibracija kako treba, onda je slika na tom modelu veoma dobra:)) Samo treba gamu podesit na 1, i dobijaš veoma dobre boje.. A možeš si i ovdje pogledat testove , koji mislim, da ipak znače više nego tvoja zapažanja..!

 

https://www.produkttest24.com/philips-55pus8303-12-mit-4k-aufloesung-und-ambilight-im-praxis-test/

 

http://www.blogproductreview.com/philips-8503-review/

 

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/137846-philips-pus8303-test-pierwszy-telewizor-z-nano-cell-producenta-100hz-z-procesorem-p5-zamiesza-na-rynku.html

 

 

 Evo, pročitao sam recenzije na sve tri stranice,  pa sam iskreno zaprepašten, ključnim bih naveo ovaj dio na drugoj:

"Its overall image quality is high, but it shines especially for its ability to reproduce color naturally, and also for the level of detail it throws in dark areas, which is very close to that of the solutions with backlighting FALD."

O "kalibraciji" ne bih, zna se što se podrazumijeva pod kalibracijom. Uh, da nisam možda kontrast zaboravio stavit na 70 pa mi je zato umjesto NEAR FALD solutiona navedeni model izgledao kao obični ips model sa edge-lit osvjetljenjem :-) ? Jako probijanje na crnoj kao i samu "dubinu crne" nisam ni navodio u osvrtu iz teksta prije, jer mi se činilo da se očekivanje u tom pogledu podrazumijeva za tu kombinaciju panela i načina osvjetljavanja.

Prvi dio rečenice: ok, moguće da sam dobio sfušani panel koji je imao problem s prikazom boja

Druga rečenica iz recenzije: tehnološki nije ni realno i recenzija je čisto trollanje, pa taman da su dobili taj tv direktno iz philips tvornice. Moguće je uspoređivati ali uz baš neki očajno izveden FALD, pa takav još nisam uopće ni susreo ove godine da budem iskren. Za level of details in black areas se slažem samo u pogledu detalja bijelo/sive boje na crnim trakama. Ispričavam se na sarkazmu, ali morao sam. Znači, da postoji 200 recenzija sa sličnim osvrtima, bio bih 100% uvjeren da je svih 200 napisala ista osoba, zaposlenik u philipsu, ili je svih 200 dobilo besplatan tv nakon recenzije.

 

Pa samo malo, koja je realno moja korist da neku firmu pljujem bez veze, a skoro sve druge uzdižem? Ima li to realno smisla? Ja velim, da napišem nešto obzirom da se ovim stvarima bavim već neko dulje vrijeme, pa čisto da potencijalno olakšam nekome kupnju, a završim u raspravi o philips tv-ima. Ovo je moj zadnji post na ovu temu, Garfielde, oprostite ako se osjećate prozvanim, cilj mi nije bez veze kontrirati i stvarno nije ništa osobno. U mojoj realnosti stvari su takve, a ako Vi drukčije gledate na to, to isto poštujem.

Edit: vidim u recenziji i - izvrstan prikaz HDR materijala, uz philips specifikaciju VRŠNE svjetline od 400 nita! Ma blah, ne da mi se više... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2019 1:42 (Pasjiskot).
6 godina
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Memphis kaže...

 

Da IPS zna biti bolje izveden od VA panela nije novost kao što se vidi u ovom videu.

 relativno da, relativno ne.

tek u mračnoj prostoriji vidiš da na IPS panelu slika blijedi dok u osvjetljenoj to ne primjetiš.

niti je na IPS panelu crna "siva"... što stalno govorim a ljudi se hvataju na engleski gray (englez  tu neće reći pale, blanch)

i na tom videu vidiš bolje detalje na VA panelu; odijelo, unutrašnjost vozila, dok je na IPS-u svaki taj detalj skriven i čovjek bi rekao da je crna bolja.

je, ali nije bolji kontrast.

 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
5 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nisam siguran gdje da ovo napišem (znam da ne pripada tu) ali Bug Bug Bug što to izvodiš... Pogledajte svi Twitter gamers nexusa iz nekog razloga BugTV je claimo određen broj njihovih videa... Vjv je neka greška ali i dalje netko tko radi u Bugu ako ovo čita, što izvodite??? 

 
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Pasjiskot kaže...
garfield1 kaže...

@Pasjiskot

 

Neznam kako si ti došao do zaključka, da taj model nije nešto posebno..Ako se napravi kalibracija kako treba, onda je slika na tom modelu veoma dobra:)) Samo treba gamu podesit na 1, i dobijaš veoma dobre boje.. A možeš si i ovdje pogledat testove , koji mislim, da ipak znače više nego tvoja zapažanja..!

 

https://www.produkttest24.com/philips-55pus8303-12-mit-4k-aufloesung-und-ambilight-im-praxis-test/

 

http://www.blogproductreview.com/philips-8503-review/

 

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/137846-philips-pus8303-test-pierwszy-telewizor-z-nano-cell-producenta-100hz-z-procesorem-p5-zamiesza-na-rynku.html

 

 

 Evo, pročitao sam recenzije na sve tri stranice,  pa sam iskreno zaprepašten, ključnim bih naveo ovaj dio na drugoj:

"Its overall image quality is high, but it shines especially for its ability to reproduce color naturally, and also for the level of detail it throws in dark areas, which is very close to that of the solutions with backlighting FALD."

O "kalibraciji" ne bih, zna se što se podrazumijeva pod kalibracijom. Uh, da nisam možda kontrast zaboravio stavit na 70 pa mi je zato umjesto NEAR FALD solutiona navedeni model izgledao kao obični ips model sa edge-lit osvjetljenjem :-) ? Jako probijanje na crnoj kao i samu "dubinu crne" nisam ni navodio u osvrtu iz teksta prije, jer mi se činilo da se očekivanje u tom pogledu podrazumijeva za tu kombinaciju panela i načina osvjetljavanja.

Prvi dio rečenice: ok, moguće da sam dobio sfušani panel koji je imao problem s prikazom boja

Druga rečenica iz recenzije: tehnološki nije ni realno i recenzija je čisto trollanje, pa taman da su dobili taj tv direktno iz philips tvornice. Moguće je uspoređivati ali uz baš neki očajno izveden FALD, pa takav još nisam uopće ni susreo ove godine da budem iskren. Za level of details in black areas se slažem samo u pogledu detalja bijelo/sive boje na crnim trakama. Ispričavam se na sarkazmu, ali morao sam. Znači, da postoji 200 recenzija sa sličnim osvrtima, bio bih 100% uvjeren da je svih 200 napisala ista osoba, zaposlenik u philipsu, ili je svih 200 dobilo besplatan tv nakon recenzije.

 

Pa samo malo, koja je realno moja korist da neku firmu pljujem bez veze, a skoro sve druge uzdižem? Ima li to realno smisla? Ja velim, da napišem nešto obzirom da se ovim stvarima bavim već neko dulje vrijeme, pa čisto da potencijalno olakšam nekome kupnju, a završim u raspravi o philips tv-ima. Ovo je moj zadnji post na ovu temu, Garfielde, oprostite ako se osjećate prozvanim, cilj mi nije bez veze kontrirati i stvarno nije ništa osobno. U mojoj realnosti stvari su takve, a ako Vi drukčije gledate na to, to isto poštujem.

Edit: vidim u recenziji i - izvrstan prikaz HDR materijala, uz philips specifikaciju VRŠNE svjetline od 400 nita! Ma blah, ne da mi se više... 

 Ma to ti nije OLED, da bi očekivao vrhunski kvalitet slike:)) Jedni ste malo smješni.. Ali za takve pare što se dobija, veoma dobar televizor..! A ko ne voli IPS panele, može kupit onda model 7303 ili 7803 sa MVA panelima koji su isto veoma dobri televizori u tom cenovnom rangu:) A ako očeš stvarno "odličan" Philipsov LCD onda se uzme model 8102:)) A, da češ dobit danas stvarno odličan LCD koji nema mana to zaboravi..! A ti sada možeš zbog mene, i dalje pisat stvari koje te osrečuju.. I još nešto zapažam. Da toliko ljudi, koji se bave nekakvim recenzijama nema ni na jednom drugom forumu:)) Pa tako mala zemlja, a puno ljudi koji se bave recenzijama.. Kao, da je to nekakav posao u Hrvatskoj.. Darko sa HD televizije polako neče trebat više pravit recenzije, jer vas ima puno drugih koji se time bavite..

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2019 9:52 (garfield1).
12 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Toliko o predviđanjima da će osnovna cijena OLEDa značajno opasti u 2019 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...
Pasjiskot kaže...
garfield1 kaže...

@Pasjiskot

 

Neznam kako si ti došao do zaključka, da taj model nije nešto posebno..Ako se napravi kalibracija kako treba, onda je slika na tom modelu veoma dobra:)) Samo treba gamu podesit na 1, i dobijaš veoma dobre boje.. A možeš si i ovdje pogledat testove , koji mislim, da ipak znače više nego tvoja zapažanja..!

 

https://www.produkttest24.com/philips-55pus8303-12-mit-4k-aufloesung-und-ambilight-im-praxis-test/

 

http://www.blogproductreview.com/philips-8503-review/

 

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/137846-philips-pus8303-test-pierwszy-telewizor-z-nano-cell-producenta-100hz-z-procesorem-p5-zamiesza-na-rynku.html

 

 

 Evo, pročitao sam recenzije na sve tri stranice,  pa sam iskreno zaprepašten, ključnim bih naveo ovaj dio na drugoj:

"Its overall image quality is high, but it shines especially for its ability to reproduce color naturally, and also for the level of detail it throws in dark areas, which is very close to that of the solutions with backlighting FALD."

O "kalibraciji" ne bih, zna se što se podrazumijeva pod kalibracijom. Uh, da nisam možda kontrast zaboravio stavit na 70 pa mi je zato umjesto NEAR FALD solutiona navedeni model izgledao kao obični ips model sa edge-lit osvjetljenjem :-) ? Jako probijanje na crnoj kao i samu "dubinu crne" nisam ni navodio u osvrtu iz teksta prije, jer mi se činilo da se očekivanje u tom pogledu podrazumijeva za tu kombinaciju panela i načina osvjetljavanja.

Prvi dio rečenice: ok, moguće da sam dobio sfušani panel koji je imao problem s prikazom boja

Druga rečenica iz recenzije: tehnološki nije ni realno i recenzija je čisto trollanje, pa taman da su dobili taj tv direktno iz philips tvornice. Moguće je uspoređivati ali uz baš neki očajno izveden FALD, pa takav još nisam uopće ni susreo ove godine da budem iskren. Za level of details in black areas se slažem samo u pogledu detalja bijelo/sive boje na crnim trakama. Ispričavam se na sarkazmu, ali morao sam. Znači, da postoji 200 recenzija sa sličnim osvrtima, bio bih 100% uvjeren da je svih 200 napisala ista osoba, zaposlenik u philipsu, ili je svih 200 dobilo besplatan tv nakon recenzije.

 

Pa samo malo, koja je realno moja korist da neku firmu pljujem bez veze, a skoro sve druge uzdižem? Ima li to realno smisla? Ja velim, da napišem nešto obzirom da se ovim stvarima bavim već neko dulje vrijeme, pa čisto da potencijalno olakšam nekome kupnju, a završim u raspravi o philips tv-ima. Ovo je moj zadnji post na ovu temu, Garfielde, oprostite ako se osjećate prozvanim, cilj mi nije bez veze kontrirati i stvarno nije ništa osobno. U mojoj realnosti stvari su takve, a ako Vi drukčije gledate na to, to isto poštujem.

Edit: vidim u recenziji i - izvrstan prikaz HDR materijala, uz philips specifikaciju VRŠNE svjetline od 400 nita! Ma blah, ne da mi se više... 

 Ma to ti nije OLED, da bi očekivao vrhunski kvalitet slike:)) Jedni ste malo smješni.. Ali za takve pare što se dobija, veoma dobar televizor..! A ko ne voli IPS panele, može kupit onda model 7303 ili 7803 sa MVA panelima koji su isto veoma dobri televizori u tom cenovnom rangu:) A ako očeš stvarno "odličan" Philipsov LCD onda se uzme model 8102:)) A, da češ dobit danas stvarno odličan LCD koji nema mana to zaboravi..! A ti sada možeš zbog mene, i dalje pisat stvari koje te osrečuju.. I još nešto zapažam. Da toliko ljudi, koji se bave nekakvim recenzijama nema ni na jednom drugom forumu:)) Pa tako mala zemlja, a puno ljudi koji se bave recenzijama.. Kao, da je to nekakav posao u Hrvatskoj.. Darko sa HD televizije polako neče trebat više pravit recenzije, jer vas ima puno drugih koji se time bavite..

 Da,Hrvatska je mala zemlja.U Ljubljani otvoriš kišobran i nekoga u Mariboru šiljkom pogodiš u oko .

14 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Anđeo bez falinge kaže...
Memphis kaže...

 

Da IPS zna biti bolje izveden od VA panela nije novost kao što se vidi u ovom videu.

 relativno da, relativno ne.

tek u mračnoj prostoriji vidiš da na IPS panelu slika blijedi dok u osvjetljenoj to ne primjetiš.

niti je na IPS panelu crna "siva"... što stalno govorim a ljudi se hvataju na engleski gray (englez  tu neće reći pale, blanch)

i na tom videu vidiš bolje detalje na VA panelu; odijelo, unutrašnjost vozila, dok je na IPS-u svaki taj detalj skriven i čovjek bi rekao da je crna bolja.

je, ali nije bolji kontrast.

 

 Slažem se. Kontrast je vjerojatno nešto lošiji zbog samog preddispozicijskog omjera 3:1. Ali ne to toliko lošiji koliko izgleda. Ovdje prvenstveno mislim na to sivilo za koji se svi hvataju. Boje su bolje na IPSu zbog pozadinskog osvjetljenja, samog "dorađenog" panela te softwareskog "poboljšanja". Isto tako razliku u kontrastu možeš vidjet na vremenu 1:08 di u pozadini se ne vidi avion i vrh broda. Ali to je do same kamere kojom je snimano i razlike pozadinskog osvjetljenja. U stvarnosti se ti detalji naravno vide.

 

Sve u svemu boje su ono što će svi odmah primjetiti i puno je uočljivija razlika nego na samom kontrastu kojeg se svi boje kod IPS panela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2019 11:20 (Memphis).
6 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
vrinho kaže...

Sad ćeš dobiti odgovor da lažeš, izmišljaš i da trebaš okulistu, a njemu će uredno od Philipsa sjesti na račun koji ojro za sendvič od tirolske

 

Što bre‘ tirolska sponzoriše temu-)

5 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav 

Treba mi dobra 65" za gledanje SD i IPTV programa do 10 000

 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Minneyar kaže...

Toliko o predviđanjima da će osnovna cijena OLEDa značajno opasti u 2019 

Samo za 77" veličinu, 77"C9 s 9999€ na 7999€. 77"B9 bi trebao krenuti s 6999€. To su naravno MSRP, cijene u shopovima će sigurno biti niže.

 

55" i 65" na žalost kreću s istim cijenama kao i prošle godine ali vjerojatnost je da bi pad mogao biti veći do kraja godine, vidjet ćemo.

 

S druge strane situacija je još gora, što tek reći za novi Sony 55XG9505 s cijenom od 2000€ ? Ili za novi Samsung 55Q90R 3000€? Ako je i od njih, previše je

5 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Vidim nije bilo puno komentara na moj banding na C8?

Ali kako je jedan clan komentirao, ako se ne primjecuje kod gledanja slike zanemari, tako sam i napravio.

Zbilja nigdje nisam to primjetio, ali sada imam drugu situaciju.

 

Tv komoda mi je preniska, uzeo sam zidni nosac i tv montirao na zid i nisam zadovoljan.

Tv mi izgleda nekako prazno, cudno, ja sam jedan od rjetkih kojima se stalak C8 zbilja svida i tv na njemu mi izgleda bomba.

Sad pokusavam smisliti nesto sto bi dobro izgledalo na komodi, a da na to stavim tv i podigne mi tv 15cm(tv montiran na zidu je 20cm iznad komode, visina OEM stalka je 5cm)

 

Ima li tko kakav prijedlog?

Komoda je izradena od masiva bukve ali moderan dizajn(stavim slike kad dodem kod kuce)

 

 

BTW citajuci ovu temu mjesecima stekao sam dojam da ljudi koji kupe OLED budu zaludeni i iz nekog razloga pricaju samo u superlativima da si opravdaju potrosen novac, ali iz osobnog iskustva mogu reci da je OLED zbilja cudo.

 

Neznam sto mi je bolje slika ili Magic remote u kombinaciji sa smart funkcijama!

 

Lg mi je nekako odyvijek bio odbojan brand, a sada razmisljam da gore spomenuti stalak napravim od bloka pleksia ili stakla sa ugraviranim LG OLED logom koliko me odusevio tv hahaah.

 

Fifa 19 mi sada izgleda kao da je Fifa 22 :D

 
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Cjene Samsung televizora 2019.

 

 

  • 55-inch: 2.799 euro QE55Q90R
  • 65-inch: 3.699 euro QE65Q90R
  • 75-inch: 5.499 euro QE75Q90R

 

  • 55-inch: 2.499 euro QE55Q85R
  • 65-inch: 3.199 euro QE65Q85R
  • 75-inch: 4.699 euro QE75Q85R

 

  • 55-inch: 2.199 euro QE55Q80R
  • 65-inch: 2.699 euro QE65Q80R

 

 

  • 49-inch: 1.599 euro QE49Q70R
  • 55-inch: 1.799 euro QE55Q70R
  • 65-inch: 2.299 euro QE65Q70R
  • 75-inch: 3.699 euro QE75Q70R
  • 82-inch: 4.699 euro QE82Q70R

 

 

  • 43-inch: 999 euro QE43Q60R
  • 49-inch: 1.199 euro QE49Q60R
  • 55-inch: 1.399 euro QE55Q60R
  • 65-inch: 1.899 euro QE65Q60R
  • 75-inch: 2.999 euro QE75Q60R
  • 82-inch: 3.999 euro QE82Q60R

 

 

  • 49-inch: 999 euro UE49RU8000
  • 55-inch: 1.199 euro UE55RU8000
  • 65-inch: 1.599 euro UE65RU8000
  • 82-inch: 3.499 euro UE82RU8000

 

  • 43-inch: 599 euro UE43RU7400
  • 50-inch: 749 euro UE50RU7400
  • 55-inch: 899 euro UE55RU7400
  • 65-inch: 1.299 euro UE65RU7400

 

    • 43-inch: 549 euro UE43RU7100
    • 50-inch: 649 euro UE49RU7100
    • 55-inch: 749 euro UE55RU7100
    • 65-inch: 1.099 euro UE65RU7100
    • 75-inch: 2.199 euro UE75RU7100

 

 

 

 

 

 

 

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Naletio malo prije na ovo:

 

Samsung NU7102 vs LG UK6470 Smart TV

 

Vidim čovjek je naš, ali je zaheb, a i gledaoca zezne dok geda prvi puta.

 

Naime, to je 50UK6470 koji je VA, iako dok gledaš misliš na prvu da je IPS. Naime oba su na Vivid modu koji barem kod LG-a spali detalje jer napuca sve na najjače, što se i primjeti.

 

Ono što mene iznenađuje je da je 6470 svjetliji od 7102 (i to u Vivid modu), a kao Samsung bi trebao biti... nda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
MR10 kaže...

Vidim nije bilo puno komentara na moj banding na C8?

Ali kako je jedan clan komentirao, ako se ne primjecuje kod gledanja slike zanemari, tako sam i napravio.

Zbilja nigdje nisam to primjetio, ali sada imam drugu situaciju.

 

Tv komoda mi je preniska, uzeo sam zidni nosac i tv montirao na zid i nisam zadovoljan.

Tv mi izgleda nekako prazno, cudno, ja sam jedan od rjetkih kojima se stalak C8 zbilja svida i tv na njemu mi izgleda bomba.

Sad pokusavam smisliti nesto sto bi dobro izgledalo na komodi, a da na to stavim tv i podigne mi tv 15cm(tv montiran na zidu je 20cm iznad komode, visina OEM stalka je 5cm)

 

Ima li tko kakav prijedlog?

Komoda je izradena od masiva bukve ali moderan dizajn(stavim slike kad dodem kod kuce)

 

 

BTW citajuci ovu temu mjesecima stekao sam dojam da ljudi koji kupe OLED budu zaludeni i iz nekog razloga pricaju samo u superlativima da si opravdaju potrosen novac, ali iz osobnog iskustva mogu reci da je OLED zbilja cudo.

 

Neznam sto mi je bolje slika ili Magic remote u kombinaciji sa smart funkcijama!

 

Lg mi je nekako odyvijek bio odbojan brand, a sada razmisljam da gore spomenuti stalak napravim od bloka pleksia ili stakla sa ugraviranim LG OLED logom koliko me odusevio tv hahaah.

 

Fifa 19 mi sada izgleda kao da je Fifa 22 :D

 Vezano uz banding, tesko je procjeniti na temelju fotografije jer radi ekspozicije drugacije izgleda nego u stvarnosti.

Svaki oled ime nesto bandinga, neki vise, nekima manje.

Jedino bitno je vidi li se u normalnim uvjetima, ako ne, zaboravi na banding i uzivaj u slici.

Meni je tv na zidu i super mi izgleda bez stalka. To je stvar navike. Nema potrebe nagrđivati tako elegantan tv stalkom ako ne treba :)

5 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Emezzeta ima rasprodaju izložbenih primjeraka.

tako se našao QE65Q8CAM za 10000kn, 

Vridi li to išta 

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mad Ant kaže...

Naletio malo prije na ovo:

 

Samsung NU7102 vs LG UK6470 Smart TV

 

Vidim čovjek je naš, ali je zaheb, a i gledaoca zezne dok geda prvi puta.

 

Naime, to je 50UK6470 koji je VA, iako dok gledaš misliš na prvu da je IPS. Naime oba su na Vivid modu koji barem kod LG-a spali detalje jer napuca sve na najjače, što se i primjeti.

 

Ono što mene iznenađuje je da je 6470 svjetliji od 7102 (i to u Vivid modu), a kao Samsung bi trebao biti... nda...

 Razlika je zbog pozadinskog osvjetljenja ... Zamzung ima EDGE a LG direct.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2019 15:35 (Memphis).
6 godina
neaktivan
offline
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Kakve to ima veze u nižoj klasi??
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Crt True Colors kaže...
Kakve to ima veze u nižoj klasi??

 O čem ti pričaš? Kaj misliš da u nižoj klasi iza baterijom netko svijetli?

5 godina
neaktivan
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Memphis kaže...

bolje 55 OLED nego led 65

 Definitivno sam se odlučio za 55 OLED.

Dal je bolji Sony AF8 ili LG C8(C9)? Pustimo cijenu, koji je bolji?

6 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Vurky kaže...
Memphis kaže...

bolje 55 OLED nego led 65

 Definitivno sam se odlučio za 55 OLED.

Dal je bolji Sony AF8 ili LG C8(C9)? Pustimo cijenu, koji je bolji?

 https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c8-vs-sony-a8f/600/603

15 godina
offline
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Vurky kaže...
Memphis kaže...

bolje 55 OLED nego led 65

 Definitivno sam se odlučio za 55 OLED.

Dal je bolji Sony AF8 ili LG C8(C9)? Pustimo cijenu, koji je bolji?

 Ja bi isao na lg-a, generalno zaokruzeniji tv

E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice